Αν σας σφίγγει η πόλη γύρω, αν έχετε διάθεση να επικοινωνήσετε για το πρόβληµά σας η κυρία Φοίβη Αθηναίου (που έχει τα νεύρα της από οκτώ ετών!)

είναι εδώ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση Ρhoebe@dolnet.gr (µε ένδειξη: Για Φοίβη) και στην ταχυδροµική διεύθυνση «ΤΑ ΝΕΑ», «Ορίζοντες», Για κ. Φοίβη Αθηναίου, Μιχαλακοπούλου 80 115 28 Αθήνα

«Συγκρατήστε τις πόρτεεεεες!»

Φοίβη


Προσοχή, προσοχή: Κρατήστε τις πύλες του Σταδίου! Μην ξεχυθεί αλαλάζον το κοινό στο Ολυµπιακό Στάδιο από τώρα για να πιάσει στασίδι και τις παρασύρει στο διάβα του. Μη και χάσει τη µεγάλη συναυλία του καλοκαιριού του 2011.

Κυρίες και κύριοι, µετά τους U2 και τον… Μεγαλέξαντρο Μπόνο, οι Πυξ Λαξ. Κι όποιος πρόλαβε τον Κύριον είδε. Οποιος πρόλαβε εισιτήριον… είδε.

Καθότι για την περίφηµη συναυλία επανένωσης (κι ας κλείσουµε ερµητικά τ’ αυτιά µας στο αποτρόπαιο σύνθηµα που κυκλοφορεί ελεύθερο και απεχθές: «όχι άλλο πλιάτσικα»)

των Πυξ Λαξ την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011, στο ΟΑΚΑ, τα εισιτήρια προπωλούνται από τώρα. Κι όποιος προλάβει. Καθότι φοβούνται ότι θα εξαντληθούν εν ριπή οφθαλµού.

Να παρασύρθηκαν άραγε από το – πολεµικού ύφους – ανακοινωθέν;

Που αναφέρει: «Το όνοµά τους στα αρχαία ελληνικά σηµαίνει “µε κλωτσιές και µε µπουνιές”, και αποδίδει παραστατικότατα τον τρόπο µε τον οποίο εισέβαλαν οι ίδιοι στα ελληνικά µουσικά δεδοµένα της εποχής, για να αλλάξουν για πάντα τα µουσικά πράγµατα της χώρας µας».

Η ταπεινή τούτη στήλη θα παρακάµψει µε το κεφάλι ψηλά αρνητικά σχόλια όσων άκουσαν τη µεγάλη τούτη είδηση (του στυλ «Καλά, αλλού ζουν αυτοί οι άνθρωποι;») και θα διακρίνει µόνον τις αισιόδοξες νότες του εγχειρήµατος: κάποιοι λοιπόν πιστεύουν πως και χώρα θα έχουµε τον Ιούλιο του 2011 και το χρέος δεν θα την έχει γονατίσει και θα έχει σπεύσει το κοινό να αγοράσει σχεδόν ένα χρόνο πριν τα εισιτήρια µη και χάσει τους Πυξ Λαξ. Αν αυτό δεν είναι υπέρµετρη αισιοδοξία, τι είναι; Ε;

Αlexis, hellooooo?


Κα Φοίβη Αθηναίου, Αυτές τις ηµέρες που γιορτάζει η Θεσσαλονίκη – µε την άδειά σας – µου, έχω έναν εκνευρισµό (που µου έχουν… µεταδώσει οι εξελίξεις) σχετικά µε τις επόµενες εκλογές του Καλλικράτη και την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, και εξηγούµαι:

Τελικά, ο κ. ΑΛΕΚΟΣ (Αλαβάνος) αφού – από καιρό – απεξαρτήθηκε από την κ. ΑΛΕΚΑ (Παπαρήγα) κατεβαίνει ως υποψήφιος, ενώ ο κ. ΑΛΕΞΗΣ (Τσίπρας)

προτιµά (;) τον κ. ΑΛΕΞΗ – εκ του ΠΑΣΟΚ – (Μητρόπουλο), ο οποίος το σκέφτεται..;

Τελικά, µήπως χρειάζεται και κάποιος original ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, (π.χ. κ. Λυκουρέζος), µιας και διευρύνεται πολιτικά η βάση των προτεινοµένων “εις Καλλικράτους ανάβασιν”…

Εύχοµαι, πάντως, καλή ευκολία κι επιτυχίες σε όλους…, αλλά µήπως έχετε άποψη στο θέµα;

(κι ευχαριστώ για τη φιλοξενία!)

Σωτήρης Α. Βόρειος, ταπεινός σας αναγνώστης… Τι να σας πω να σας παρηγορήσει και να σας καλµάρει, αγαπητέ Σωτήρη; Μόνον κάτι σε Πασχάλη Αρβανιτίδη (ποιος θυµάται τα χρόνια στην Αρετσού, εκεί στο βάθος στη «Ρέµβη»…) και Οlympians σας έχω, που ταιριάζει και µε τη χτεσινή έναρξη της σχολικής χρονιάς: «Στα µαθητικά σου τα βιβλία, πίσω από τις λέξεις έρχεται ο Αλέξης» (µαµάαααα, βοήθεια!)

Ισα, Τζόνι Ντιπ


Αγαπητή κυρία Ρhoebe µου, Διάβαζα τις προάλλες για έναν έλληνα ηθοποιό που κάνει καριέρα στο Λος Αντζελες και έχει εισπράξει εξαιρετικές κριτικές για τη συµµετοχή του στην τηλεοπτική σειρά βρικολάκων «Τrue Βlood», που τη βλέπουµε και σε ελληνικό κανάλι. Και θυµήθηκα κάτι άλλους «δικούς µας» καλλιτέχνες – τραγουδιστές και ηθοποιούς – που το κάνουν ολόκληρο θέµα στα κανάλια πως φεύγουν για να κάνουν καριέρα στο Λος Αντζελες (συγγνώµη στο L.Α., Ελ-Εϊ, όπως το λένε συνέχεια) και ενηµερώνουν όλα τα περιοδικά και συνέχεια µας λένε πως περνάνε στο Ελ-Εϊ και τι τρώνε στο Ελ-Εϊ και τι αυτό και τι εκείνο. Με όλες τις λεπτοµέρειες. Και φτάνουν στο σηµείο µέχρι και να πηγαίνουν στην ελληνική εκκλησία του Ελ-Εϊ, γιατί µάθανε πως ο Τοµ Χανκς θα σηκώσει τον Επιτάφιο, και την ώρα που έχει τον Επιτάφιο στον ώµο ο άνθρωπος πάνε και του συστήνονται. Ή που πάνε στα καλλιτεχνικά γραφεία και δηλώνουν ευθαρσώς «Ι’m the Johnny Depp of Greece» ή «Ι’m the Βrad Ρitt of Greece».

Γιατί υπάρχουν σοβαροί, υπάρχουν και ψώνια. Ποιος θα µας γλιτώσει κάποτε από τις δηµόσιες σχέσεις τόσων ατάλαντων; Αυτό αναρωτιέµαι.

Με εκτίµηση (και ελπίζω να µη θίξω τα νεύρα σας), Κώστας Ακριβός Δεν εννοείτε, φαντάζοµαι, αγαπητέ Κώστα, τον Sakis που κάποτε µας είχε ζαλίσει µε την επίδοξη καριέρα του στο εξωτερικό που δεν ήταν άλλη από το να κάνει ένα σαπορτάκι στο κοριτσίστικο ριαλιτζίδικο συγκρότηµα της Γαλλίας Ηi5; Δεν εννοείτε το παιδί µας; Το καµάρι µας; Τι µου θυµίσατε. Εναν στίχο των Ωχρά Σπειροχαίτη: «πόνος και αίµα µπερδεύει τις κουλτούρες / πως βαβουριάζουν της καριέρας οι κουµπούρες».