Είπα, ξείπα ! Ο λόγος για τον προπονητή του Παναθηναϊκού Νίκο Νιόπλια, ο οποίος παραιτήθηκε µετά τη λήξη του αγώνα µε τον Εργοτέλη και… επανήλθε ενώπιον των παικτών, µέσα στο πούλµαν που µετέφερε την αποστολή των Πρασίνων.


Ας παρακολουθήσουµε τις δηλώσεις του προπονητή και τη… δήλωση µετανοίας που επακολούθησε. Μετά το µατς, είπε: «Θα προσπαθήσω να συναντηθώ µε τον πρόεδρο και να του αναγγείλω ότι δεν θέλω να είµαι προπονητής του Παναθηναϊκού. Δεν µπορεί στις 22 Αυγούστου να είµαστε η καλύτερη οµάδα κι εγώ να είµαι ο καλύτερος προπονητής και στις 2 Οκτωβρίου να είµαι περίγελως. Δεν ξεχάσαµε ξαφνικά την µπάλα. Η οµάδα θα βρει σιγά σιγά τον καλό της εαυτό. Και στο τέλος θα γίνει ότι και πέρσι» είπε βουρκωµένος ο κοζανίτης τεχνικός.

Οταν ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Νικόλας Πατέρας, ενηµερώθηκε για τις δηλώσεις του προπονητή, τού τηλεφώνησε αµέσως και του είπε να ανακαλέσει: «Δεν έχεις να πας πουθενά. Συνεχίζουµε µαζί», φέρεται να τόνισε ο πρόεδρος.

Μέσα στο πούλµαν λοιπόν, ο Νιόπλιας µιλώντας στους παίκτες είπε: «Δήλωσα κάποια πράγµατα και συγκεκριµένα ότι φεύγω. Ο,τι είπα, το είπα εν θερµώ. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Παραµένω στην οµάδα»!

Οι παίκτες κοίταζαν ο ένας τον άλλον µε απορία. Νωρίτερα, λέγεται ότι ο Σισέ προσπάθησε να αποτρέψει τον προπονητή από την απόφασή του να παραιτηθεί. Οι δυο τα είπαν στα αποδυτήρια. Φαίνεται όµως ότι το θέµα έλυσε ο κ. Πατέρας µε ένα και µόνο τηλεφώνηµα…

Αργότερα, ο Αντωνίου προσπάθησε να δικαιολογήσει τον Νιόπλια: «Το θέµα έληξε. Η πίεση είναι πολύ µεγάλη. Ειδικά όταν ένας άνθρωπος διαισθάνεται ή υποθέτει λόγω δηµοσιευµάτων ότι το επόµενο µατς θα είναι το τελευταίο του».

Ο ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μετά τη λήξη του µατς ο Καραγεωργίου, προπονητής του Εργοτέλη, πήρε το µέρος του Νιόπλια. «Η πίεση είναι µεγάλη. Και εµείς άνθρωποι είµαστε. Εχουµε οικογένειες, παιδιά. Εσείς οι δηµοσιογράφοι δεν είστε άµοιροι ευθυνών. Ενας νέος προπονητής πήρε το πρωτάθληµα και όταν έκανε δυο άτυχα αποτελέσµατα πέσαµε όλοι να τον λειώσουµε».

ΕΝ ΘΕΡΜΩ

Μέσα στο πούλµαν ο Νιόπλιας µιλώντας στους παίκτες είπε:

«Δήλωσα κάποια πράγµατα και συγκεκριµένα ότι φεύγω. Ο,τι είπα, το είπα εν θερµώ. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Παραµένω στην οµάδα»!