Ο Ηρακλής «χτύπησε» στις αντεπιθέσεις τον ΠΑΣ, πήρε την πολύτιμη νίκη-ανάσα (3-2) που του επιτρέπει να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον του στην Σούπερ Λίγκα, ενώ η ομάδα των Ιωαννίνων, που είναι πλέον με την πλάτη στον τοίχο, βρίσκεται στην αναζήτηση νέου προπονητή μετά την παραίτηση του Γιώργου Παράσχου.

«Με στενοχώρη- σε το γεγονός ότι ένα ολόκλη- ρο γήπεδο φώναζε να φύγω. Κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην 25χρονη καριέρα μου στους πάγκους. Δεν ήταν τυχερό να συνεχίσουμε με τον ΠΑΣ», επεσήμανε εμφανώς απογοητευμένος μετά το τέλος του αγώνα ο Γιώργος Παράσχος. Μάλιστα στα Γιάννινα άρχισε ήδη η προπονητολογία και οι φήμες θέλουν ως υποψήφιους αντικαταστάτες του εκλεκτού Έλληνα τεχνικού τούς Γιάννη Παπακώστα, Νίκο Αναστόπουλο και Έβαλντ Λίνεν.

Στο πρώτο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα ήταν ισορροπημένη. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Σαϊτιώτη (πέναλτι) στο 34΄ (ανατροπή του Γεωργιάδη από τον Σαρακατσάνο) και ο Ηρακλής ισοφάρισε τρία λεπτά αργότερα με πέναλτι του Επστάιν (ανατροπή του Μπόσνιακ από τον Γεωργιάδη). Οι γηπεδούχοι έχασαν την ευκαιρία να προηγηθούν στο σκορ στο 41΄ όταν είχαν δοκάρι με τον Μπουχάν.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι στο τερέν, έχασαν μια καλή ευκαιρία με τον Σαϊτιώτη στο 48΄ και συνέχισαν να πιέζουν την εστία τού Κοβαλέφσκι, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου, αφού με τις αποκρούσεις του κράτησε όρθιο τον Ηρακλή και τον «οδήγησε» στη σπουδαία εκτός έδρας νίκη. Στο 52΄ από πάσα του δαιμόνιου Επστάιν ο Ντίκα έκανε το 1-2, στο 84΄ ο Κοβαλέφσκι έσωσε την εστία του με αντίπαλο τον Μπακαγιόκο και στο 86΄ ο Παναγιώτης Κονέ έκανε το 1-3. Ο ΠΑΣ το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει το σκορ με τον Σαϊτιώτη στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Μετά το γκολ του Κονέ οι περίπου 4.000 οπαδοί του ΠΑΣ Γιάννινα ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες κατά του Παράσχου ζητώντας του να αποχωρήσει, ενώ παράλληλα υπήρξαν και παραινέσεις προς τον πρόεδρο της ομάδας Γιώργο Χρηστοβασίλη να απομακρύνει τον Έλληνα τεχνικό. Με το σφύριγμα της λήξης… στήθηκαν λαϊκά δικαστήρια, ενώ το πούλμαν της ομάδας αποχώρησε από το γήπεδο συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. ΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Το μυστικό μας ήταν οι αντεπιθέσεις που τις εκμεταλλευθήκαμε με τον καλύτερο τρόπο, αφού τα Γιάννινα μας άφησαν χώρο», τόνισε ο Σάββας Κωφίδης και πρόσθεσε: «Τα Γιάννινα πίεσαν ψηλά κι έτσι έμειναν πολλοί κενοί χώροι, τους οποίους εκμεταλλεύθηκε ο Επστάιν. Η νίκη ανήκει στα παιδιά».

Ο Γιώργος Παράσχος από την πλευρά του είπε: «Δεν θα πω πολλά πράγματα. Ήταν επανάληψη προηγούμενων αγώνων. Ό,τι λάθος κάναμε το πληρώσαμε».