Η τεχνολογία «µπαίνει» στο Βadminton µ’ ένα διαδραστικό εργαστήρι ανάµεσα σε παραστάσεις από τον «Βυσσινόκηπο» έως τον Σκούµπι Ντου για τη νέα σεζόν
Μπαλέτο σε µουσική των U2 που µπλέκει τον σύγχρονο χορό µε τις χιπ χοπ φιγούρες. Τενεκέδες και σκουπόξυλα που µετατρέπονται σε αυτοσχέδια µουσικά όργανα για να γιορτάσουν τα 20 χρόνια των Stomp. Η συµµορία του Σκούµπι Ντου που συναντά τον Αντον Τσέχωφ και τον Μορίς Μπεζάρ. Είναι παραγωγές που θ’ απολαύσει το κοινό του θεάτρου Βadminton από τον Οκτώβριο.

Για «µια δύσκολη χρονιά όχι µόνο για το θέαµα όχι µόνον στην Ελλάδα» µιλούσαν χτες οι υπεύθυνοι του θεάτρου, που υποστήριζαν πως «οι τιµές των εισιτηρίων θα είναι προσιτές».

Τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Αντον Τσέχωφ γιορτάζει το Θέατρο Τέχνης της Μόσχας µε την παράσταση του «Βυσσινόκηπου» (1-3/10).

«Το µπαλέτο του 21ου αιώνα», όπως το χαρακτηρίζει ο Ράστα Τόµας, συστήνεται στο ελληνικό κοινό µε την παραγωγή «Rock the Βallet». Ο αµερικανός σολίστ του κλασικού µπαλέτου και η οµάδα του, Βad Βoys of Dance, άφησαν πίσω τους τον Τσαϊκόφσκι και άρχισαν να χορεύουν σε ρυθµούς των Βlack Εyed Ρeas και U2 (10-13/11).

«Στη µουσική δεν µπορείς να πεις ψέµατα», είχε πει ο Μπίλι Κόµπαµ. Ο ντράµερ, ένας από τους σηµαντικότερους τού fusion το ‘70, θα πει τις δικές του µουσικές αλήθειες µε το νέο του άλµπουµ «Ρalindrome» (18/11). Με κουβάδες, σπιρτόκουτα και νεροχύτες, οι Stomp από τη Βρετανία γιορτάζουν τα 20 χρόνια τους µε µια παράσταση που θυµίζει κωµωδία του βωβού κινηµατογράφου και tap dancing (30/11- 5/12).

Σε τροπικό νησί θα µετατραπεί η σκηνή του Βadminton για να φιλοξενήσει τον ντετέκτιβ – σκύλο Σκούµπι Ντου σε νέες περιπέτειες (20/12 – 2/1). Η σταρ του φλαµένκο Εβα Γιερµπαµπουένα χορεύει για τη «Βροχή» που «γεννήθηκε µια σκοτεινή ηµέρα αγνής µελαγχολίας» (15,16/1).

Τη σκυτάλη παίρνει το Μπαλέτο του Μορίς Μπεζάρ µε την παράσταση «Βallet for Life» _ εµπνευσµένο από τους Φρέντι Μέρκιουρι και Χόρχε Ντον που πέθαναν από ΑΙDS (25-27/2). Ακολουθεί η Αννα Μούρα µε φάδο (5/3), οι ακροβάτες, µίµοι και µουσικοί «Μαγιουµάνα» (10-14/3) και το «Forever Τango» του Λουίς Μπράβο (29/3- 3/4).

Και τρεις ελληνικές παραγωγές:

«Το Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη (27-31/10), «Η Κατσαρίδα» του Βασίλη Μαυρογεωργίου (7-10/4) και το έργο «Σκιών Καµώµατα» του Ευγένιου Σπαθάρη µε εννέα ηθοποιούς να ερµηνεύουν 19 ρόλους επί σκηνής σε σκηνοθετική επιµέλεια Γ. Μποστ και Τ. Βαµβακίδη (Οκτώβριος – Απρίλιος).

LΙΝΚ

http://www.badmintontheater.gr/

Παίζοντας µε την τεχνολογία


Ο πολιτισµός συναντά την τεχνολογία στο Βadminton. Ενα διαδραστικό εργαστήριο γεµάτο παιχνίδια βασισµένα στη ροµποτική, την πληροφορική και την εικονική πραγµατικότητα θα στηθεί εκεί από τον Οκτώβριο. Οι επισκέπτες κάθε ηλικίας θα έχουν την ευκαιρία να ενηµερωθούν για τις εξελίξεις στην τεχνολογία και να καλλιεργήσουν τις νοητικές ικανότητές τους. Τραµπάλα, σκοποβολή, χόκεϊ και κυνηγητό είναι µερικά από τα παιχνίδια που χρησιµοποιούνται στο «Πολυµήχανο» – µια συνολική προσπάθεια ερευνητικών οµάδων πανεπιστηµίων και εταιρειών από Ελλάδα, ΗΠΑ και Καναδά. Οι εµψυχωτές θα καθοδηγούν τις οµάδες 12 ατόµων στα ειδικά προγράµµατα µε διαφορετικό επίπεδο δυσκολίας για κάθε επισκέπτη.