Φωτογραφία

Οι παίκτες της Ξάνθης πανηγύρισαν µεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ βυθίζοντας τον Δικέφαλο στην αγωνιστική κρίση

<?xml version=»1.0″ encoding=»utf-8″?>ΞΑΝΘΗ

<?xml version=»1.0″ encoding=»utf-8″?>ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ απόδοση δεν µπορείς να µιλάς για Πρωτάθληµα. Ο ΠΑΟΚ, πραγµατοποιώντας ακόµη µία κακή εµφάνιση, ηττήθηκε από την Ξάνθη µε 1-0 στα Πηγάδια, υποχρεώνοντας τον Παύλο Δερµιτζάκη να πει: «Η οµάδα χρειάζεται ηλεκτροσόκ». Αντίθετα ο Γιώργος Παράσχος, στο ντεµπούτο του στον πάγκο της Ξάνθης, οδήγησε την οµάδα στην πρώτη της φετινή νίκη, την οποία όµως δεν αντιµετώπισε ως µια ρεβάνς για τον Θόδωρο Ζαγοράκη και τον τρόπο µε τον οποίο αποµακρύνθηκε από τον ΠΑΟΚ πριν από τρία χρόνια. «Ξεχάστηκαν αυτά. Μια βροχή ήταν και πέρασε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο προπονητής των γηπεδούχων.

Το παιχνίδι άρχισε µε τις δύο οµάδες να δείχνουν ότι θέλουν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και να δηµιουργήσουν καλές φάσεις για γκολ. Η πρώτη καλή ευκαιρία για την Ξάνθη χάθηκε στο 8’ από τους Γκλέισον και Βασιλακάκη, ενώ η πρώτη καλή του ΠΑΟΚ ένα λεπτό µετά µε τον Βιεϊρίνια. Παρ’ όλα αυτά, η οµάδα του Δικεφάλου είχε και πάλι πρόβληµα όσον αφορά τις επιστροφές της και στο 24’ ο Μαρσελίνιο σε µια αντεπίθεση ανατράπηκε από τον Κοντρέρας µέσα στην περιοχή, κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Πόι ανέλαβε την εκτέλεσή του κάνοντας το 1-0.

Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ «κάθησε» ενώ η Ξάνθη θέλησε να <?xml version=»1.0″ encoding=»utf-8″?>κρατήσει το αποτέλεσµα και τα κατάφερε. Στο 57’ δεν δόθηκε πέναλτι σε ανατροπή του Ελ Ζαρ, όµως ο Παύλος Δερµιτζάκης δεν θέλησε να σχολιάσει τη φάση.

<?xml version=»1.0″ encoding=»utf-8″?>?ΜΑΖΙ?

<?xml version=»1.0″ encoding=»utf-8″?>«Δυστυχώς ήµασταν και σήµερα στο ίδιο έργο θεατές» είπε µετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του ΠΑΟΚ και συνέχισε: «Εχουµε πρόβληµα στη µετάβαση από την επίθεση στην άµυνα. Τα περισσότερα γκολ τα δεχόµαστε από ατοµικά λάθη.

Υπάρχει µεγάλη στενοχώρια και προβληµατισµός για την πρώτη µας ήττα. Το εύκολο είναι να καταστρέψουµε ό,τι φτιάξαµε. Το δύσκολο είναι να µείνουµε όλοι µαζί και να προσπαθήσουµε να ανακάµψουµε ψυχολογικά και αγωνιστικά».

Ο Γιώργος Παράσχος µε τη σειρά του είπε: «Αξίζαµε τη νίκη.

Ηταν ένα καθοριστικό παιχνίδι, αφού ακολουθεί και µία δύσκολη συνέχεια. Πολλά εύσηµα στην αµυντική συµπεριφορά της οµάδας µας που σταµάτησε τους επικίνδυνους επιθετικούς του ΠΑΟΚ. Νοµίζω πως κινδυνεύσαµε µόνο από στηµένες φάσεις».

Φωτογραφία