Η ομάδα των Cannibals σχηματίστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν ο Τόλης, ο Νίκος, ο Άγγελος και οι παλιόφιλοί τους από το σχολείο αποφάσισαν να ασχοληθούν πιο εντατικά με το paintball, άθλημα με το οποίο άρχισαν να ασχολούνται συστηματικά τα τελευταία δύο χρόνια.

«Για να παίξεις δεν χρειάζεσαι σωματικά προσόντα, αλλά καλή σχέση με την ομάδα σου. Την ώρα του αγώνα πρέπει να λειτουργήσεις σαν μηχανή, να βοηθήσεις τον συμπαίκτη σου ή να παρασύρεις τον αντίπαλο, να εφαρμόσεις την τακτική σου, αλλά και να προβλέψεις το σχέδιο του άλλου. Ακόμα κι αν δεν είσαι μέσα στο πεδίο, συμμετέχεις ενεργά στον αγώνα, αφού παρακολουθείς τις κινήσεις των συμπαικτών σου, επισημαίνεις τα λάθη τους, ενώ φροντίζεις να είναι όλα τα υλικά έτοιμα ώστε να μπουν στην ώρα τους και να αγωνιστούν ή να είναι έτοιμοι για το επόμενο παιχνίδι», λέει στα «ΝΕΑ» ο Άγγελος, μέλος των Cannibals.

Η χρωματοσφαίριση είναι ένα άθλημα που προέρχεται από την Αμερική και η δημοτικότητα του οποίου έχει ανέβει πολύ και στη χώρα μας, ιδιαίτερα κατά την τελευταία διετία. Οι παίκτες των δύο ομάδων που αγωνίζονται χρησιμοποιούν ειδικά αεροβόλα όπλα για να εξοντώσουν τους αντιπάλους, μαρκάροντάς τους με τις σφαίρες τους, μπίλιες δηλαδή, οι οποίες περιέχουν χρώμα. Το προωθητικό αέριο είναι ατμοσφαιρικός αέρας, ο οποίος τοποθετείται στην ειδική μπουκάλα πάνω στο όπλο. Οι μάχες γίνονται σε ειδικά πεδία με φυσικά ή τεχνητά εμπόδια, ενώ υπάρχουν παιχνίδια με διαφορετικά σενάρια, ανάλογα με τον αριθμό των παικτών οι οποίοι συμμετέχουν ή τον στόχο που θέτουν οι δύο αντίπαλοι. Το πιο κοινό σενάριο είναι η «Κατάληψη της σημαίας», όπου η μία ομάδα επιχειρεί να κλέψει τη σημαία της άλλης, είτε μάχονται για να κερδίσουν τη σημαία που βρίσκεται στο κέντρο του πεδίου. Το ελεύθερο paintball απαγορεύεται αυστηρά και διώκεται ποινικά.

Οι παίκτες κρύβονται στα εμπόδια και κινούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να αναπτύξουν τη στρατηγική τους και να νικήσουν τους αντιπάλους. Κάθε παιχνίδι έχει περιορισμένη διάρκεια, ενώ τελειώνει όταν κάποια ομάδα κερδίσει τη σημαία ή έχει εξοντώσει τους αντιπάλους της. Εκτός παιχνιδιού βγαίνει κάποιος αν χτυπηθεί- μαρκαριστεί από το χρώμα του αντιπάλου. Σε αυτήν την περίπτωση φωνάζει για να ενημερώσει ότι χτυπήθηκε, σηκώνει ψηλά το όπλο του και κατευθύνεται στην περιοχή ασφαλείας που βρίσκεται στην άκρη του πεδίου. Για τη σωστή τήρηση των κανόνων, σε κάθε παιχνίδι υπάρχει και διαιτητής που κρατά τον χρόνο και αποφασίζει αν κάποιος πρέπει να αποβληθεί.

ΣΦΑΙΡΕΣ ΜΕ ΧΡΩΜΑ

Η μάχη γίνεται με αεροβόλα όπλα με τα οποία μαρκάρουν τους αντιπάλους με σφαίρες- μπίλιες που περιέχουν χρώμα

«Δεν υπάρχει ανταγωνισμός»


«ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ συμμετέχουν στις ομάδες είμαστε φίλοι μεταξύ μας. Δεν υπάρχει ανταγωνισμός, όπως σε άλλα αθλήματα. Το να κερδίσεις μια “κούπα” δεν είναι ο σκοπός. Ακόμα κι αν χάσουμε, αυτό που μετράει είναι να έχουμε ευχαριστηθεί τον αγώνα. Έχει τύχει να νικήσουμε και να μην είμαστε χαρούμενοι γιατί η συνεννόηση μεταξύ μας δεν ήταν πολύ καλή. Εκεί φαίνεται και το δέσιμο της ομάδας, αφού όχι μόνο δεν θα τσακωθούμε αλλά θα συζητήσουμε τα λάθη μας και στον αμέσως επόμενο αγώνα θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε καλύτερα», αναφέρει ο Άγγελος.

«Ύστερα από κάθε παιχνίδι μπορεί να είσαι εξαντλημένος, αλλά ό,τι και να σε απασχολεί το έχεις αποβάλει. Είναι τέτοια η ένταση του αγώνα, που λειτουργεί ως το καλύτερο αγχολυτικό. Το μόνο που χρειάζεται είναι διάθεση να παίξεις και όλα τα άλλα θα είναι μια ευχάριστη εμπειρία» λέει ο Νίκος.