«Διαφωνώ µαζί σου, όµως είµαι αρκετά σίγουρος ότι δεν είσαι ο Χίτλερ»: αυτό είναι ένα από τα συνθήµατα που προτείνει ο Τζον Στιούαρτ για τη «Συγκέντρωση για την Αποκατάσταση της Λογικής» που οργανώνει κατά των δεξιών εξτρεµιστών.

Οάνθρωπος που εµπνέει τη µεγαλύτερη εµπιστοσύνη στην Αµερική, όπως είχαν χαρακτηρίσει οι «Νιου Γιόρκ Τάιµς» τον 48χρονο δηµοφιλή κωµικό, προαναγγέλλει τη συγκέντρωση για τον ερχόµενο µήνα στην Ουάσιγκτον υπό την ονοµασία «Η Πορεία του Ενός Εκατοµµυρίου Μετριοπαθών». Λέει πως αποτελεί έκκληση προς τους απελπισµένους αµερικανούς ψηφοφόρους µερικές ηµέρες πριν από τις εκλογές του Νοεµβρίου και πως πρόκειται για «λίγες ώρες πλάκας», όµως αναλυτές υπογραµµίζουν πως είναι µια σοβαρή απάντηση στο δεξιό κίνηµα του «Τea Ρarty» που έχει κλέψει την παράσταση στην προεκλογική εκστρατεία ενόψει των εκλογών του Νοεµβρίου.

Την ηµέρα που ο Στιούαρτ ανακοίνωσε τη διοργάνωση της εκδήλωσης από τη δηµοφιλή εκποµπή πολιτικής σάτιρας «Τhe Daily Show» που παρουσιάζει στο Comedy Channel, τα µεγάλα µέσα ενηµέρωσης άρχισαν να επικοινωνούν µε την Ουάσιγκτον ρωτώντας µήπως πρόκειται για πλάκα. Πληροφορήθηκαν όµως ότι ο Στιούαρτ έχει πράγµατι ζητήσει άδεια για µια δηµόσια συγκέντρωση στις 30 Οκτωβρίου.

Ο Τζόναθαν Στιούαρτ Λίµποβιτς, όπως είναι το πραγµατικό του όνοµα, παντρεµένος και πατέρας δύο µικρών παιδιών, οργανώνει τη συγκέντρωση ως αντίβαρο στην πρόσφατη συγκέντρωση µε τίτλο «Αποκατάσταση της Τιµής» που οργάνωσε ο δεξιός σχολιαστής του συντηρητικού καναλιού Christian ΤV, ο Γκλεν Μπεκ. Θα πραγµατοποιηθεί επίσης στον ίδιο χώρο που Αφροαµερικανοί είχαν πραγµατοποιήσει το 1995 την πορεία Ενός Εκατοµµυρίου Ανθρώπων µε αίτηµα την ενίσχυση των δικαιωµάτων τους. Ο Στιούαρτ πιστεύει πως µια µειονότητα 15-20% των Αµερικανών έχει κυριαρχήσει στην αµερικανική εθνική πολιτική µε την ακραία ρητορική της. Πράγµατι, η είδηση για τη διοργάνωση της συγκέντρωσης ήρθε στο τέλος µιας εβδοµάδας κατά την οποία ένας ασήµαντος πάστορας έγινε διάσηµος ανακοινώνοντας πως θα κάψει το Κοράνι, µια υποψήφια του «Τea Ρarty» που επικρίνεται ως… βλαξ από οµοϊδεάτες της κέρδισε τις προκριµατικές του Ρεπουµπλικανικού Κόµµατος στο Ντέλαγουερ νικώντας τον επίσηµο, µετριοπαθή υποψήφιο του κόµµατος, και το «πουλέν» της Δεξιάς, η Σάρα Πέιλιν, άφησε να εννοηθεί ότι µπορεί να είναι το 2012 υποψήφια για τον Λευκό Οίκο. Οµως η κινητοποίηση του Στιούαρτ µπορεί να µην είναι αρκετή για να καταφέρουν ο Μπαράκ Οµπάµα και οι Δηµοκρατικοί να διατηρήσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων. Το Ρεπουµπλικανικό Κόµµα είναι το φαβορί για να κερδίσει τον έλεγχο της Βουλής, όµως η επιτυχία περιθωριακών υποψηφίων, όπως της Κριστίν Ο’ Ντόνελ στο Ντέλαγουερ, η οποία είναι πλέον η υποψήφια των Ρεπουµπλικανών για την έδρα της εν λόγω Πολιτείας στη Γερουσία, έχει κάνει τους αναλυτές να πιστεύουν πως οι Δηµοκρατικοί µπορεί να πάρουν την πλειοψηφία στην Ανω Βουλή του Κογκρέσου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από