ΛΙΒΑΔΕΙΑ

O Γιώργος Μπάρκογλου, 32 ετών, επιθετικός, είναι από χθες ο ήρωας της Λιβαδειάς. Ο παίκτης αυτός μέσα σε επτά λεπτά (88-95) πέτυχε την ολική ανατροπή και οδήγησε την ομάδα του, με δύο γκολ, σε σπουδαία νίκη επί της Skoda Ξάνθη (2-1). Ο Μπάρκογλου δεν είναι τυχαίος. Έχει παίξει σε επτά ομάδες της Α΄ Εθνικής (Άρη, Ακράτητο, Αιγάλεω, Ξάνθη, Καλαμαριά, Πανιώνιο, Λεβαδειακό) και σε 115 ματς έχει σημειώσει 56 γκολ! Μάλιστα, φέτος, παρά το γεγονός ότι η Λιβαδειά μάχεται για να σωθεί, ο Μπάρκογλου είναι δεύτερος σκόρερ στο πρωτάθλημα- πίσω από τον Σισέ- με 11 γκολ: «Εγώ πέτυχα τα γκολ, αλλά η προσπάθεια ήταν συλλογική. Νικήσαμε έναν φοβερό τερματοφύλακα που έπιανε τα πάντα. Πιστεύω ότι το μέλλον του Λεβαδειακού θα είναι ευοίωνο», είπε ο σταρ της χθεσινής συνάντησης.

ΜΑΧΗ

Αυτό που έγινε λοιπόν χθες στο γήπεδο της Λιβαδειάς δεν ήταν απλά ένας αγώνας. Ήταν μάχη! Ο ρέφερι Τσινιάρης από την Αθήνα απέβαλε τρεις παίκτες, τον προπονητή της Skoda Κεχαγιά, τον μάνατζερ της ίδιας ομάδας Κασναφέρη, ενώ έδειξε και εννέα κίτρινες κάρτες. Μόνον τον… εαυτό του δεν απέβαλε, προφανώς γιατί δεν πρόλαβε… Είχαμε καιρό να δούμε τόσο συναρπαστικό παιχνίδι. Με πάθος, με σκληρότητα, με μαρκαρίσματα, με νεύρα. Οι δύο ομάδες τα έδωσαν όλα. Η Ξάνθη έχει παράπονα, διότι ο διαιτητής την άφησε με εννέα παίκτες από το 63΄, ενώ και ο Λεβαδειακός έμεινε με δέκα παίκτες επίσης από το ίδιο λεπτό.

Με το παραμικρό ο ρέφερι έβγαζε κίτρινη κάρτα, φόρτωσε τους παίκτες και αναπόφευκτα ήρθαν και οι κόκκινες έπειτα από αψιμαχίες των Αλεξίου, Παπαδημητρίου. Λίγο νωρίτερα (62΄) είχε αποβληθεί ο Πόι, γιατί μάλλον ακούσια βρήκε την μπάλα με το χέρι. Όλοι αποβλήθηκαν με δεύτερη κίτρινη (κόκκινη). Από σύμπτωση το ματς δεν τινάχτηκε στον αέρα.

●●● Στο 82΄, ο προπονητής της Ξάνθης Κεχαγιάς… βγήκε έξω από τα ρούχα του και διαμαρτυρόμενος έντονα κατευθύνθηκε μόνος του προς τα αποδυτήρια! Ο διαιτητής τον ακολούθησε, τον απέβαλε και μαζί του απέβαλε και τον Κασναφέρη, ο οποίος επίσης διαμαρτυρήθηκε έντονα. Γεγονός είναι ότι κάποιοι φανατικοί είχαν εγκατασταθεί πίσω από τον πάγκο της Ξάνθης και έβριζαν χυδαία τους φιλοξενούμενους, ενώ τους πετούσαν και διάφορα αντικείμενα. Υπήρξε μεγάλος εκνευρισμός σε όλα τα επίπεδα.

Στο σκορ προηγήθηκε η Ξάνθη με κεφαλιά του Μπούγκα (41΄). Στο 20΄ ο ίδιος παίκτης είχε σκοράρει, αλλά το γκολ δεν μέτρησε ως οφ-σάιντ. Ο Μπάρκογλου με φοβερή ψυχραιμία, ύστερα από σέντρες του Αγκάλι σκόραρε δυο φορές με επιτυχία στο 88΄ και το 95΄ αντίστοιχα και μετέτρεψε το 0-1 σε 2-1. Ο Γκσπούρνινγκ έκανε φανταστικές αποκρούσεις, αλλά δεν μπόρεσε μόνος του να κρατήσει όρθια την ομάδα του.

«ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ»

Οι παράγοντες της Ξάνθης μετά το ματς ήταν εκνευρισμένοι και τα είχαν με τον διαιτητή: «Αυτός θα αναδειχτεί σε… εθνικό ευεργέτη της Λιβαδειάς. Και του χρόνου σίγουρα θα γίνει διεθνής» φώναζαν φεύγοντας από το γήπεδο.

Οι προπονητές των δύο ομάδων δήλωσαν στη συνέντευξη Τύπου:

Φαράντος (Λεβαδειακός): «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου και στους φιλάθλους. Με τέτοιον κόσμο κοντά μας δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα». Κεχαγιάς (Ξάνθη): «Είστε όλοι εδώ; Καληνύχτα σας»!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Βολές κατά του προέδρου της ΕΠΟ, κ. Πιλάβιου, εκτόξευσε χθες η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη με ανακοίνωση που εξέδωσε και αφορά τη διαιτησία του ρέφερι Τσινιάρη. Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων επισημαίνεται: «Ένα καθαρό γκολ που δεν μέτρησε, που απόρησε και ο ίδιος ο επόπτης με το οφ σάιντ που έδωσε. Μια δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Πόι, πεσμένο στο έδαφος, με το χέρι να προφυλάσσει το πρόσωπο και ένα ρεσιτάλ από τον κ. Τσινιάρη. Κερδίζει ο παίκτης Σουάνης την μπάλα και φεύγει μόνος προς το αντίπαλο τέρμα και γυρνάει τη φάση πίσω δίνοντας φάουλ υπέρ της SΚΟDΑ Ξάνθη.

Άψογη επιλογή του διαιτητικού τρίο».