Με την εικόνα των 1.500 νέων που διασκέδαζαν σε ροκ ρυθμούς «ντύθηκε» χθες το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με αφορμή τη συναυλία των Rosebleed, Musica Fictaκαι Blue Jazz Fiction. Μ’ ένα γρατζούνισμα της ηλεκτρικής κιθάρας, οι μουσικοί του «Schoolwave» μπήκαν για πρώτη φορά στα… χωράφια της κλασικής μουσικής. Ο κήπος του Μεγάρου πλημμύρισε από τον ήχοτων ντραμς και των σαξοφώνων. Τη στιγμή που όσα συνέβαιναν στη σκηνή προβάλλονταν μέσω ενός προτζέκτορα στον εξωτερικό τοίχο του κτιρίου. Η απορία που γεννήθηκε στον κόσμο ήταν μία: «Πότε θα μπούνε τα παιδιά και στις αίθουσες του Μεγάρου;».

Οι νεαροί ροκάδες δεν πήγαν για να ξεσπάσουν και να κάνουν… φασαρία. «Είμαστε στον κήπο του Μεγάρου. Σεβόμαστε τον χώρο που μας φιλοξενεί. Ήρθαμε να χαλαρώσουμε και να περάσουμε καλά» έλεγαν οι 20χρονοι Πέτρος και Δημήτρης. Η ιδιομορφία της συναυλίας ήταν ότι δεν υπήρχαν πολλές και διαφορετικές παρέες, καθώς μέχρι το τέλος της βραδιάς είχαν γίνει όλοι τους μια μεγάλη παρέα. Άλλωστε, οι νέοι μοιράζονται παντού και πάντα τις ανησυχίες και όνειρά τους. «Όλοι είμαστε μια παρέα. Νιώθω σαν να γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Το κλίμα είναι πολύ φιλικό» έλεγε ο 18χρονος Ανδρέας που βρέθηκε στο κοινό της συναυλίας.

Μαθητές που έδωσαν ραντεβού μετά το φροντιστήριο έξω από τα εκδοτήρια του Μεγάρου. Νεαρά ζευγάρια που θέλησαν να περάσουν μια ρομαντική νύχτα, καθισμένη στο γρασίδι με ένα αναψυκτικό στο χέρι. Παιδιά συνοδευόμενα από τους γονείς τους που στριμώχτηκαν στο πλήθος μπροστά στην αυτοσχέδια σκηνή. Άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που ήταν περίεργοι να δουν από κοντά, όπως έλεγαν στα «ΝΕΑ», «πως θα συνδυάσουν το Μέγαρο με την ροκ μουσική». Θαυμαστές που σκαρφάλωναν στα δέντρα. Φίλοι και συγγενείς των μουσικών που τους έδιναν κουράγιο με το δυνατό τους χειροκρότημα. Αυτό ήταν το κοινό της χθεσινής συναυλίας των Rosebleed, Musica Ficta και Blue Jazz Fiction, της οποίας χορηγός επικοινωνίας ήταν ΤΑ ΝΕΑ.

Τα μέλη των νεανικών συγκροτημάτων, με μέσο όρο ηλικίας τα 21 χρόνια, έκαναν τα πρώτα τους βήματα στην μουσική από το μαθητικό φεστιβάλ «Schoolwave». Μπορεί να μην έχουν πλατινένιους δίσκους αλλά έχουν το MySpaceμε το μέρος τους. Οι περισσότεροι από τους θεατές της χθεσινής συναυλίας γνώριζαν τα τραγούδια τους. Οι θαυμαστές τους σκαρφάλωναν στα δέντρα για τους απολαύσουν. Άλλοι βρέθηκαν στην πρώτη σειρά και άπλωναν τα χέρια στη σκηνή για να τους αγγίξουν.

Ανάμεσά στο κοινό ήταν και εκείνοι που δήλωναν φαν του τρόπου με τον οποίο διασκεδάζουν οι νέοι. «Είναι διαχυτικοί και αυθόρμητοι. Οι νέοι περνάνε καλά και κάνουν και τους μεγαλύτερους σε ηλικία να νιώθουνε σαν παιδιά» έλεγε η 35χρονη Καρολίνα που πήγε στη συναυλία με τον σύζυγό της.

Στην σκηνή εμφανίστηκαν , λίγο μετά τις 9 το βράδυ,οι Blue Jazz Fiction. «Ο κόσμος είναι δικός σου. Ξύπνα!» τραγουδούσαν τα κορίτσια από το Βόλο και το κοινό τα αποθέωνε με το χειροκρότημά του. Τα αίματα άναψαν με τα εναλλακτικά ροκ τραγούδια των Musica Ficta. Ο τραγουδιστής Απόλλων Ρέτσος εντυπωσίασε μικρούς και μεγάλους με την ιδιαίτερη φωνή του. Τις δικές τους ανησυχίες τραγούδησαν και οι Rosebleedμε κομμάτια από το πρώτο τους άλμπουμ «White Balloons» (για το οποίο συνεργάστηκαν με τον Φίλιππο Πλιάτσικα).