Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ κρίση που απειλεί «την εθνική κυριαρχία» είναι έργο της Ν.Δ. Και απαιτεί γενναία και τολμηρή πολιτική δράση.

Τα νέα μέτρα είναι σωστά αλλά άτολμα και διστακτικά. Τι πρέπει να γίνει;

●Περιορισμός της σπατάλης του Δημοσίου. Ο προϋπολογισμός του 2010 προβλέπει δαπάνες 69 δισ. Λάθος.

Έπρεπε να προβλέπει κάτω από 65 δισ. Διαφορετικά το μήνυμα είναι λάθος.

Δεν χρειάζεται φυσικά να περικοπούν χαμηλοί μισθοί και συντάξεις και επιδόματα φτωχών, που ενισχύουν και την αγορά!

Η περικοπή των 5-7 δισ. μπορεί να γίνει αν μειωθούν κατά 50% οι δαπάνες για προμήθειες του Δημοσίου και κατά 70% υπερωρίες, νυχτερινά, Κυριακές, αργίες, οδοιπορικά, που έτσι κι αλλιώς δεν γίνονται. Είναι πλαστά. Απλώς τα εισπράττουν ως υπερμισθό κομματόσκυλα και καταφερτζήδες, δηλαδή η κομματική και κρατική νομενκλατούρα.

Η είσπραξη του ΦΠΑ, σύμφωνα με όλους τους διεθνείς συμβούλους που έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα από το 1974, φτάνει για να λύσει το πρόβλημα των ελλειμμάτων (όχι όμως και της σπατάλης)!

Τον ΦΠΑ δεν τον πληρώνουν οι έμποροι, βιομήχανοι, εργολάβοι, εφοπλιστές, αλλά οι καταναλωτές, δηλαδή ο λαός. Συνεπώς η κατακράτηση του ΦΠΑ για να γίνουν βίλες, σκάφη, Μερσεντές, είναι φοροκλοπή.

Όσοι πιάνονται να κλέβουν ΦΠΑ πρέπει αμέσως να κλείνουν οι επιχειρήσεις τους έως ότου πληρώσουν ολόκληρο τον ΦΠΑ και όλα τα πρόστιμα.

Χτυπήστε τους φοροκλέφτες εκεί που πονάνε: στην τσέπη τους.

Μην τους χαϊδεύετε με διευκολύνσεις.

Τα επιχειρήματα ότι έτσι θα χαθούν θέσεις απασχόλησης και θα φουντώσει η ανεργία, είναι για μικρά παιδιά. Η αγορά είναι σαν τα συγκοινωνούντα δοχεία: μισεί το κενό.

Αν θέλει η κυβέρνηση να βοηθήσει την αγορά, μπορεί να προγραμματίσει και να εξαγγείλει μείωση του ΦΠΑ κατά μία ή δύο μονάδες (1-2%) μόλις φανεί η έξοδος από την κρίση.

Αλλά για να γίνουν αυτά απαιτείται: πολιτική βούληση, αναδιοργάνωση μηχανισμών και αυστηρός έλεγχος και επόπτευση των μηχανισμών για να μη μεταλλαχθούν σε νέα παράθυρα διαφθοράς.