Η τρόικα πιέζει την ελληνική κυβέρνηση ν΄ ανοίξει τις φυλακές για τους φοροφυγάδες. Το σκέφθηκε καλά; Πού να χωρέσουν όλοι στις υπάρχουσες φυλακές; Θα πρέπει να ξανανοίξουμε τα…ξερονήσια!..

Σε έναν χρόνο εκτιμάται ότι θα γίνει επισκέψιμος ο χώρος στον οποίο ήταν το Λύκειο, όπου δίδασκε ο Αριστοτέλης. Αντίθετα, εκτιμάται ότι πολλά δημόσια λύκεια της πρωτεύουσας και της περιφέρειας δεν θα είναι… επισκέψιμα ούτε τα επόμενα δέκα χρόνια.

Είναι σίγουρο ότι αν ζούσε σήμερα ο Αριστοτέλης, είναι βέβαιο πως θα περιελάμβανε στον ορισμό της τραγωδίας του και κάποιο στίχο για τα ετοιμόρροπα, ανεπαρκή και ανθυγιεινά σχολεία της χώρας του…

Αριθμοί που τρομάζουν: Ξέρετε πόσα μαγαζιά είναι κλειστά και ενοικιάζονται επί της Λεωφόρου Κηφισίας, από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας μέχρι την Κατεχάκη; Σαράντα! Σαράντα μαγαζιά που κατέβασαν ρολά και πόσες οικογένειες που έχασαν έναν μισθό απ΄ αυτό το λουκέτο!..

Πλήθος από αδήλωτες και ξεχασμένες πισίνες εντόπισε το ΣΔΟΕ στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας. Η μάχη των πισινών συνεχίζεται…

Αικατερίνη Πελέκη: «Οταν οι άνδρες φοράνε παντελόνια αναλαμβάνουν την ευθύνη και λένε “εγώ έδωσα εντολή”». Καλά, αλλά εντολή μπορεί να έδωσαν φορώντας βερμούδες ή και…σορτς!..

Μικρή αγγελία: Νέος άνεργος από τη Θεσσαλονίκη, έχων ένα αριστερό παπούτσι, αναζητά το αντίστοιχο δεξί που πετάχτηκε στον Πρωθυπουργό, για να τα κάνει ζευγάρι και να τα φοράει…

Καλά που πρόλαβε και πήρε υπουργείο ο κ. Χρήστος Παπουτσής πριν από τη ΔΕΘ! Κι αυτό γιατί μετά την Εκθεση, και μόνο στο άκουσμα του επιθέτου του, ο Πρωθυπουργός θα απέφευγε να τον συναντήσει!..

Υπεύθυνος για την ΕΡΤ ορίσθηκε ο Τηλέμαχος Χυτήρης. Οπότε πολύ καλά έκανε και ξύρισε το μουστάκι του, γιατί φήμες θέλουν εκεί μέσα, κάποιοι να τρώνε τα μουστάκια τους…

Στη Λεωφόρο Μεσογείων, γωνία με την οδό Δημ. Ρούσου, στεγάζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Φαίνεται λοιπόν ότι εκεί πέρα έχουν την πεποίθηση ότι τους προσεχείς μήνες, δεν θα γίνει καμιά κλιματική αλλαγή, όπως π.χ. έντονες βροχοπτώσεις. Ετσι έχουν αφήσει τις υδρορροές που βρίσκονται μπροστά στα πεζοδρόμιά τους, όχι μόνον να κλείσουν, να στουμπώσουν και να φρακάρουν, αλλά και να φυτρώσουν ανάμεσα στις σιδερένιες μπάρες τους χορτάρια! Αλλά αυτό μπορεί να εντάσσεται στο σχέδιο… πράσινη Αθήνα!

Μήπως η κυβέρνηση μπορεί να βάλει και ένα πλαφόν στις απολύσεις, ένα πλαφόν στις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, ένα κατώτατο πλαφόν ελάχιστης επιβίωσης;

Σε διεθνή έρευνα, η Αθήνα κατατάσσεται στην 39η θέση μεταξύ των πόλεων με το υψηλότερο κόστος ζωής! Αρκεί να μη βρεθούμε καμιά ώρα σε κάποια υψηλή θέση, όπως η πόλη με το χαμηλότερο κόστος ανθρώπινης ζωής!..

Στη μετωπική σύγκρουση κυβέρνησηςφορτηγατζήδων ποιος νικάει; Φοβάμαι ότι τα φορτηγά είναι πιο βαρέος τύπου οχήματα από τα… υπουργικά!..