ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ

Παραβίασε τις… προεδρικές εντολές όσον αφορά τον τρόπο πανηγυρισμού, αλλά μάλλον θα μείνει ατιμώρητος.

Απέδειξε ότι αξίζει τον κόπο να τον εμπιστευτούν. Ο τρόπος με τον οποίο σκόραρε τη δεύτερη φορά ήταν εκπληκτικός.

ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ

Όσες φορές χρειάστηκε, κράτησε την εστία του απαραβίαστη.

Στο «πέταγμα» του Σαλπιγγίδη, στο σουτ του Βύντρα, στη διπλή μονομαχία με τον Σισέ. Από τους πρωτεργάτες της επικράτησης.

ΜΕΛΜΠΕΡΓΚ

Έκανε τη διαφορά στην άμυνα των «ερυθρολεύκων» αν και χρειάστηκε να αλλάξει παρτενέρ (Αβραάμ αντί Ζεβλάκοφ) από νωρίς.

ΓΚΑΛΙΤΣΙΟΣ

Παρότι δεν είχε πολλές παραστάσεις από ντέρμπι συνέχισε να αξιοποιεί τις ευκαιρίες που του δίνονται τον τελευταίο καιρό λόγω της απουσίας του Τοροσίδη. Καλός αμυντικά.

ΟΣΚΑΡ

Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε ιδιαίτερη παρουσία, αλλά στο δεύτερο μέρος όταν ο Ολυμπιακός περίμενε στο μισό τερέν μπόρεσε να οργανώσει σωστά τις αντεπιθέσεις της ομάδας του.

ΖΑΪΡΙ

Με σημαντική προσφορά στο δημιουργικό κομμάτι της ομάδας του. Μπορεί να μη βοηθάει τον μπακ της πλευράς του, αλλά στο «ένας εναντίον ενός» είναι δύσκολο να τον σταματήσεις.

ΖΕΒΛΑΚΟΦ

Από τους άτυχους του ντέρμπι, αφού χρειάστηκε να αντικατασταθεί λόγω τραυματισμού μόλις στο 28΄. Η λίστα με τους εκτός μάχης του Ολυμπιακού μεγαλώνει, αντί να μειώνεται.

ΡΑΟΥΛ ΜΠΡΑΒΟ

Κράτησε το πόστο του τη μία ώρα που αγωνίστηκε (βγήκε και αυτός με τράβηγμα) με αντίπαλο τον Σαλπιγγίδη και ορισμένες φορές βγήκε μπροστά για να συνδυαστεί με τον Λεονάρντο.

ΝΤΟΥΝΤΟΥ

Στα τελευταία παιχνίδια μπορεί να μην κάνει το «μπαμ» με την απόδοσή του, βοηθάει όμως και την αμυντική λειτουργία της ομάδας και στην επίθεση.

ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ

Όταν ένας μπακ παίζει ως χαφ δεν μπορείς να περιμένεις και πολλά πράγματα. Απλώς ο Ολυμπιακός δεν δέχθηκε επιθέσεις από την πλευρά του, αλλά δεν μπόρεσε να βγει και μπροστά.

ΜΑΡΕΣΚΑ

Η εξυπνάδα του αλλά και η εμπειρία του βοήθησαν τον Ολυμπιακό να κρατήσει την μπάλα ακόμη και το διάστημα του πρώτου ημιχρόνου. Με σίγουρες πάσες και σωστές τοποθετήσεις.

ΑΛΛΑΓΕΣ

Αβραάμ Παπαδόπουλος: Μπήκε στο ματς αντί του Ζεβλάκοφ, αλλά δεν δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί. Η ταχύτητά του τον βοήθησε να σταθεί όρθιος απέναντι στον Σισέ. Ο Ντομί και ο Πάντος δεν αντιμετώπισαν προβλήματα.

ΠΑΟ

ΣΙΣΕ

Προσπάθησε να κρατήσει μόνος του το βάρος της επίθεσης του Παναθηναϊκού και η αποστολή του ήταν δύσκολη αφού οι συμπαίκτες ήταν αρκετά μέτρα μακριά του. Βγήκε αρκετές φορές εκτός περιοχής.

ΤΖΟΡΒΑΣ

Δεν ήταν κακός. Έδειχνε ότι είχε τον έλεγχο όποτε χρειάστηκε να επέμβει, εκτός από τους δύο «πυροβολισμούς» του Μήτρογλου, ενώ ακόμη μία φορά ήταν καλός κάτω από την εστία.

ΣΑΡΙΕΓΚΙ

Έμεινε μέσα στις γραμμές, αλλά στις δύσκολες στιγμές δεν είχε αντίδραση. Από τους αδύναμος κρίκους αφού όλες οι φάσεις του Ολυμπιακού βγήκαν πάνω στον άξονα.

ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ

Έδωσε μάχες. Το σύστημα του Παναθηναϊκού μάλλον έκανε πιο πολύπλοκο τον ρόλο του, γι΄ αυτό και δεν τον είδαμε να βγαίνει πολλές φορές από το δεξί άκρο. ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ ΣΙΛΒΑ

Στο πρώτο μέρος έκανε καλή δουλειά πέφτοντας πάνω στον Ντουντού με σκοπό να κόψει την πρώτη πάσα του Ολυμπιακού.

Στο δεύτερο μέρος έμεινε σχεδόν εκτός αγώνα.

ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ

Απρόσωπος, πέρασε σχεδόν απαρατήρητος. Είχε αναλάβει να εκτελεί τις στημένες φάσεις, αλλά ελάχιστα από τα γεμίσματά του προκάλεσαν πρόβλημα στον Νικοπολίδη.

ΣΙΜΑΟ

Ο ρόλος του είναι κυρίως να κόβει. Το έκανε στο πρώτο ημίχρονο και ίσως να μην είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έγινε πιο απειλητικός όταν αποσύρθηκε στον πάγκο.

ΒΥΝΤΡΑ

Αμυντικά δεν έδωσε λύσεις, όσες φορές βρέθηκε η μπάλα στην περιοχή του. Έκανε μία εμφάνιση που μάλλον πρέπει να την ξεχάσει γρήγορα. Οι επιδόσεις του Μήτρογλου τα λένε όλα. ΣΕΪΤΑΡΙΔΗΣ

Επιστρατεύτηκε σε ματς-φωτιά και δεν δικαίωσε τις προσδοκίες. Δεν ήταν ο Γιούρκας που όλοι ξέρουμε. Όταν ήρθε πάνω του ο Ζαϊρί αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα.

ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗΣ

Στα ρηχά νερά. Η προσφορά του στο επιθετικό κομμάτι περιορίστηκε σε ένα άστοχο σουτ. Ούτε βγήκε σε φάσεις να απειλήσει στο πρώτο δοκάρι ούτε να κάνει προσπάθειες με το κεφάλι.

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν ήταν και το καλύτερο βράδυ του. Πήρε και κάρτα και υποχρεώθηκε να μαρκάρει με λιγότερο ρίσκο. Ακόμη και με αντίπαλο τον Γκαλίτσιο δεν μπόρεσε να προσφέρει βοήθεια στον Λέτο.

ΑΛΛΑΓΕΣ

Λέτο: Η αλήθεια είναι ότι μπήκε στο ματς μετά το 2-0 και δεν ήταν τόσο απλό να προσφέρει. Ανάλογο βαθμό δυσκολίας είχε και η αποστολή του Νίνη και του Χριστοδουλόπουλου.

Τα ντέρμπι είναι το στοιχείο του


Ο Βραζιλιάνος κόουτς αναδεικνύεται μάστορας των ντέρμπι. Μπορεί να την πάτησε σε ματς- θεωρητικά- πολύ πιο εύκολα όπως αυτά με τον Ηρακλή και τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά με το χθεσινό ντέρμπι ισχυροποίησε τη θέση του αφού επανέφερε τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας. Μην ξεχνάμε ότι το ποδαρικό του στη Σούπερ Λίγκα είχε γίνει επίσης σε ντέρμπι- όταν ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-1 της ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο- και αυτό μπορεί να μην είναι τυχαίο. Χωρίς να κάνει τίποτα το ιδιαίτερο αφού άφησε στο γήπεδο την ενδεκάδα που δεν έχασε στην Ολλανδία από την Αλκμάαρ, και με τις τρεις αλλαγές στην άμυνα να είναι υποχρεωτικές, ο Ζίκο έφερε ξανά τον Ολυμπιακό πρώτο. Τι άλλο;

«Ένοχος» για ολιγωρία!


Η σκέψη του να ξεκινήσει με πολλούς παίκτες στον χώρο της μεσαίας γραμμής ήταν ορθολογική και τον δικαίωσε κατά το ήμισυ. Όταν όμως η ομάδα του βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Μήτρογλου στις καθυστερήσεις, ο Ολλανδός τεχνικός δεν είχε λύσεις για να δώσει την απάντηση. Οι επιθετικογείς ποδοσφαιριστές του εξαντλούνταν στην επιλογή του Ρουκάβινα αφού ο Πετρόπουλος ήταν εκτός αποστολής, ενώ στην ενδεκάδα μπήκαν κι άλλοι χαφ, οι Λέτο, Νίνης και Χριστοδουλόπουλος. Ο Σισέ έμεινε όμως πολύ μόνος μπροστά και η αποχώρηση του Σιμάο έκανε πολύ επικίνδυνο τον Ολυμπιακό στις κόντρα αντεπιθέσεις.

Κακό κοουτσάρισμα.