Με πανοραμική θέα στον Θερμαϊκό Κόλπο- αλλά και με σοβαρά προβλήματα ασφαλείας, όπως αναγνωρίζει η ΕΛ.ΑΣ.- στον πολυχώρο της Αποθήκης Γ΄ του λιμανιού της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής η πρώτη, μετά τον ανασχηματισμό, συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Η συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου θα προσλάβει πανηγυρικό χαρακτήρα, καθώς θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο των εκδηλώσεων για την 75η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Τα τοπικά κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ από το πρωί της Δευτέρας βρίσκονται σε συνεχή τηλεφωνική επαφή με τα κεντρικά γραφεία του κόμματος και προσπαθούν να τακτοποιήσουν όλες τις εκκρεμότητες για τη διοργάνωση της συνεδρίασης.

Αλλοι χώροι
Η μεγάλη αίθουσα της Αποθήκης Γ΄ της Θεσσαλονίκης κρίθηκε ο πιο κατάλληλος χώρος για τη συνεδρίαση, ενώ αρχικά η νομαρχιακή επιτροπή του κόμματος είχε προτείνει στους συνεργάτες του Πρωθυπουργού και άλλες εναλλακτικές λύσεις. Μεταξύ αυτών ήταν το κτίριο του κυβερνείου (πρώην βασιλικά ανάκτορα στο Καραμπουρνάκι), κάποια από τις αίθουσες του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλάς», ενώ υπήρξαν και σκέψεις να χρησιμοποιηθεί το Βασιλικό Θέατρο, ακόμα και το νέο δημαρχείο.

Υπάλληλοι τεχνικών υπηρεσιών του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης άρχισαν τις εργασίες για την προετοιμασία της αίθουσας στην Αποθήκη Γ΄, που βρίσκεται στην προβλήτα 1 του λιμανιού, απέναντι ακριβώς από κτίριο διοίκησης του ΟΛΘ, των εξωτερικών χώρων, αλλά και της Αποθήκης Δ΄, η οποία θα χρησιμοποιηθεί ως Κέντρο Τύπου. Το οβάλ τραπέζι θα τοποθετηθεί στο κέντρο της ισόγειας αίθουσας (1.000 τετραγωνικών μέτρων), ενώ υπάρχουν σκέψεις να χρησιμοποιηθεί και το πατάρι της αποθήκης (400 τετραγωνικών μέτρων) για τα τηλεοπτικά συνεργεία. Δίπλα ακριβώς από την Αποθήκη Γ΄ λειτουργεί καφέ- εστιατόριο και τα τοπικά κομματικά στελέχη βρίσκονται ήδη σε επαφές με τους ιδιοκτήτες.


Ενα «δένδρο» ηλιακής ενέργειας

ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ στον κόσμο «δένδρο» ηλιακής ενέργειας, ένα πρωτοποριακό «πράσινο» φωτιστικό πόλης που λειτουργεί με ηλιακούς συλλέκτες, θα παρουσιαστεί στους επισκέπτες της 75ης ΔιεθνούςΕκθεσης Θεσσαλονίκης από τις 11 μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου.

Η κατασκευή του «solar tree» αποτελείται από κυρτούς ιστούς διαφορετικής διατομής με μέγιστο ύψος 5,5 μέτρα και άνοιγμα διαμέτρου περίπου 4,5 μέτρων. Καθένας από τους 10 λεπτούς «μίσχους» είναι συνδεδεμένος με φωτοβολταϊκές κυψέλες, καθεμιά από τις οποίες τροφοδοτεί μια λάμπα τύπου led. Η βάση του πρωτοποριακού ηλιακού συμπλέγματος, που «στήθηκε» από χθες στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, είναι κατασκευασμένη με την αντίληψη της οργανικής φόρμας, που σχηματίζει ένα αναπαυτικό και ανατομικό παγκάκι για τους πολίτες.

Σχεδιάστηκε από τον Ουαλό Ross Lovegrove και για πρώτη φορά παρουσιάστηκε το 2007 στη Βιέννη, έξω από το Μουσείο Σύγχρονης και Εφαρμοσμένης Τέχνης, ενώ πριν από τη ΔΕΘ «ταξίδεψε» σε Μιλάνο, Φρανκφούρτη, Παρίσι και Νέα Υόρκη. Το «solar tree» έχει σχεδιαστεί ώστε να λειτουργεί τόσο αυτόνομα όσο και σε συνδυασμό με το δημόσιο δίκτυο φωτισμού της πόλης. Τα φωτοβολταϊκά πάνελ φορτίζονται στη διάρκεια της ημέρας από το φως του ήλιου, συσσωρεύουν ενέργεια σε ειδικές μπαταρίες και το βράδυ ανάβουν οι λάμπες. Το μεγάλο φωτιστικό πόλης, που μπορεί να αντικαταστήσει τις άκομψες τσιμεντένιες κολόνες φωτισμού, μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα για 3 συνεχείς μέρες με καιρό νεφελώδη, έως πολύ νεφελώδη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από