ΛΑΡΙΣΑ

Ο παλιός (Μπρούνο Τσιρίλο) δεν κατάφερε να σταματήσει τη σέντρα και ο νέος (Σάντες Πούρι) έδωσε το «χρυσό τρίποντο» στην ομάδα του. Με το γκολ του 22χρονου Εσθονού η Λάρισα πήρε τη νίκη (2-1) στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον ΠΑΟΚ και πλέον μπορεί να αισθάνεται σιγουριά για την παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα. Η Λάρισα προηγήθηκε, αλλά στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ σήκωσε το κεφάλι και έδωσε την απάντησή του. Ωστόσο το γκολ του Πούρι τον υποχρέωσε στην τρίτη συνεχόμενη ήττα του (με Άρη και ΑΕΚ οι δύο προηγούμενες) και η υπόθεση του τίτλου έμεινε όνειρο απατηλό για τον «Δικέφαλο» του Βορρά.

Η Λάρισα πάτησε καλύτερα από το ξεκίνημα του αγώνα και κατάφερε να περιορίσει τον ΠΑΟΚ στο μισό του γηπέδου. Το διάστημα αυτό οι Θεσσαλονικείς δυσκολεύτηκαν αφάνταστα να βγάλουν την μπάλα μπροστά ώστε να προκαλέσουν προβλήματα στους αντιπάλους τους. Αυτό το γεγονός εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο η Λάρισα που χωρίς ενόχληση στην άμυνά της πέτυχε να κλείσει τον ΠΑΟΚ στην περιοχή του και να φτιάχνει τις προϋποθέσεις για το γκολ.

Οι Θεσσαλοί κατάφεραν μάλιστα να φτάσουν σχετικά γρήγορα στο γκολ και απέκτησαν αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια του αγώνα. Στο 16΄ ο Μετίν με εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια έκανε το σουτ, ο Χαλκιάς απέκρουσε και ο Κουζέν που ήταν καίρια θέση δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα (1-0).

Αυτό το γκολ έδωσε το δικαίωμα στη Λάρισα να διαχειριστεί με μεγαλύτερη άνεση το παιχνίδι και μέχρι να καταφέρει να συνέλθει από το σοκ η άμυνα του ΠΑΟΚ οι γηπεδούχοι είχαν και άλλες φάσεις για να αγγίξουν ξανά την επιτυχία. Στο 18΄ από το γύρισμα του Μπλάζεκ ο Λίνο προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα με το κεφάλι προς τα πίσω και ο Χαλκιάς με καλή τοποθέτησε απέτρεψε τα χειρότερα. Στο 23΄ ο Μπλάζεκ και πάλι κέρδισε την μπάλα ανάμεσα στον Τσιρίλο και τον Λίνο, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ ήταν και αυτή τη φορά σε ετοιμότητα.

ΦΛΥΑΡΟΣ

Από το 25λεπτο και μετά ο ΠΑΟΚ άρχισε να συνέρχεται, το μόνο όμως που κατάφερε ήταν να ανακόψει την επιθετική δραστηριότητα των Θεσσαλών αποκτώντας την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπόρεσε να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός για την αντίπαλη εστία. Οι γηπεδούχοι με καλή οργάνωση στην άμυνα δεν άφηναν χώρους στους παίκτες του ΠΑΟΚ για να μπορέσουν να φτάσουν στην περιοχή τους. Έτσι οι Θεσσαλονικείς έφτασαν πρώτη φορά κοντά στο γκολ στην εκπνοή του ημιχρόνου. Στο 44΄ από το γέμισμα του Σορλέν, ο Φωτάκης έκανε την κίνηση χωρίς να ακουμπήσει την μπάλα και ο Βιεϊρίνια επιχείρησε εντυπωσιακό γυριστό σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Βιέρα και η Λάρισα γλίτωσε τον κίνδυνο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Παπακώστα έδωσε περισσότερα δικαιώματα στον ΠΑΟΚ και όπως αποδείχθηκε έπαιξε με τη φωτιά, αλλά τελικά δεν κάηκε γιατί ο Πούρι είχε τον… πυροσβεστήρα. Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Μετίν και ο Μπλάζεκ έχασαν τις ευκαιρίες να εδραιώσουν τη νίκη της ομάδας τους και ο ΠΑΟΚ συνέχισε την αντεπίθεσή του. Με τις αλλαγές του Σάντος που ενίσχυσε την επίθεση με τους Μουσλίμοβιτς και Κατσιανικούλη αλλά και έναν επιθετικό μπακ, τον Μουν, κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση. Ο ΠΑΟΚ «προειδοποίησε» δεύτερη φορά τη Λάρισα στο 80΄ όταν το δυνατό σουτ του Ίβιτς κατέληξε στο δοκάρι της εστίας της. Τελικά βρήκε στόχο στο 83΄ όταν από τη σέντρα του Βιτόλο ο Κοντρέρας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-1).

Ο προβληματισμός είχε επιστρέψει στο «Αλκαζάρ», ο Πούρι όμως δεν είχε πει την τελευταία λέξη. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Νταμπίζας γέμισε από μακριά στην περιοχή του ΠΑΟΚ, ο έμπειρος Τσιρίλο έχασε την κεφαλιά, η μπάλα στρώθηκε στα πόδια του Πούρι και αυτός με ψυχραιμία πλάσαρε τον Χαλκιά. 2-1 και πανηγυρισμοί στον Κάμπο.

Γυρίσαμε δύο χρόνια πίσω!


Καυστικός ήταν στις δηλώσεις του ο προπονητής του ΠΑΟΚ Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος τεχνικός είπε μετά την ήττα της ομάδας του: «Συγχαρητήρια στη Λάρισα για τη νίκη της. Εμείς θα πρέπει να σκεφτούμε πολύ καλά ορισμένα πράγματα γιατί αυτό που κάναμε ήταν πισωγύρισμα αφού χάσαμε τη δουλειά δύο ετών. Δεν ήμασταν υπεύθυνοι όπως πριν από μερικά παιχνίδια και θυμίσαμε την ομάδα που έπαιζε πριν από δύο χρόνια και δεν ενδιαφερόταν αν νικούσε ή αν έχανε. Η Λάρισα ήθελε τη νίκη και την πέτυχε επειδή έκανε όσα δεν κάναμε εμείς».

Από την πλευρά του ο κόουτς της Λάρισας Γιάννης Παπακώστας τόνισε:

«Τεράστιας σημασίας η νίκη μας. Θέλαμε να κερδίσουμε και το δείξαμε. Ήμασταν πολύ αγχωμένοι αλλά και παθιασμένοι και γι΄ αυτό πήραμε τους βαθμούς. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε πολύ καλύτερα αλλά στο δεύτερο ο ΠΑΟΚ πίεσε και μπήκε στο παιχνίδι με την ισοφάριση, όμως εμείς παλέψαμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και δικαιωθήκαμε»