Το γράµµα που έφθασε χθες το βράδυ στη Ραφήνα δεν είχε καλά νέα για τον Κώστα Καραµανλή καθώς η Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά το σκάνδαλο του Βατοπεδίου αποφάσισε την κλήτευση του πρώην πρωθυπουργού.


Η εξέλιξη αυτή -παρά τις κοµψές διατυπώσεις που υπάρχουν στη σχετική επιστολή – δεν αλλάζει τις εντυπώσεις, ότι δηλαδή ο πρώην πρωθυπουργός µπαίνει στο κάδρο της υπόθεσης µε τις παράνοµες ανταλλαγές οικοπέδων. Μένει να φανεί πώς θα αντιδράσει ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος σηµειωτέον έχει το δικαίωµα να µην παραστεί ενώπιον των µελών της Προανακριτικής. Η Νέα Δηµοκρατία που έχει αποχωρήσει από την Επιτροπή µίλησε για «πράσινη πολυκατοικία» στην οποία συγκατοικεί το ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη, αλλά επί της ουσίας ουδέν.

ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ πριν και ενώ διαφαινόταν ότι η Προανακριτική θα αποφάσιζε την κλήτευση Καραµανλή, ο νυν πρόεδρος της Ν.Δ. αποφάσισε να υπενθυµίσει ακόµη µία φορά ποιος είναι αρχηγός στο κόµµα διαγράφοντας τον ευρωβουλευτή Θόδωρο Σκυλακάκη, έναν από τους πιο στενούς πολιτικούς φίλους της Ντόρας Μπακογιάννη. Ο κ. Σκυλακάκης αµφισβήτησε όσα είπε ο κ. Σαµαράς για την κατά τη Νέα Δηµοκρατία εκδοχή περί δυνατότητας µείωσης του ελλείµµατος το 2011 στο Βήµα fm 99,5, όλοι στη Ρηγίλλης όµως θεωρούν ότι ο πρόεδρος του κόµµατος… ξεφορτώνεται έναν έναν τους συνεργάτες της κ. Μπακογιάννη. ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ο υπουργός Οικονοµικών Γ. Παπακωνσταντίνου είπε χθες ότι δεν θα µεταταγεί στον συντελεστή ΦΠΑ 23% το σύνολο των προϊόντων που σήµερα υπάγονται στο 11%, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για την ελληνική οικονοµία. Ολα αυτά, ενώ η κυβέρνηση ετοιµάζεται να καταθέσει το επόµενο διάστηµα το δεύτερο νοµοσχέδιο για καταργήσεις και συγχωνεύσεις δηµοσίων οργανισµών. Πάντως στην αρµόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή αίσθηση προκάλεσε η εκδοχή του Θόδωρου Πάγκαλου για το επίµαχο ερώτηµα του τελευταίου έτους, «πού πήγαν τα λεφτά;». Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε αφοπλιστικά ότι «τα φάγαµε όλοι µαζί ακολουθώντας µια πρακτική αθλιότητας», υπονοώντας προφανώς τα δύο µεγάλα κόµµατα.

ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, πάλι, ο Λευκός Οίκος έδωσε ψήφο εµπιστοσύνης στον Γ. Παπανδρέου στην προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα µας για την έξοδο από την κρίση µε δήλωση του Τζο Μπάιντεν λίγο πριν από τη συνάντησή του µε τον έλληνα Πρωθυπουργό. Κατά τη συνάντηση του κ. Παπανδρέου µε τον αµερικανό αντιπρόεδρο έγινε συζήτηση και για την προσέγγιση Αθήνας – Τελ Αβίβ, την οποία η Ουάσιγκτον επικροτεί ιδιαίτερα µετά την αποµόνωση της ισραηλινής κυβέρνησης.