Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ του Γκέκα σε συνδυασµό µε τα προβλήµατα στα παιχνίδια µε τη Γεωργία και την Κροατία στον δηµιουργικό και εκτελεστικό τοµέα οδήγησε στην επάνοδο του Νίκου Λυµπερόπουλου στην Εθνική.

«Είναι φυσιολογικό να καλέσω έναν παίκτη που παίζει καλά, σκοράρει κι έχει ρυθµό. Και ο ίδιος δείχνει διάθεση να είναι 100% στην οµάδα είτε για 5, είτε για 90 είτε για 0 λεπτά. Τον υπολογίζουµε γι’ αυτά τα δύο δύσκολα παιχνίδια. Θα χρειαστούµε παίκτες που να µπορούν να κρατούν την µπάλα» είπε ο Φερνάντο Σάντος χτες, ανακοινώνοντας την αποστολή για τα παιχνίδια µε τη Λετονία (8/10) και Ισραήλ (12/10).

Ο Λυµπερόπουλος είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του από την Εθνική στις 11/9/2009 ενώ το τελευταίο του παιχνίδι ήταν κόντρα στην Πολωνία στις 12/8/2009.

Μαζί µε τον αρχηγό της ΑΕΚ, στην οµάδα επιστρέφει και ο Σάκης Πρίττας. Εκτός έµειναν οι Γκέκας, Σεϊταρίδης, Μιχαηλίδης, Μανιάτης και Πετρόπουλος. Οι παίκτες που κλήθηκαν είναι οι Σηφάκης, Τζόρβας, Βύντρα, Παπασταθόπουλος, Αβραάµ Παπαδόπουλος, Μαλεζάς, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Τζιόλης, Καραγκούνης, Καφές, Νίνης, Σαλπιγγίδης, Σαµαράς, Μήτρογλου, Λυµπερόπουλος, Κονέ, Τοροσίδη, Τζαβέλλας, Πρίττας.

«Οι 23 παίκτες είναι πάρα πολλοί. Αυτό κατάλαβα µετά την πρώτη συγκέντρωση. Δεν αποτελεί έλλειψη εµπιστοσύνης το γεγονός ότι κάποιοι παίκτες δεν είναι στην αποστολή σε σχέση µε το προηγούµενο µατς.

Εχουµε το δικαίωµα να καλέσουµε κάποιους παίκτες εάν χρειαστεί» τόνισε ο Σάντος αναφερόµενος στην απόφασή του να µειώσει σε 20 τους παίκτες στην αποστολή για τα δύο εντός έδρας παιχνίδια.

Ο Πορτογάλος είπε επίσης πως δεν ενηµερώθηκε από κανέναν από τους παίκτες που αποχώρησαν, παραδέχθηκε πως υπάρχει κόπωση στους διεθνείς προσθέτοντας ότι πρέπει να κάνει σωστή διαχείριση. Και κατέληξε λέγοντας πως η ελληνική οµάδα είναι καλύτερη από τη Λετονία και το Ισραήλ.