Με ανοιχτό το στόµα οι θεατές παρακολουθούν τον µελαχρινό νεαρό µε τα ανακατωµένα µαλλιά να αψηφά µε ευκολία τους κανόνες της βαρύτητας. Τα χορευτικά του άλµατα είναι ψηλότερα και µεγαλύτερης διάρκειάς από των υπολοίπων χορευτών του Μπαλέτου Μπολσόι που εµφανίζονται αυτή τη περίοδο στη Βασιλική Οπερα του Λονδίνου. Το αστέρι µε τις πουέντ είναι ο 21χρονος Ιβάν Βασίλιεφ.

Κριτικοί και κοινό τον αποκαλούν «Πύραυλο», «Ιβάν ο Υπέροχος» ή «Το αγόρι που µπορεί να πετάξει».

Ολοι µιλούν για τον νέο Νουρέγιεφ ή τον νέο Μπαρίσνικοφ. Μπορεί να είναι αρκετά πιο κοντός και από τους δύο αλλά οι αρµονικές κινήσεις του τον κάνουν να δείχνει πιο ψηλό και κοµψό.

Πώς νιώθει όταν τον συγκρίνουν µε δύο από τους σηµαντικότερους χορευτές του κόσµου; «Είναι µεγάλη τιµή και ευθύνη. Εκείνοι είναι θρύλοι και εγώ ένας απλός χορευτής. Οταν ήµουν µικρός, θαύµαζα τον Μπαρίσνικοφ, ήταν το πρότυπό µου, αλλά τώρα που µεγάλωσα νιώθω πιο κοντά στον Νουρέγιεφ» λέει ο Ιβάν Βασίλιεφ, γνώριµος στο ελληνικό κοινό από την εµφάνισή του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών πριν από δύο χρόνια µε τη Σβετλάνα Ζαχάροβα. «Ο Νουρέγιεφ µε ενέπνευσε µε το πνεύµα και τη ζωώδη ενέργειά του» προσθέτει.

Γεννήθηκε στο Μινσκ, την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, και ο πατέρας του αν και στρατιωτικός τον ενθάρρυνε να ασχοληθεί µε τον χορό από µικρή ηλικία. Ξεκίνησε από παραδοσιακούς χορούς, συνέχισε µε µπαλέτο και στην πορεία διακρίθηκε µε πολλά βραβεία. «Ηµουν ενθουσιασµένος όταν στα 17 µου µού πρότειναν να συνεργαστώ µε το Μπαλέτο Μπολσόι. Δεν είχα τίποτα να φοβηθώ. Μια ρωσική παροιµία λέει: Εάν φοβάσαι τους λύκους, µην περπατήσεις στο δάσος. Εγώ παραµέρισα κάθε ανασφάλειά µου και εκµεταλλεύτηκα την ευκαιρία που µου δόθηκε» λέει ο νεαρός χορευτής στην «Daily Μail».

Οι περίφηµες κινήσεις του είναι αποτέλεσµα σκληρής δουλειάς ή ταλέντου; «Δεν ξέρω πώς το κάνω. Είµαι αρκετά δυνατός, αν και ποτέ δεν πήγα σε γυµναστήριο. Πιστεύω ότι είναι δώρο της φύσης. Ακόµη δουλεύω πάνω στα άλµατα και τελειοποιώ τις κινήσεις».

Στο πρόσωπο της µπαλαρίνας Νατάλια Οσίποβα, ο Ιβάν Βασίλιεφ βρήκε την παρτενέρ του στη ζωή και τον χορό. «Είµαι άπληστος. Θέλω να είµαι καλός στη δουλειά µου και ταυτόχρονα να έχω και προσωπική ζωή. Εχω ανάγκη από µια παρτενέρ», λέει χαµογελώντας ο 21χρονος χορευτής.