ΜΕ ΤΙΣ επιλογές υποψηφίων για τις δεκατρείς Περιφέρειες, το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου έβγαλαν τη Ν.Δ. και τον Αντώνη Σαµαρά από ένα µεγάλο αδιέξοδο: δεν έκριναν κατάλληλη ούτε µια γυναίκα για τον ρόλο του αιρετού περιφερειάρχη κι έτσι απέφυγαν και στη Ρηγίλλης µια απολογία για τη δική τους, αντίστοιχη παράλειψη. Ωστόσο, αν κατάφεραν στην αξιωµατική αντιπολίτευση να «ξεγλιστρήσουν» από τις γυναίκες, την εσωκοµµατική γκρίνια για την «κουτσή» ανανέωση δεν την έχουν αποφύγει. Το µήνυµα της κοµµατικής ηγεσίας υπέρ της ανάδειξης «νέων και άφθαρτων» υποψηφίων, ο εµπλουτισµός του έµψυχου δυναµικού του κόµµατος µε νέα πρόσωπα που δεν κουβαλούν στους ώµους τις «αµαρτίες» της διακυβέρνησης Καραµανλή, περιορίζεται ουσιαστικά στην επιλογή του Βασίλη Κικίλια για την Περιφέρεια Αττικής. Κατά τα λοιπά, τις κρίσιµες µάχες της Αυτοδιοίκησης για τη Ν.Δ. καλούνται να δώσουν εκ νέου ο Νικήτας Κακλαµάνης και ο Παναγιώτης Ψωµιάδης, µε τη συνδροµή την ύστατη ώρα του Βασίλη Μιχαλολιάκου. Αλλά ακόµη και για τον κ. Κικίλια, που αποτελεί κι ένα προσωπικό στοίχηµα του κ. Σαµαρά, η συζήτηση στο γαλάζιο στρατόπεδο έχει ξεστρατίσει.

Αντί η Ν.Δ. να επενδύσει στην, όντως άφθαρτη, εικόνα του και να συνδέσει την επιλογή του µε το νέο κόµµα που οραµατίζεται η ηγεσία της, σχεδόν όλα τα στελέχη και οι γαλάζιοι παράγοντες προσπαθούν να ανιχνεύσουν εάν ο κ. Κικίλιας είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να αναλάβει την ηγεσία ενός µετώπου κατά του Μνηµονίου.

Το αποτέλεσµα είναι µάλλον αποκαρδιωτικό και η επιλογή Κικίλια κινδυνεύει να «καεί» εκ των έσω, πριν καν αρχίσει η εκλογική µάχη στην Αττική. Εάν η Ρηγίλλης επέλεξε τον κ. Κικίλια ως απάντηση στη συµφωνία µε την τρόικα, είναι πρόδηλο ότι έκανε λάθος επιλογή. Το αναγνωρίζουν χωρίς περιστροφές, άλλωστε, αρκετοί φίλοι του κ. Σαµαρά που ακόµη και τώρα αναζητούν το αντίδοτο στο Μνηµόνιο σε κάποια άλλη, «πασοκογενή», υποψηφιότητα. Εάν, όµως, τον επέλεξε για να σηµατοδοτήσει την αλλαγή σελίδας στην αξιωµατική αντιπολίτευση, τότε οφείλει να στηρίξει και να προβάλει τον υποψήφιό της ακριβώς γι’ αυτό που προσδοκά από εκείνον.

Διαφορετικά, η υποψηφιότητα Κικίλια θα καταντήσει, πρόωρα, παλαιά και φθαρµένη.