Με βασικό θέµα το άγγελµα της νίκης και µε εξίσου σπουδαίο καλλιτεχνικό φινάλε τη συναυλία µε µουσική Μίκη Θεοδωράκη στο Ζάππειο (Παρασκευή 29 Οκτωβρίου) πραγµατοποιείται η γιορτή µε την οποία κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο συµπλήρωσης 2.500 ετών από τη Μάχη του Μαραθώνα
Ολα αυτά στο πλαίσιο του 28ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών. Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου των οργανωτών, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, τονίσθηκε ότι ο πήχυς έχει µπει ψηλότερα παρά ποτέ και πως τα επόµενα χρόνια θα συνεχίζει να ανεβαίνει ακόµη ψηλότερα όσον αφορά τον βαθµό ποιότητας της διοργάνωσης.

Σχετικά µε τη µεγάλη καλλιτεχνική επετειακή εκδήλωση, το Σάββατο 29 Οκτωβρίου, στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου (έναρξη 19.30), ο σκηνοθέτης που έχει επιµεληθεί το κοµµάτι της αναπαράστασης της Μάχης του Μαραθώνα Νίκος Γκεσούλης τόνισε: «Μέληµά µας είναι να είναι εναρµονισµένη η εκδήλωση µε το µήνυµα του Μαραθωνίου.

Το θεατρικό δρώµενο είναι αγκαλιασµένο µε κινηµατογραφικό υλικό και βασικό θέµα είναι το άγγελµα της νίκης. Στη συναυλία µε µουσική Μίκη Θεοδωράκη θα τραγουδήσουν ο Δηµήτρης Μπάσης και η Μαρία Βλάχου».

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Κώστας Παναγόπουλος είπε για τις εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 28ου Μαραθωνίου: «Ο φετινός Μαραθώνιος θα είναι ξεχωριστός. Πέρα από το υψηλότερο παρά ποτέ επίπεδο διοργάνωσης, στο οποίο στοχεύουµε, είναι πλούσιο το πρόγραµµα σε εκδηλώσεις.

Την Πέµπτη 28 Οκτωβρίου αρχίζει το συνέδριο της Ενωσης Μαραθωνίων (ΑΙΜS) της Οµοσπονδίας που εκπροσωπεί 350 Μαραθωνίους σε όλο τον κόσµο και η Εκθεση ΕΧΡΟ. Την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου είναι η µεγάλη επετειακή εκδήλωση στο Ζάππειο, στη διάρκεια της οποίας θα βραβευθούν θρύλοι του Μαραθωνίου στην κλασική διαδροµή, όπως ο Βρετανός Ρον Χιλ, νικητής στον Μαραθώνιο των Πανευρωπαϊκών 1969, ο Ισπανός Αµπελ Αντόν, νικητής στον Μαραθώνιο του Παγκοσµίου 1997, η πρωταθλήτρια Ευρώπης 1982 Ρόζα Μότα από την Πορτογαλία, η χρυσή Ολυµπιονίκης στο Πεκίνο Κονσταντίνα Ντίτα από τη Ρουµανία, ο χρυσός Ολυµπιονίκης στον Μαραθώνιο 2004, Ιταλός Στέφανο Μπαλντίνι, και η Αµερικανίδα Κάθριν Σουίτσερ, από τις πρώ τες γυναίκες που έτρεξαν Μαραθώνιο».

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής υπογράµµισε:

«Οι φετινές εκδηλώσεις επιβαλλόταν να είναι ανάλογες ενός τόσο µεγάλου γεγονότος και θέλω να ευχαριστήσω και εκ µέρους της διοίκησης του ΣΕΓΑΣ την Πολιτεία, το υπουργείο Τουρισµού, τον ΟΠΑΠ, καθώς και τους εκπροσώπους όλων των φορέων που στηρίζουν την προσπάθεια κάλυψης µεγάλου µέρους του κόστους της διοργάνωσης».

Χαιρετισµούς απηύθυναν ο γενικός γραµµατέας Αθλητισµού Πάνος Μπιτσαξής, ο πρόεδρος της ΟΠΑΠ Α.Ε. Χάρης Σταµαυόπουλος, ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισµού Τουρισµού Νικόλας Κανελλόπουλος.

ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ

Στη συναυλία µε µουσική Μίκη Θεοδωράκη θα τραγουδήσουν ο Δηµήτρης Μπάσης και η Μαρία Βλάχου