Είκοσι πίνακες του Θεόφιλου από τη συλλογή έργων τέχνης της Εµπορικής Τράπεζας παρουσιάζονται σε έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη (Κουµπάρη 1, τηλ. 210-3671.000). Τα έργα της συλλογής, που πέρασαν στην κυριότητα της Εµπορικής Τράπεζας τη δεκαετία του 1980, περιλαµβάνουν µια επιλογή από τη συνήθη θεµατογραφία του µυτιληνιού ζωγράφου: ιστορικές ή µυθολογικές σκηνές, παραστάσεις από ταχυδροµικά δελτάρια και παλιές λιθογραφίες ή φωτογραφίες, τοπία και εικόνες της καθηµερινής ζωής. Παράλληλα, προβάλλεται το αφιέρωµα της εκποµπής «Παρασκήνιο» µε τίτλο «2003 - Θεόφιλος ξανά», σε σκηνοθεσία του Λάκη Παπαστάθη. Εως 31 Οκτωβρίου.

* Η έκθεση φωτογραφίας υπό τον τίτλο «Ειρήνη είναι» εγκαι-νιάζεται απόψε στις 20.00 στην Τεχνόπολι (Πειραιώς 100, Γκάζι), σε διοργάνωση της ΜΚΟ «Κόσµος Χωρίς Πολέµους και Χωρίς Βία». Θα εκτεθούν οι φωτογραφίες που διακρίθηκαν στον 2ο οµώνυµο πανελλήνιο διαγωνισµό, που ολοκληρώθηκε στις 10 Αυγούστου και θα απονεµηθούν έπαινοι στους διακριθέντες ενώ θα γίνει προβολή ενηµερωτικού υλικού µε θέµα την «Ειρήνη» και τη «Μη Βία», µε αφορµή την Παγκόσµια Ηµέρα για την Ειρήνη (21 Σεπτεµβρίου).

* «Στο φως της Υδρας» είναι ο τίτλος της έκθεσης µε περίπου εξήντα έργα που αναδεικνύουν τη µακρόχρονη φιλία των Ιωάννη Καρδαµάτη και Τimothy Ηennessy, καθώς και τις επιρροές τους από το υδραϊκό τοπίο. Στο Ιδρυµα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. και Μ. Θεοχαράκη (Βασ. Σοφίας 9 και Μέρλιν, τηλ. 210-3611.206).

Εως τις 17 Οκτωβρίου.

ΙΝFΟ

Εργα του Θεόφιλου από τη συλλογή της Εµπορικής Τράπεζας παρουσιάζονται στο Μουσείο Μπενάκη (Κουµπάρη 1, τηλ. 210-3671.000).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από