Στην… παράταση «παίζεται» η δηµόσια συζήτηση, καθώς η µεν κυβέρνηση εκτιµά ότι η ενδεχόµενη επιµήκυνση του χρόνου αποπληρωµής των δανείων αποτελεί αναγνώριση της προσπάθειάς της, η δε Κοµισιόν υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει προς το παρόν τέτοια συζήτηση…
«Δεν υπάρχει κάποια εν εξελίξει συζήτηση µεταξύ των ενδιαφερόµενων µερών για ένα τέτοιο ενδεχόµενο», δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ σηµείωσε ότι η Ελλάδα θα είναι σε θέση να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της µέσω των αγορών από το 2012 και έπειτα. Πρόσθεσε ακόµη πως η Επιτροπή έχει διαπιστώσει σηµαντική βελτίωση του επενδυτικού κλίµατος προς την Ελλάδα, συµπεριλαµβανοµένης της αποκλιµάκωσης των spreads.

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ του γερµανικού υπουργείου Οικονοµικών από την πλευρά του τόνισε ότι από τη στιγµή που το οικονοµικό πρόγραµµα εφαρµόζεται µε επιτυχία δεν υπάρχει λόγος επιµήκυνσης του χρονοδιαγράµµατος αποπληρωµής. Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ φέρεται να θεωρεί ότι οι δηλώσεις του Ντοµινίκ Στρος-Καν περί επιµήκυνσης έγιναν επειδή η κυβέρνηση κάνει καλά τη δουλειά της. Την ίδια ώρα, ωστόσο, η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι δεν επιζητεί παράταση της αποπληρωµής. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέµα, ούτε ζήτηµα νέων µέτρων και αναδιάρθρωσης του χρέους, ενώ ο υπουργός Οικονοµικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου µιλώντας στη Βουλή τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να λάβει νέα µέτρα, τουλάχιστον όχι άµεσα.

ΘΕΤΙΚΟ ΗΤΑΝ πάντως το χθεσινό τεστ δηµοπρασίας εντόκων γραµµατίων εξάµηνης διάρκειας, αφού η Ελλάδα κατάφερε να δανειστεί µε χαµηλότερο επιτόκιο σε σχέση µε ένα µήνα πριν και το ζητούµενο ποσό (900 εκατ. ευρώ) υπερκαλύφθηκε. Για µείωση του κόστους δανεισµού του Ελληνικού Δηµοσίου έκαναν λόγο οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιµς» και το «Μπλούµπεργκ». Ακόµη και ο Τζορτζ Σόρος δήλωσε ότι η Ελλάδα τα καταφέρνει, εφαρµόζοντας «πολύ επώδυνα µέτρα»…

ΣΕ ΤΕΝΤΩΜ ΕΝΟ σκοινί κινούνται οι σχέσεις της Ρηγίλλης µε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, µετά τις δηλώσεις του επιτίµου ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαµαράς είναι «λαϊκιστής». Η παρέµβαση Μητσοτάκη έχει προκαλέσει αλυσιδωτές εκρήξεις στη Ν.Δ., αλλά και ενδοοικογενειακό θέµα. Την παράσταση στο εµφυλιοπολεµικό σκηνικό κλέβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος διαφοροποιήθηκε χθες δηµόσια από τον πατέρα του και σχεδόν αποκήρυξε τις κινήσεις της αδελφής του Ντόρας Μπακογιάννη για τη δηµιουργία νέου κόµµατος.