ΔΙΠΛΑΣΙΕΣ μερίδες φαγητού θα μοιράζει στους αστέγους και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες από τα τέλη Σεπτεμβρίου η Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Στόχος των υπευθύνων της, όπως τονίζεται σε χθεσινή ανακοίνωσή της, είναι η Εκκλησία με αυτήν την προσπάθεια να σταθεί αρωγός στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν οι πολίτες αυτή την περίοδο.

Οι μερίδες φαγητού που θα διανέμονται θα φτάνουν πλέον τις 10.000 ημερησίως. Θα διπλασιαστούν δηλαδή τόσο στο Κέντρο Σίτισης του Δήμου Αθηναίων, όπου η Αρχιεπισκοπή μοιράζει 1.100 μερίδες φαγητό την ημέρα σε συνεργασία με τον δήμο, όσο και στα 72 ενοριακά κέντρα αγάπης που διαθέτει· εκεί διανέμονται περίπου 3.661 μερίδες ημερησίως.

Οπως τονίζει σε επιστολή που έστειλε προς όλες τις ενορίες ο πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής π. Γαβριήλ Παπανικολάου, «η Εκκλησία, κλήρος και λαός μαζί, καλούμαστε να να διαδραματίσουμε έναν άκρως σημαντικό ρόλο, διαφοροποιημένο από τον μέχρι σήμερα αλλά όχι διαφορετικό».

Η Αρχιεπισκοπή έχει δώσει εντολή όσες ενορίες δεν διαθέτουν ενοριακά κέντρα για τη διανομή φαγητού να δημιουργήσουν τράπεζες τροφίμων.

Επιπλέον, παρακαλεί τις πιο εύπορες ενορίες που δεν διαθέτουν ενοριακά κέντρα αγάπης – διότι δεν έχουν τέτοιες ανάγκες- να έρθουν σε συνεννόηση με το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Αρχιεπισκοπής και να βοηθήσουν την όλη προσπάθεια. Και αυτό διότι η υλοποίηση του προγράμματος, όπως τονίζεται, έχει κόστος που φτάνει τα 2.000.000 ευρώ ετησίως.