ΓΑΛΑΖΙΕΣ φουρτούνες στο Νότιο Αιγαίο προκαλεί η καταδίκη σε 10μηνη φυλάκιση του υποψήφιου περιφερειάρχη Χαρ. Κόκκινου και η εμπλοκή γαλάζιου δημάρχου στις Κυκλάδες σε σκάνδαλο με πρωταγωνιστές υπαλλήλους της Πολεοδομίας. Η καταδίκη του Χαρ. Κόκκινου, διορισμένου περιφερειάρχη επί κυβέρνησης Καραμανλή και νυν υποψηφίου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει φουντώσει το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που επικρατεί στις οργανώσεις της Ν.Δ. στο Νότιο Αιγαίο. Ο κ. Κόκκινος καταδικάστηκε προ δύο εβδομάδων από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου σε φυλάκιση δέκα μηνών με αναστολή, για παρατυπίες σε διαγωνισμό πρόσληψης υπαλλήλων. Κομματικοί παράγοντες που βρίσκονται σε σύγκρουση με τον επίσημο υποψήφιο της Ρηγίλλης θεωρούν ότι οι δικαστικές εκκρεμότητες του κ. Κόκκινου θέτουν ζήτημα ηθικής τάξης για τη Ν.Δ. Ο ίδιος κάνει λόγο για «άδικη πολιτική δίωξη» και αντιπαρέρχεται την καταδίκη του, τονίζοντας ότι η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει και δεν επιφέρει κώλυμα υποψηφιότητας.

Το πόρισμα άφησε έκθετο και τον δήμαρχο Τήνου

Τριγμούς στο γαλάζιο στρατόπεδο προκαλεί και η έρευνα για έναν ακόμη εκλεκτό της Ρηγίλλης στην ίδια περιφέρεια και ειδικότερα τον δήμαρχο Τήνου και εκ νέου υποψήφιο Σίμο Ορφανό. Σύμφωνα με πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (πάνω η φωτοτυπία), ο κ. Ορφανός φέρεται να έχει καταθέσει σε λογαριασμό ενός εκ των δύο υπαλλήλων της Πολεοδομίας Κυκλάδων, στους οποίους ασκήθηκε πρόσφατα ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, το ποσό των 12.000

ευρώ. Οι ελεγκτές δεν πείστηκαν από την αιτιολόγηση που συνόδευσε αυτές τις χρηματικές καταθέσεις και έστειλαν τους υπαλλήλους στη Δικαιοσύνη, προκαλώντας βαριές σκιές και για την εμπλοκή του γαλάζιου υποψηφίου.