Ξεχωρίζει πλέον η τετράδα στο Παγκόσµιο Πρωτάθληµα βόλεϊ ανδρών 2010 στην Ιταλία, ενώ παραµένουν στο παιχνίδι ακόµη (ύστερα από προσπάθειες δύο γύρων και 5 αγώνων για κάθε οµάδα…) 12 οµάδες!


Αρχίζει σήµερα σε Ρώµη και Φλωρεντία ο γ’ γύρος (µε 4 οµίλους των τριών οµάδων και 2 αγώνες για κάθε οµάδα από σήµερα έως µεθαύριο Τετάρτη 6 Οκτωβρίου) µε µόνη αξιόλογη δύναµη που έχει αποκλειστεί την Πολωνία. Η 1η οµάδα της κατάταξης κάθε οµίλου πάει στην τετράδα της οποίας οι αγώνες θα διεξαχθούν 8 και 9 Οκτωβρίου, ενώ ο τελικός έχει προγραµµατιστεί για τις 10 Οκτωβρίου.

Στους 6 οµίλους των τριών οµάδων της β’ φάσης (προκρίθηκαν οι δύο πρώτες κάθε οµίλου) τα κυριότερα αποτελέσµατα ήταν: Α’ όµιλος: Ιταλία – Γερµανία 3-1. Β’ όµιλος: Σερβία – Κούβα 3-1. Γ’ όµιλος: Ισπανία – Ρωσία 3-2. Δ’ όµιλος: Τσεχία – ΗΠΑ 3-0. Ε’ όµιλος:

Αργεντινή – Ιαπωνία 3-1. ΣΤ’ όµιλος:

Βουλγαρία – Βραζιλία 3-0.

Πρώτοι πέρασαν σε κάθε όµιλο Ιταλία, Σερβία, Ισπανία, Τσεχία, Αργεντινή, Βουλγαρία.

Σήµερα στη Ρώµη για τη γ’ φάση συναντιούνται στον Α’ όµιλο Γαλλία – ΗΠΑ (17.00). Τρίτη οµάδα είναι η Ιταλία.

Επίσης στη Ρώµη γίνεται η αναµέτρηση του Δ’ οµίλου Τσεχίας – Βραζιλίας. Τρίτη οµάδα η Γερµανία. Στη Φλωρεντία παίζουν σήµερα (17.00) για τον Β’ όµιλο Σερβία – Αργεντινή, µε τη Ρωσία σε ρεπό και (21.00) για τον Γ’ όµιλο Ισπανία – Βουλγαρία, µε την Κούβα σε ρεπό.

Ο ΓΙΟΡΝΤΑΝΟΦ

Κοντά στην απόκτηση του βούλγαρου βολεϊµπολίστα Μπόγιαν Γιορντάνοφ βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, που κατάφερε να αλλάξει η συµφωνία µε τη Λέφσκι Σόφιας. Πλέον, η βουλγαρική οµάδα δεν επιµένει για συµβόλαιο µε το οποίο να µένει ελεύθερος ο παίκτης σε περίπτωση που καθυστερήσει ο ΠΑΟ να τον πληρώσει για περισσότερο από δύο µήνες.

Πλέον, η Λέφσκι ζητεί από τον Παναθηναϊκό 30.000 ευρώ για να παραχωρήσει τα δικαιώµατα του διεθνούς διαγώνιου. Το ερώτηµα είναι πόσο γρήγορα µπορούν να βρεθούν αυτά τα χρήµατα ώστε ο ικανότατος διαγώνιος να αποτελέσει στέλεχος των Πρασίνων την ερχόµενη περίοδο.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Ολα τα πρωταθλήµατα θα αρχίσουν κανονικά µετά τη συµφωνία που πέτυχε η ΕΟΠΕ µε την Οµοσπονδία Διαιτητών Βόλεϊ Ελλάδας (ΟΔΒΕ). Οι προτάσεις της ΕΟΠΕ έγιναν δεκτές από τη Γενική Συνέλευση της ΟΔΒΕ που αποφάσισε τη λήξη της αποχής των διαιτητών.

Ο ΠΑΟ

Ο ΠΑΟ Κοντά στην απόκτηση του βούλγαρου βολεϊµπολίστα Μπόγιαν Γιορντάνοφ βρίσκεται ο Παναθηναϊκός που κατάφερε να αλλάξει η συµφωνία µε τη Λέφσκι Σόφιας