Ισπανία, Γαλλία και Αγγλία. Τρεις χώρες, τρεις µεγάλοι σταθµοί στην καριέρα του Αλµπερτ Ριέρα που εδώ και λίγα 24ωρα αποτελεί το «αντικείµενο του πόθου» για τον Ολυµπιακό.


Μετά την ατυχή κατάληξη που είχε για τους «ερυθρόλευκους» η υπόθεση του Βραζιλιάνου Νενέ, ο οποίος µεταγράφηκε στην Παρί Σεν Ζερµέν, ο 28χρονος διεθνής ισπανός µεσοεπιθετικός είναι πλέον το µεγάλο στοίχηµα του Βαγγέλη Μαρινάκη για τον νέο Ολυµπιακό που ονειρεύεται. Και όχι άδικα, καθώς ο Ριέρα µπορεί να εξορκίσει το «φάντασµα» του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και να δώσει αξία στην αριστερή πλευρά της οµάδας του Πειραιά, από την οποία πολλοί πέρασαν αλλά δεν ακούµπησαν… Ο πιθανός ερχοµός του Ριέρα στο µεγάλο λιµάνι αναµένεται να προσδώσει άλλη αίγλη στον Ολυµπιακό και να δηµιουργήσει βάσιµες – πλέον – προσδοκίες στους οπαδούς του για κάτι πολύ καλό τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ενας σύγχρονος γητευτής της µπάλας είναι ο Αλµπερτ Ριέρα και όπως τόνισε ο Μίλινκο Πάντιτς σε δηλώσεις του «είναι ο ισπανός Τζόλε». Χαρισµατικός στη θέση του αριστερού χαφ, γεννήθηκε στις 15 Απριλίου του 1982 στις Βαλεαρίδες Νήσους και σε ηλικία 19 ετών άρχισε την επαγγελµατική του πορεία στην οµάδα της Μαγιόρκας.

Υστερα από τρία χρόνια παραµονής σ’ αυτήν, ήλθε η πρόταση της Μπορντό, την οποία αποδέχτηκε και έκανε την πρώτη του µετακόµιση σε οµάδα εκτός Ισπανίας στην οποία έµεινε δύο χρόνια.

Επανήλθε στην Ισπανία το 2005 για λογαριασµό της Εσπανιόλ όπου έµεινε έξι µήνες και στη συνέχεια µετακόµισε στο Μάντσεστερ αγωνιζόµενος µε τη φανέλα της Σίτι για ένα εξάµηνο.

Επέστρεψε εκ νέου στη Βαρκελώνη όπου συνάντησε για πρώτη φορά τον Ερνέστο Βαλβέρδε µε τον οποίο η καριέρα του απογειώθηκε. Το καλοκαίρι του 2007 η Λίβερπουλ απέκτησε τον Ριέρα που έγινε κάτοικος Ανφιλντ.

Ο Ισπανός τις δύο πρώτες χρονιές ήταν σούπερ, ενώ πέρυσι, µη έχοντας τις καλύτερες σχέσεις µε τον Ράφα Μπενίτεθ, χρησιµοποιήθηκε µόνο σε 15 παιχνίδια. Η δυσχερής οικονοµική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Λίβερπουλ και η απόκτηση του Γιοβάνοβιτς συντελούν στην παραχώρηση του Ριέρα. Οχι όµως σε τιµή ξεπουλήµατος.

Σύµφωνα µε όσα έχουν γίνει γνωστά ο Ολυµπιακός έχει καταθέσει πρόταση (4,5 εκατ.

ευρώ) που βρίσκεται πολύ κοντά στις απαιτήσεις της Λίβερπουλ (5 εκατ. ευρώ), η διοίκηση της οποίας αναµένεται να απαντήσει σήµερα αν την αποδέχεται ή όχι. Κύκλοι των «ερυθρολεύκων» υποστήριζαν ότι η µεταγραφή βρίσκεται σε πολύ καλό δρόµο και το αργότερο µέχρι αύριο όλα θα πρέπει να έχουν τελειώσει.

Η εφηµερίδα «Daily Μail» έγραψε χθες ότι η «Λίβερπουλ είναι έτοιµη να πουλήσει τον Ριέρα στον Ολυµπιακό, έναντι 4 εκατοµµυρίων λιρών (σ.σ.: 4,8 εκατ. ευρώ) ώστε να εξασφαλίσει χρήµατα για την απόκτηση του Λοΐκ Ρεµί».

Εκτός του Ριέρα, ανοιχτά παραµένουν τα θέµατα των Μάρκος Σένα, Ν’ Ντιαγέ, Πασκουάλε Φότζια, Ιλάν καθώς και του Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ της Πόρτσµουθ.

Ο ΝΤΑΡΜΠΙΣΙΡ Ολα αυτά θα πάρουν σειρά µόλις τελειώσει (θετικά ή αρνητικά) η υπόθεση του Αλµπερτ Ριέρα. Στο µεταξύ χθεσινά δηµοσιεύµατα των αγγλικών ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Ματ Ντάρµπισιρ είναι έτοιµος να γυρίσει στην Αγγλία καθώς η ΚΠΡ και η Σέφιλντ έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Το βέβαιο είναι πως δύσκολα θα βρεθεί οµάδα που θα διαθέσει 3,5 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τον άγγλο επιθετικό, οπότε αποµένει µόνο ζήτηµα δανεισµού του.

… ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ

Εκτός του Ριέρα, ανοιχτά παραµένουν τα θέµατα των Μάρκος Σένα, Ν’Ντιαγέ, Πασκουάλε Φότζια, Ιλάν καθώς και του Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ της Πόρτσµουθ

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ

Κύκλοι των «ερυθρολεύκων» υποστήριζαν ότι η µεταγραφή βρίσκεται σε πολύ καλό δρόµο και το αργότερο µέχρι αύριο όλα θα πρέπει να έχουν τελειώσει

Δείγµα θετικό και µε σοβαρές απουσίες


του επίσηµη εµφάνιση κόντρα στην αλβανική Μπέσα, ο Ολυµπιακός παρατάχθηκε µε σύνθεση ανάγκης. Παίκτες όπως ο Χολέµπας µε τρεις ηµέρες προπόνησης και ο Μοντέστο µε δέκα ηµέρες προετοιµασίας βρέθηκαν στη βασική ενδεκάδα, ενώ χρόνο συµµετοχής πήραν και οι νεαροί Φετφατζίδης και Κατσικογιάννης.

Είναι βέβαιο ότι η ενδεκάδα που παρατάχθηκε την περασµένη Πέµπτη στα Τίρανα, αλλά και αυτή που θα αγωνιστεί την Πέµπτη στον επαναληπτικό αγώνα µε την Μπέσα δεν θα έχει καµία σχέση µε εκείνη που θα εµφανιστεί στα δύσκολα παιχνίδια τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και στο πρωτάθληµα της Σούπερ Λίγκας. Θα επανέλθουν οι Τοροσίδης, Αβραάµ Παπαδόπουλος, ενώ βασικοί θα πρέπει να θεωρούνται οι Ιµπαγκάσα, Ρόµενταλ και φυσικά ο Ριέρα (εφόσον τελικά αποκτηθεί), καθώς και ο δεύτερος αµυντικός µέσος (Σένα ή Ν’ Ντιαγέ) που βρίσκονται ψηλά στη λίστα των «ερυθρολεύκων».