Συμβόλαιο για άλλα πέντε χρόνιαυπέγραψε με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Γουέιν Ρούνι, ο παίκτης που με 202.000ευρώ (180.000 στερλίνες) την εβδομάδα-όπως υπολογίζεται-είναι πλέον ο πιο καλοπληρωμένος παίκτης στην ιστορία της αγγλικής ομάδας.

Δυο μέρες νωρίτερα, όμως, ήταν ο ίδιος που είχε πει ότι ήθελε να εγκαταλείψει το Ολντ Τράφορντ, εκφράζοντας μάλιστα την ανησυχία του για το μέλλον του, υπό την ιδιοκτησία των αμερικανών Γκλέιζερ.

Έτσι τώρα θα πρέπει να πείσει και τους οπαδούς τηςομάδαςότι οι αιφνιδιαστικές κινήσεις του -την τελευταία εβδομάδα- δεν έγιναν με μοναδικό σκοπό το κέρδος, αφού απέρριψε την πρόταση- μαμούθ της μισητής αντιπάλου, Μάντσεστερ Σίτικαι κατέστη στόχος απειλώνακόμη και για τη ζωή του από οπαδούς της Γιουνάιτεντ.

Γνωρίζει, βέβαια, πολύ καλά ο Ρούνι, ότι οι οπαδοί της Μάντσεστερ, νιώθουν απογοητευμένοι. «Είμαι σίγουρος ότι οι οπαδοί της ομάδας την τελευταία εβδομάδα νιώθουν απογοητευμένοι από αυτά που είδαν και διάβασαν. Όμως λειτούργησα κατ΄αυτόν τον τρόπο από ενδιαφέρον για το μέλλον. Οι οπαδοί ήταν εξαιρετικοί μαζί μου από τότε που ήρθα και από εμένα εξαρτάται, μέσω της απόδοσής μου, να τους κερδίσω ξανά», τόνισε ο ίδιος και συνέχισε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που υπέγραψα άλλη μια συμφωνία με την Μάντσεστερ. Τις τελευταίες δυο μέρες μίλησα με τον μάνατζερ και τους ιδιοκτήτες και με έπεισαν ότι εδώ ανήκω».

«Νομίζω ότι τώρα ο Γουέιν έχει καταλάβει πόσο μεγάλη ομάδα είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είμαι χαρούμενος που δέχτηκε να μείνει, για να καθοδηγήσει τους νεότερους παίκτες και να καθιερωθεί ως ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει αυτή τη φανέλα…Ο Γουέιν ζήτησε συγγνώμη σε μένα και στους παίκτες.Θα κάνει το ίδιο και με τους οπαδούς», δήλωσε από την πλευρά του και ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Όπως ο ίδιος είπε, ο Ρούνι ήταν έτοιμος να κάνει το μεγαλύτερο λάθος στην καριέρα του αλλά μόνο όταν οι Γκλέιζερ συμφώνησαν να αυξήσουν το ποσό, άλλαξε γνώμη. «Είμαι πάντως σίγουρα ευτυχής που δέχτηκε», κατέληξε.