Οι κληρώσεις και οι βραβεύσεις δύσκολα βγάζουν θέµα, στη χθεσινή όµως µέτρησαν η έκπληξη της παρουσίας του Γκούσταφσον και η οµάδα της Γάνδης.


Ωραίες πάντα οι κληρώσεις και οι βραβεύσεις των διακριθέντων της περασµένης περιόδου αλλά η χθεσινή… βουτιά στην ιστορία του ελληνικού βόλεϊ µε τη βράβευση της οµάδας του «χάλκινου» της Γάνδης και περισσότερο η ευχάριστη έκπληξη της παρουσίας του σουηδού αστέρα της εποχής Μπενγκτ Γκούσταφσον έδωσαν στη βραδιά, στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο Δαΐς, άλλη διάσταση.

Σαν χθες συµπληρώθηκαν 23 χρόνια από την κορυφαία διάκριση της εθνικής οµάδας βόλεϊ και η διοίκηση της ΕΣΑΠ «έγραψε» µε την ιδέα να έχει γκεστ σταρ στη βραδιά τον κορυφαίο παίκτη της αντιπάλου του «µικρού» τελικού (εύστοχη η παρατήρηση συναδέλφου ότι «η παρουσία του έκανε πιο µεγάλη την ελληνική επιτυχία»).

Οι παρόντες πρωταγωνιστές της Γάνδης, Στ. Καζάζης (βραβεύθηκε παράλληλα ως καλύτερος προπονητής για την περίοδο 2009-10), Τριανταφυλλίδης, Τεντζέρης, Αµαριανάκης, Δ. Καζάζης, Ντράκοβιτς, Μαργαρώνης και ο προπονητής Θανάσης Μαργαρίτης, δεν έκρυβαν τη συγκίνησή τους. Ο Γκούσταφσον παραδέχθηκε: «Ηταν ένα φοβερό µατς το 3-2 της Γάνδης. Ηταν από τα καλύτερα παιχνίδια µου αλλά εκείνη η Ελλάδα δεν ήταν δυνατό να νικηθεί»!

Στην οµιλία του ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Τορνατώρος υπογράµµισε:

«Η εποχή είναι δύσκολη αλλά είµαστε αποφασισµένοι να πετύχει οργανωτικά το πρωτάθληµα το οποίο προβλέπεται ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και ενδιαφέρον».

Η κληρωτίδα έβγαλε το ντέρµπι Παναθηναϊκός – Ολυµπιακός την 11η αγωνιστική. Η πρεµιέρα της 23ης Οκτωβρίου: Α.Ο. Κηφισιάς – Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Ολυµπιακός – ΠΑΟΚ, Απόλλων Καλαµαριάς – Παναθηναϊκός, Ε.Α. Πατρών ΛΟΥΞ – Πανελλήνιος, Αρης ΜΑΡΜΟΥΡΗΣ – Επίκουρος, Ηρακλής Θεσσαλονίκης – Λαµία.

ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

Η µάχη Παναθηναϊκός – Ολυµπιακός την 11η αγωνιστική