Ηξεραν από Αγιαξ

Γιώργος Νασµής


Από συµπληγάδες πέρασαν Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν και Ρόµα για να φτάσουν στη νίκη, ενώ ο Αγιαξ προδόθηκε από δύο «δικά» του παιδιά και υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 1-1 από τη Μίλαν.


Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι γιορτάζει σήµερα τα 74α γενέθλιά του αλλά η αγαπηµένη του Μίλαν δεν του έφερε το δώρο που επιθυµούσε από το Αµστερνταµ. Ο Αγιαξ, θυµίζοντας την οµάδα της δεκαετίας του ’90 που κυριάρχησε στην Ευρώπη, αδικείται από το ισόπαλο αποτέλεσµα (1-1) µε τη Μίλαν η οποία κατάφερε να δραπετεύσει από την «Αρένα» µε τη βοήθεια δύο «παιδιών» του Αίαντα, του Κλάρενς Ζέεντορφ και του Ζλάταν Ιµπραΐµοβιτς.

Ο πρώτος, που οφείλει την ποδοσφαιρική του οντότητα στην ολλανδική οµάδα, δηµιούργησε µε λόµπα-πάσα το γκολ και ο «Ιµπρα» που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στον Αγιαξ εκτέλεσε. Ο Αγιαξ υπάκουσε στην εντολή του Γιόχαν Κρόιφ να σεβαστεί στην ιστορία του και να παίξει επιθετικά και κατά διαστήµατα θύµισε την οµάδα που είχε δηµιουργήσει ο Φαν Γκάαλ πριν από δύο δεκαετίες.

Ο Ζέεντορφ αποθεώθηκε από τους Ολλανδούς, όχι όµως και ο Ροµπίνιο που έκανε καθυστερήσεις στην αλλαγή του. Ο Βραζιλιάνος έχασε µοναδική ευκαιρία να πετύχει γκολ αλλά ο Στεκέλενµπουργκ τον τρόµαξε στο µεταξύ τους τετ α τετ.

Στον όµιλο (7ο) απέκτησε προβάδισµα η Ρεάλ Μαδρίτης που διπλασίασε τις νίκες της, έστω κι αν χρειάστηκε να πάρει αγχολυτικά. Η νίκη της επί της Οσέρ µε 1-0 ήρθε εννέα λεπτά πριν από τη συµπλήρωση του ενενηντάλεπτου µε γκολ του Ντι Μαρία, ενώ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων γλίτωσε από του χάρου τα δόντια όταν ο Ζελέν αστόχησε από ευνοϊκή θέση.

Η Οσέρ όχι µόνο δεν κινδύνευσε να δεχθεί πέντε-έξι γκολ, όπως φοβόταν ο αρχηγός της Μπενουά Πεντρετί, αλλά απείλησε µε ήττα τη Βασίλισσα που είχε ξανά σε κακή ηµέρα το µεγάλο αστέρι της Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Ζοζέ Μουρίνιο πρέπει να νιώθει ευγνώµων στον Ντι Μαρία, καθώς σύσσωµος ο ισπανικός Τύπος τον περιµένει µε το δάχτυλο στη σκανδάλη µετά την επίθεση που εξεπάλυσε εναντίον των δηµοσιογράφων γιατί τόλµησαν να του ζητήσουν να τους εξηγήσει τους λόγους που άφησε εκτός αποστολής τον Πέδρο Λεόν.

Η εµπειρία είχε τον πρώτο λόγο στο Στάµφορντ Μπριτζ και η Τσέλσι έφυγε νικήτρια µε 2-0 επί της Μαρσέιγ. Ο αρχηγός Τζον Τέρι και ο Νικολά Ανελκά µε πέναλτι έστειλαν την µπάλα στα δίχτυα σε µία άνετη νίκη των Μπλε. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναµένεται η κριτική του γαλλικού Τύπου για την απόδοση του Ανελκά, τον οποίον είχε «σταυρώσει» κατά τη διάρκεια του τελευταίου Παγκοσµίου Κυπέλλου λόγω της φραστικής επίθεσής του στον προπονητή του Ρεϊµόν Ντοµενέκ.

Τσέλσι και Σπαρτάκ, η οποία µε δύο γκολ από τον… Αρι νίκησε 3-0 τη Ζιλίνα – πρώτη εντός έδρας νίκη στην Ευρώπη ύστερα από 12 παιχνίδια –, έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στις «16» της διοργάνωσης.

Η ΟΣΕΡ

Απείλησε τη Ρεάλ, που είχε και πάλι σε κακή βραδιά τον Κριστιάνο Ρονάλντο

Αγνόησε το γάντι

» ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: , Γιώργος Νασµής


Το γάντι της αντιπαράθεσης πέταξε στην Μπαρτσελόνα για ακόµα µία φορά φέτος ο Ζοζέ Μουρίνιο, χαρακτηρίζοντας «τυχερούς» τους Καταλανούς για την κλήρωσή τους στο Τσάµπιονς Λιγκ.


«Τυπικά γκρουπ του Κυπέλλου UΕFΑ είναι µερικοί όµιλοι του Τσάµπιονς Λιγκ», δήλωσε ο Ζοζέ Μουρίνιο υπονοώντας πως οι αντίπαλοι της Μπαρτσελόνα, οι Παναθηναϊκός, Ρούµπιν Καζάν και Κοπεγχάγη είναι ιδιαίτερα αδύναµες οµάδες. Ο Πορτογάλος φαίνεται πως έχει ξεχάσει τις εντός έδρας ήττες που έχει υποστεί από τον Παναθηναϊκό ως προπονητής της Πόρτο και της Ιντερ και τη δεύτερη θέση που κατέκτησε µε τους Νερατζούρι πίσω από τους Πράσινους πριν από δύο σεζόν.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα για ακόµα µία φορά απέφυγε να σηκώσει το γάντι και περιορίστηκε στο να µιλήσει για την αποψινή αντίπαλό του Ρούµπιν Καζάν και την πιθανότητα να αγωνιστεί ο Μέσι για πρώτη φορά µετά τον τραυµατισµό του στον αστράγαλο πριν από δέκα ηµέρες.

«Πιστεύω πως θα είναι ένα παιχνίδι όµοιο µε αυτό της περσινής σεζόν. Είναι πρωταθλήτρια Ρωσίας και όπως την είδα στην τηλεόραση είναι πολύ δυνατή οµάδα. Στη Δανία τα πήγε πολύ καλά και αναµένω ένα σκληρό παιχνίδι», σηµείωσε ο Γκουαρντιόλα ο οποίος θέλει να πάρει ρεβάνς για την απώλεια πέντε βαθµών στην ίδια φάση της διοργάνωσης πέρσι, από τη ρωσική οµάδα. Οι Τάταροι είχαν προκαλέσει σοκ στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο νικώντας 2-1 στο «Καµπ Νου», ενώ στην έδρα τους έµειναν στο 0-0.

Ο ΜΕΣΙ

Η συµµετοχή του Μέσι στο µατς θα κριθεί την τελευταία στιγµή. Ο Αργεντινός ήταν και πάλι από τους πρωταγωνιστές της χθεσινής προπόνησης, αλλά ακόµα δεν έχει πάρει το πράσινο φως από τους γιατρούς για να αγωνιστεί. Το πιθανότερο είναι, αν χρειαστεί, να παίξει για µερικά λεπτά.

Παιχνίδια που θα κρίνουν πολλά σε Μιλάνο, Βαλένθια και Τελ Αβίβ.

Ο Ράφα Μπενίτεθ επιµένει πως η Ιντερ δεν βρίσκεται σε κρίση παρά την τελευταία ήττα από τη Ρόµα. Ωστόσο ο µήνας του µέλιτος µε τους Νερατζούρι έλαβε τέλος και ο πρόεδρος Μάσιµο Μοράτι στριφογυρίζει ανήσυχος στην πολυθρόνα του γνωρίζοντας µάλιστα πως από τον αποψινό αγώνα µε τη Βέρντερ Βρέµης θα απουσιάσουν ο αρχηγός Ζανέτι, οι Σάµουελ, Ματεράτσι, Μότα, ενώ ο Μιλίτο δίνει µάχη για να ξεπεράσει το τράβηγµα στον µηρό και να αγωνιστεί έστω και ως αλλαγή. ΜΥΣΤΗΡΙΟ

Το µυστήριο που καλύπτει την απουσία του Γουέιν Ρούνι από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο κρίσιµο εκτός έδρας µατς µε τη Βαλένθια επισκιάζει τον αγώνα. Παρά τη δήλωση του σερ Αλεξ Φέργκιουσον πως ο παίκτης θα απουσιάσει από τους αγώνες δύο τρεις εβδοµάδες λόγω τραυµατισµού, οι φήµες εντείνονται πως ο άγγλος σούπερ σταρ κοιτάζει προς την Ισπανία και την Μπαρτσελόνα. Από τους Κόκκινους Διαβόλους θα απουσιάσουν επίσης οι Γκιγκς, Βαλέντσια και Σκόουλς µε αποτέλεσµα οι πιτσιρικάδες Αµός, Εβανς, Ράφαελ, Μπέµπε και Μακέδα να πρέπει να… βγάλουν το φίδι από την τρύπα.

Τελευταία ευκαιρία του Κλοντ Πιέλ να σώσει το κεφάλι του.

Αν η Λυών ηττηθεί από τη Χάποελ Τελ Αβίβ, ο Πιέλ θα περάσει από το λογιστήριο για τα περαιτέρω. Να θυµίσουµε πως η µέχρι πρότινος κραταία οµάδα του γαλλικού ποδοσφαίρου βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασµού!

ΠΡΟΣ ΑΠΟΛΥΣΗ

Αν η Λυών ηττηθεί από τη Χάποελ Τελ Αβίβ, ο Πιέλ θα περάσει από το λογιστήριο για τα περαιτέρω

Μοιράζουν την πίτα στα ίσα


ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ σε συµφωνία για δικαιότερη διανοµή της πίτας των τηλεοπτικών δικαιωµάτων στην Πριµέρα Ντιβισιόν βρίσκονται οι ισπανικές οµάδες.

Μεταξύ των προτάσεων που έχουν πέσει στο τραπέζι των διαπραγµατεύσεων είναι η διανοµή των χρηµάτων από τα τηλεοπτικά δικαιώµατα να γίνεται µε βάση την τηλεθέαση των αγώνων, τα ιστορικά αποτελέσµατα, αλλά να υπάρχει ταυτόχρονα και ένα ποσό βάσης το οποίο θα µοιράζεται εξίσου.

Από τις συµφωνίες για τις τηλεοπτικές µεταδόσεις Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης παίρνουν 19 φορές περισσότερα χρήµατα από όσα οι µικρότερες οµάδες στην κατηγορία, όταν στην Πρέµιερ Λιγκ οι πλουσιότερες οµάδες παίρνουν µόλις 1,7 φορές περισσότερα χρήµατα από τις µικρότερες.

Οταν οι προπονητές… κάνουν παιχνίδι


Η ΔΙΑΦΟΡΑ µιας καλής οµάδας από µία πολύ καλή είναι ο προπονητής της. Αυτό φρόντισαν να θυµίσουν στους φιλάθλους Αρσεναλ και Μπάγερν µε την πολιτική τους να στηρίζουν τις επιλογές των κορυφαίων προπονητών τους.

Η αγγλική οµάδα ταξίδεψε στο Βελιγράδι για να αντιµετωπίσει την Παρτιζάν χωρίς οκτώ βασικά στελέχη της µεταξύ των οποίων τούς Φάµπρεγας, Φαν Πέρσι και Γουόλκοτ. Η εντολή του Αρσέν Βενγκέρ ήταν σαφής: «Δεν υπάρχει καµία δικαιολογία για αποτυχία. Πάµε να νικήσουµε».

Τρεις «κανονιές» από τους Αρσάβιν, Σαµάκ και Σκιλασί δεν επέτρεψαν στην Παρτιζάν να πετύχει την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση (1-3), ενώ ο Αρσέν Βενγκέρ στον πάγκο φούσκωνε σαν το παγώνι από καµάρι για τους πιτσιρικάδες του.

Βορειότερα, στη Βασιλεία, ο Καρλ Χάιντζ Ρουµενίγκε χαµογελούσε στην εξέδρα παρέα µε τον Ούλι Χένες βλέποντας την Μπάγερν να παίρνει έστω και δύσκολα τους τρεις βαθµούς τη νίκης επί της οµώνυµης οµάδας (2-1). Τα δύο γκολ του Σβαϊνστάιγκερ απλά αποτέλεσαν την «πρόποση» για την επέκταση του συµβολαίου του προπονητή Λουίς Φαν Γκάαλ µέχρι το 2012. Η νίκη µε 2-1 της Ρόµα επί της Κλουζ µπλέκουν την κατάσταση στον 5ο όµιλο στον οποίον τον πρώτο λόγο έχει πάντως η βαυαρική οµάδα.