Μία πρώτη γεύση της αποψινής ομιλίας του στο Βελλίδειο έδωσε το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Το ζητούμενο είναι η εξωστρέφεια. Να δείξουμε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν μέσα τους το σπόρο και τη δύναμη να είναι ανταγωνιστικές παγκοσμίως. Για αυτό το λόγο ήρθαμε εδώ, για να συμπαρασταθούμε στην ελληνική επιχείρηση σε ώρες δύσκολες, σε ώρες σκληρές. Και για να πούμε ταυτόχρονα, ότι υπάρχει προς αξιοποίηση ένα καταπληκτικό ανθρώπινο δυναμικό, που όταν βρει τα κατάλληλα κίνητρα και το γόνιμο έδαφος μπορεί πραγματικά να μεγαλουργήσει» τόνισε.

Αναφέρθηκε ωστόσο και στην ανάγκη να υπάρξει παντού ανταγωνιστικότητα. «Είμαστε όμως σε μια περίοδο που ο κόσμος ασφυκτιά και πνίγεται μέσα σε αυτή τη διάσταση, μιας οικονομικής πολιτικής που δε συμπλέει ούτε με τις δυνατότητες που θα είχαμε, ούτε με τα όνειρα που θέλουμε να έχουμε, ούτε με το αύριο που επιζητούμε».

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε όσους ψήφισαν και όσους καταψήφισαν το μνημόνιο αναμένεται να χαράξει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στην αποψινή του ομιλία ενώπιον των παραγωγικών φορέων στη ΔΕΘ, παρουσιάζοντας παράλληλα την εναλλακτική λύση που προτείνει το κόμμα του.

Με τον τέως πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να παρακολουθεί, όπως αναμένεται, την ομιλία από την πρώτη σειρά στο Βελλίδειο, ο κ. Σαμαράς ετοιμάζεται να επιτεθεί στην κυβέρνηση για την κρίση χρέους και τα αδιέξοδα στα οποία οδηγεί η πολιτική της.

Η επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ ξεκίνησε από το κτίριο της διοίκησης, όπου συναντήθηκε με τις διοικήσεις της HELEXPO και της ΔΕΘ και συνεχάρη τους υπαλλήλους και το προσωπικό της 75ης Έκθεσης,επισημαίνοντας ότι «έχουμε υποστεί μεγάλη δυσφήμηση στο εξωτερικό και τέτοιες εκθέσεις είναι διαφήμιση».

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το περίπτερο του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου τον υποδέχτηκε ο δήμαρχος κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και του δώρισε την κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ένα λεύκωμα με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις των «Δημητρίων». Κι ακολούθησε μία σύντομη επίσκεψη στο περίπτερο της κοινωνικής οργάνωσης «Αγάπη» όπου τον υποδέχθηκε η επικεφαλής της οργάνωσης και βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ, κ. Έλενα Ράπτη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεναγήθηκε στα περίπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος, της ΕΛ.ΑΣ. και των εφημερίδων «Μακεδονία» και «Αγγελιοφόρος» και άφησε τελευταίο το περίπτερο της Νομαρχίας. Εκεί, υπό τους ήχους ποντιακού συγκροτήματος και χορού, τον υποδέχτηκε ο νομάρχης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Γκιουλέκας και ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.