Ακόμη και τσιγάρο φέρονται να έσβησαν στο χέρι ενός 16χρονου μαθητή του 2ου Λυκείου Λαμίας πριν τον γρονθοκοπήσουν και μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Λαμίας. Ήδη ο πατέρας του παιδιού έχει καταθέσει μήνυση και η αστυνομία ερευνά την υπόθεση. Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία έχουν διαρρεύσει ο 16 χρόνος μαθητής είχε στο παρελθόν «συγκρουστεί» με συμμαθητή του, ο οποίος φέρεται να οργάνωσε την επίθεση.

Σύμφωνα με τα όσα έχει καταγγείλει ο πατέρας του μαθητή «τον είχε απειλήσει ότι θα βάλει τον εξάδελφό του ή φίλο του από το ΕΠΑΛ Λαμίας να τον σπάσει στο ξύλο…».

Όλες οι πλευρές μιλούν για τις συνηθισμένες αντιπαραθέσεις των παιδιών στα προαύλια των σχολείων και τίποτα δεν προμήνυε ότι αυτό θα μπορούσε να καταλήξει σε ένα άγριο ξυλοδαρμό. Όταν ολοκληρώθηκε το μάθημα την Παρασκευή, 3 «άγνωστοι» επιτέθηκαν στο μαθητή, τον χτύπησαν με γροθιές και στην συνέχεια τον «έκαψαν» στα χέρια με τσιγάρο.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαπιστωθεί από τις έρευνες της αστυνομίας ο δράστης της επίθεσης φέρετε να είναι μαθητής της Γ΄ τάξης του ΕΠΑΛ Λαμίας ενώ μαζί του ήταν και άλλα δύο άτομα χωρίς να διευκρινίζεται ακόμη αν ήταν αλλοδαποί ή όχι.

Επίσης παραμένει αδιευκρίνιστο -που έχουν σχέση με την πιθανή απόδοση ευθυνών- που έγινε το περιστατικό για ευνόητους λόγους. Δεν διευκρινίζεται δηλαδή αν ο ξυλοδαρμός έγινε μέσα στο προαύλιο του σχολείου ή έξω από αυτό. Το θύμα – μαθητής της Α΄ Λυκείου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λαμίας όπου διαπιστώθηκαν τα τραύματα της επίθεσης και στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι του.