ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥΣ Δημ. Αβραμόπουλο και Στ. Δήμα να περνούν από τα μετόπισθεν στην πρώτη γραμμή αναλαμβάνοντας από χθες κεντρικό ρόλο στον κομματικό σχεδιασμό, η Ν.Δ. επιχειρεί να ανεβάσει ταχύτητα στη μάχη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, με φόντο το Μνημόνιο. Με την ενεργοποίηση των δύο αντιπροέδρων, η οποία είχε προαναγγελθεί από τον κ. Σαμαρά, στη Ρηγίλλης ευελπιστούν πως η Ν.Δ. θα εκπέμψει ηχηρότερο σήμα, καθώς ο παρεμβατικός ρόλος που είχαν μέχρι σήμερα οι τομεάρχες του κόμματος κρίνεται μειωμένης αποτελεσματικότητας. Ο κ. Αβραμόπουλος έχει κληθεί να ενισχύσει την προσπάθεια των γαλάζιων υποψηφίων στις 13 περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους της χώρας, ενώ ο κ. Δήμας αναλαμβάνει συντονιστικό ρόλο στην εκστρατεία του κόμματος κατά του Μνημονίου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Αβραμόπουλος μετέβη χθες στο Ηράκλειο με βασικό στόχο να προβάλει την υποψηφιότητα του βουλευτή Ι. Πλακιωτάκη για την Περιφέρεια Κρήτης. Είναι προφανές ότι η επίσκεψη Αβραμόπουλου αποσκοπούσε και στην αποδυνάμωση της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να ανακοινώσει τον δικό της υποψήφιο περιφερειάρχη στο νησί.

Ο έτερος αντιπρόεδρος Στ. Δήμας χθες έπιασε δουλειά στη Ρηγίλλης και έστελνε το δικό του μήνυμα ότι ο σχεδιασμός της Ν.Δ. στα θέματα της οικονομίας είναι πλέον δική του ευθύνη. Ο κ. Δήμας συμμετείχε- με διακριτό ρόλο, κατά τις ίδιες πηγές- στις συναντήσεις που είχε χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ. με παραγωγικούς φορείς (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας και Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου) και τα προεδρεία της ΔΑΚΕ, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ενώ θα έχει κεντρικό ρόλο και στην προετοιμασία του κ. Σαμαρά, ενόψει της ΔΕΘ. Το μήνυμα της Ρηγίλλης στις συναντήσεις με τους επαγγελματικούς και συνδικαλιστικούς φορείς είναι ότι με το Μνημόνιο και την πολιτική της κυβέρνησης «δεν υπάρχει φως στο τούνελ…».

Προκρίνουν Μελά

Στο μεταξύ ενδεχομένως και σήμερα αναμένεται να καταλήξει η Ρηγίλλης στην επιλογή υποψηφίου για τον Δήμο Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κομματικό επιτελείο φαίνεται ότι καταλήγουν στην επιστράτευση του πρώην βουλευτή Παν. Μελά για να αντιπαρατεθεί στον Ι. Μίχα και τον Π. Μαντούβαλο. Ως εναλλακτική λύση για την αξιωματική αντιπολίτευση εξετάστηκε τις τελευταίες ημέρες και η περίπτωση του βουλευτή της Β΄ Πειραιά Αν. Νεράντζη.

Σε μια νέα υποψηφιότητα, εξάλλου, προσανατολίζονται στη Ρηγίλλης για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τη μόνη από τις 13 περιφέρειες που παραμένει ακόμη ανοικτή για τη Ν.Δ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τις τελευταίες ώρες κερδίζει έδαφος η υποψηφιότητα του Γιώργου Παπαναστασίου, προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Αγρινίου, απέναντι στον Απ. Κατσιφάρα που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ. Εναλλακτικά, από τη Ν.Δ. εξετάζεται η περίπτωση του πρώην βουλευτή Σπ. Λιβανού.