«Τέλος» ο Γιώργος Δαλούκας από τους πίνακες ή παιχνίδι τακτικής από τον ίδιο προκειµένου να κοπάσει ο αρνητικός θόρυβος γύρω από το όνοµά του και να επανέλθει σε αγώνες της Σούπερ Λίγκας;


Η επιστολή που απέστειλε χθες στην ΕΠΟ και στην ΚΕΔ είναι εξαιρετικά διατυπωµένη, κάνοντας λόγο για «λάσπη που δέχτηκα» και αφήνει ορθάνοιχτο το παράθυρο επιστροφής στην ενεργό δράση λέγοντας ότι «η αγάπη µου για το ποδόσφαιρο και η αξιοπρέπειά µου δεν µου επιτρέπουν στην παρούσα φάση να διευθύνω αγώνες της Σούπερ Λίγκας».

Εδώ και τρία εικοσιτετράωρα ο διεθνής διαιτητής από τον σύνδεσµο Θεσσαλίας βρίσκεται στο µάτι του κυκλώνα, µετά τη απόφασή του να καταλογίσει πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι µε τον Αρη, που µόνο αυτός είδε. Η αντίδραση του προέδρου της Σούπερ Λίγκας και ιδιοκτήτη του Ολυµπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν οργισµένη, καθώς χρησιµοποίησε ακραίες φράσεις, «…να ξεβρωµίσει το ποδόσφαιρο από τους Δαλούκες», ενώ στη συνάντηση που είχε µε τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο έθεσε ευθέως θέµα καρατόµησης του Γιώργου Δαλούκα. Ο επικεφαλής της ποδοσφαιρικής οµοσπονδίας προσπάθησε να καλύψει –µερικώς – τον διεθνή διαιτητή µε τιµωρία δύο ή τριών µηνών αρνούµενος να φτάσει στα άκρα, αλλά η επιµονή του κ. Μαρινάκη για αποποµπή του από τους πίνακες φαίνεται ότι οδήγησαν τον Γιώργο Δαλούκα να δώσει µία λύση που δεν έδωσε η ΕΠΟ. Ολες αυτές τις ηµέρες ο θεσσαλός διαιτητής παρέµεινε σιωπηλός και ήταν εξαφανισµένος από το προσκήνιο. Ο µοναδικός άνθρωπος µε τον οποίο συζήτησε ήταν ο διευθυντής Ανάπτυξης της Διαιτησίας και κουµπάρος του, Κύρος Βασσάρας, ο οποίος ουσιαστικά κινεί τα νήµατα της ΚΕΔ, αφήνοντας σε δεύτερο πλάνο τον πρόεδρό της Βασίλη Τεροβίτσα. Να σηµειωθεί ότι ο Γιώργος Δαλούκας θεωρείται ταλέντο από του υπευθύνους της ΚΕΔ, είναι νέος και βρίσκεται στη λίστα της UΕFΑ για να προαχθεί στην κορυφαία κατηγορία διαιτητών της ευρωπαϊκής οµοσπονδίας, ενώ έχει οριστεί για να διευθύνει αγώνες της Γιουρόπα Λιγκ. Ετσι ήταν βέβαιο ότι ο κ. Πιλάβιος δεν επρόκειτο να υποκύψει στις πιέσεις του Ολυµπιακού για την καρατόµηση του θεσσαλού διαιτητή, θέλοντας να περάσει και το µήνυµα ότι η ΕΠΟ δεν εκχωρεί τα δικαιώµατά της σε παράγοντες. Στην επιστολή του προς την ΕΠΟ και την ΚΕΔ, ο 32χρονος διεθνής διαιτητής και καθηγητής Νευροψυχολογίας του Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας αναφέρει :«Η αγάπη µου για το ποδόσφαιρο και η αξιοπρέπειά µου δεν µου επιτρέπουν στην παρούσα φάση να διευθύνω αγώνες της Σούπερ Λίγκας µετά τη λάσπη που δέχτηκα, για µια απόφασή µου στον αγώνα Αρη – Παναθηναϊκού. Για να διευκολύνω την ΕΠΟ και την ΚΕΔ δηλώνω την απόφασή µου να µη µετέχω σε αγώνες της Σούπερ Λίγκας. Εύχοµαι η απόφασή µου αυτή να αποφορτίσει την ατµόσφαιρα και να πάει το ποδόσφαιρο µπροστά».

Στη σηµερινή συνεδρίασή του, το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας θα ασχοληθεί µε θέµατα διαιτησίας, καθώς και µε τα τηλεοπτικά δικαιώµατα και το τοπίο που διαµορφώνεται µετά την αποχώρηση του Σκάι.

ΝΑΙ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ…

«Η αγάπη µου για το ποδόσφαιρο και η αξιοπρέπειά µου δεν µου επιτρέπουν στην παρούσα φάση να διευθύνω αγώνες της Σούπερ Λίγκας»…