«Το εκλογικό αποτέλεσµα στοΝότιο Αιγαίο ήταν και ένα σαφές µήνυµα. Ισως στην ψήφο του Δωδεκανήσιου και Κυκλαδίτη κάπου να εντοπίσει κανείς και τη διαµαρτυρία, την ανησυχία και την αγωνία του νησιώτη, αλλά για τον κάτοικο του Αρχιπελάγους η ψήφος ήταν κυρίως και πρωτίστως µια καθαρή εντολή για να αλλάξει προς το καλύτερο η ζωή του», υπογραµµίζει ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης που µε ποσοστό 50,84% κέρδισε στις εκλογές της περασµένης Κυριακής και είναι ο πρώτος αιρετός περιφερειάρχης στο Νότιο Αιγαίο.

Οκ.Μαχαιρίδης,επί οκτώ χρόνια νοµάρχης Δωδεκανήσου, υποστηρίχτηκε από τοΠΑΣΟΚ και ήταν από τα ελάχιστα φαβορί για να κερδίσει τις εκλογές από τον πρώτο γύρο και τα κατάφερε, παρά το γεγονός ότι ενώ στη Δωδεκάνησο συγκέντρωσε ποσοστό 57% (που είναι µεγαλύτερο από το ποσοστό που πήρε το ΠΑΣΟΚ στις βουλευτικές εκλογές του 2009 και ο ίδιος σαν υποψήφιος νοµάρχης στις εκλογές του 2006), στις Κυκλάδες δεν πήγε εξίσου καλά, µε αποτέλεσµα να κινδυνεύσει να πάει στον δεύτερο γύρο. «Στις Κυκλάδες είναι αλήθεια ότι τα ποσοστά µας δεν ήταν τα αναµενόµενα και οι παρατάξεις της Αριστεράς και της Οικολογίας βρήκαν έδαφος να αντλήσουν µερίδιο του εκλογικού σώµατος για λόγους που είναι προς διερεύνηση», τονίζει ο κ. Μαχαιρίδης.

«Κυκλαδίτες και Δωδεκανήσιοι,πουέχουν πληγωθεί και έχουν στερηθεί πολλά από τη συγκεντρωτική και δυσκίνητη κεντρική διοίκηση, συνειδητοποιούν ότι τώρα είναι η µεγάλη ευκαιρία για να γυρίσει σελίδα ο τόπος µας, αφού θα έχουν δίπλα τους έναν ισχυρό θεσµικά περιφερειάρχη και ένα αιρετό περιφερειακό συµβούλιο µε ουσιαστικές αρµοδιότητες που µπορεί να δώσει λύσει σε χρονίζοντα προβλήµατα», λέει ο κ. Μαχαιρίδης, που παράλληλα επισηµαίνει ότι «ο πολίτης πλέον πρέπει να απαιτεί λύσεις από τους τοπικούς άρχοντες και να µην καταντά επαίτης σε προθάλαµους υπουργείων».

Στόχος του κ. Μαχαιρίδη – όπως λέει – είναι «να εµπεδωθεί η περιφερειακή συνείδηση στους νησιώτες γιατί µπροστά τους υπάρχουν πολλά προβλήµατα, όπως είναι η υγεία, οι µεταφορές, οι µεγάλες υποδοµές και όλα τα άλλα που ταλαιπωρούν εξίσου τους Δωδεκανήσιους και τους Κυκλαδίτες».