Ολα βρίσκονται σε καλό δρόµο όσον αφορά την πληρότητα στη διοργάνωση του 28ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών (Κυριακή 31 Οκτωβρίου) λόγω και της συµπλήρωσης 2.500 ετών από τη Μάχη του Μαραθώνα.

Αυτό τόνισαν όλοι οι οµιλητές στη χθεσινή πρώτη µεγάλη συνέντευξη Τύπου.


Ολα αυτά 33 µέρες πριν από το πρωινό κατά το οποίο 12.000 δροµείς, αριθµός – ρεκόρ, θα βρεθούν στην αφετηρία του Μαραθώνα µε στόχο να φτάσουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Ο υπουργός Πολιτισµού και Τουρισµού Παύλος Γερουλάνος υπογράµµισε στον χαιρετισµό του: «Επενδύσαµε σε αυτόν τον αγώνα που συνδέει αθλητισµό και τουρισµό γιατί εκτός από τα σηµαντικά οικονοµικά οφέλη που µπορεί να αποφέρει, πιστέψαµε ότι συµβολίζει κάτι περισσότερο, κυρίως αυτή η επετειακή διοργάνωση: τις βασικές αξίες που πρεσβεύει η Ελλάδα, την αξία της Δηµοκρατίας και την αξία του να πιστεύεις και να ξεπερνάς τον εαυτό σου». Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής τόνισε: «Οι συνεργάτες µου κι εγώ εργαζόµαστε µε τη βεβαιότητα ότι ο ΣΕΓΑΣ θα έχει εκπληρώσει στο ακέραιο την υποχρέωσή του να προβάλει στην παγκόσµια κοινότητα τα µηνύµατα που η επέτειος των 2.500

ετών θα εκπέµψει στο τέλος αυτής της προσπάθειας».

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Κώστας Παναγόπουλος µίλησε µε αριθµούς για τη διαγραφόµενη επιτυχία του αγώνα, ο οποίος είναι αφιερωµένος για µια ακόµη φορά στον βαλκανιονίκη Γρηγόρη Λαµπράκη, κάνοντας αναφορά στους 3.000

Ελληνες και τους 9.500 ξένους, από 89 χώρες, που θα λάβουν µέρος µόνο στον Μαραθώνιο, τους 20.000 µετέχοντες σε όλα τα αγωνίσµατα της διοργάνωσης (5.000 µ. – 10.000 µ. και Σπέσιαλ Ολύµπικς) συνολικά, τους 1.700 εθελοντές και τα 25 εκατ. ευρώ που υπολογίζεται να εισρεύσουν στην ελληνική αγορά από τους ξένους αθλητές και επισκέπτες.

Τέλος, ο γενικός διεθυντής του κύριου χορηγού Αlpha Βank Γιώργος Αρώνης εξέφρασε τη χαρά του για τη συµπλήρωση δέκα ετών συµµετοχής στη διοργάνωση και υποσχέθηκε ανάλογη συνέχεια και τα χρόνια που θ’ ακολουθήσουν τη µεγάλη επέτειο.