Ο ΚΥΚΛΟΣ της βίας ανάµεσα στους οπαδούς των οµάδων της Θεσσαλονίκης όχι µόνο δεν έχει κλείσει, αλλά επαναλαµβάνεται µε τους ίδιους πρωταγωνιστές όπως αποδεικνύεται από τις συλλήψεις που πραγµατοποίησε η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Συγκεκριµένα το Σάββατο ανακοίνωσε ότι έγιναν έξι συλλήψεις οπαδών (21, 22, 27, 24, 17 και 21 ετών), εις βάρος των οποίων σχηµατίστηκε δικογραφία για τις κατά περίπτωση παραβάσεις της «απόπειρας επικίνδυνων σωµατικών βλαβών», «διατάραξης κοινής ειρήνης», «διακεκριµένων περιπτώσεων φθοράς», για παραβάσεις σχετικά µε τις «εκρηκτικές ύλες», για παράβαση του «νόµου περί όπλων», για «αδικήµατα βίας µε αφορµή αθλητικές εκδηλώσεις» και για «ληστεία».

Οι συλλήψεις έγιναν µε αφορµή την επίθεση που έγινε στα γραφεία συνδέσµου φίλων Αρη στο χωριό του Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης, στις 2 Σεπτεµβρίου. Το σηµαντικότερο που προκύπτει από τις συγκεκριµένες συλλήψεις είναι ότι οι τέσσερις από τους συλληφθέντες συµµετείχαν και σε παλιότερες επιθέσεις κατά οπαδών του Αρη.

Εις βάρος του 24χρονου και ενός εκ των 21χρονων έχει ήδη σχηµατιστεί δικογραφία για «συµπλοκή, σύσταση και συµµορία», «διακεκριµένη περίπτωση φθοράς», «απρόκλητες, επικίνδυνες και βαριές σωµατικές βλάβες», παράβαση «νόµου περί όπλων» και για «αδικήµατα βίας µε αφορµή αθλητικές εκδηλώσεις», αφού κατηγορούνταν ότι συµµετείχαν στην επίθεση που δέχθηκε η ποδοσφαιρική οµάδα νέων του Αρη στις 7 Οκτωβρίου του 2009 στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, η οποία είχε ως αποτέλεσµα να οδηγήσει τον Θόδωρο Ζαγοράκη στην παραίτηση από τη θέση του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Παράλληλα δικογραφία είχε σχηµατιστεί και για τον 24χρονο και τον 27χρονο από τους συλληφθέντες για τα επεισόδια που είχαν προκληθεί στις 25 Μαρτίου του 2010 στο Δηµοτικό Στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» της Καβάλας, στο παιχνίδι Καβάλα – Αρης.

Ολα αυτά βαραίνουν πλέον τις πλάτες του Θόδωρου Ζαγοράκη, ο οποίος παλεύει µε νύχια και µε δόντια να περιορίσει τα κρούσµατα βίας, όµως ό,τι έχει καταφέρει µέσα στο γήπεδο της Τούµπας, βλέπει να καταρρέει εκτός γηπέδου µε τις επιθέσεις που πραγµατοποιούν κατά καιρούς οπαδοί του ΠΑΟΚ.

ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ

Αύριο αναµένεται να δικαστεί από το Αυτόφωρο Τριµελές Πληµµελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο διευθυντής αθλητικής εφηµερίδας της Θεσσαλονίκης Νίκος Πετρουλάκης, για παράβαση του αθλητικού νόµου και συγκεκριµένα για τη διάταξη που αφορά όσους παρακινούν σε πράξεις βίας.

Ο διευθυντής της εφηµερίδας συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής στα γραφεία της εφηµερίδας του, από αστυνοµικούς, ύστερα από παρέµβαση του αθλητικού εισαγγελέα Νίκου Κωνσταντίνου.