Στη Γενεύη την άνοιξη του 2010 η Volvo θα παρουσιάσει την επόμενη γενιά του νέου S60 το οποίο, όπως τονίζουν οι υπεύθυνοι της σουηδικής φίρμας, θα έχει άφθονες δόσεις σπορ σχεδίασης, ενώ θα προστατεύει αποτελεσματικά και τους πεζούς.


Oι σχεδιαστικές διαφορές ανάμεσα στο πρωτότυπο S60 που είχαμε δει πριν από έναν χρόνο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Ντιτρόιτ και το μοντέλο που θα βγει τελικά στην παραγωγή είναι πολύ μικρές. Το μεσαίο οικογενειακό μοντέλο των Σουηδών ποντάρει περισσότερο στη σπορτίβ σχεδίαση, το αεροδυναμικό αμάξωμα και τις μεγαλύτερες διαστάσεις που δίνουν ισχυρό αβαντάζ στην ευρυχωρία του καλαίσθητου εσωτερικού. Οι κυριότερες σχεδιαστικές αλλαγές εστιάζονται στο νέο σχήμα των φωτιστικών σωμάτων, την κουπέ σχεδίαση της οροφής και τα πιο φουσκωμένα φτερά. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους σχεδίασης της Volvo το νέο S60 θα είναι το πιο σπορ Volvo όλων των εποχών.

Το νέο μοντέλο θα έχει κύριους ανταγωνιστές το Saab 9-3 και το Αudi Α4. Η επίσημη πρεμιέρα του θα γίνει την ερχόμενη άνοιξη στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Η παραγωγή του έχει προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2010 στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Βέλγιο. Εκτός από την αναβαθμισμένη ποιότητα κατασκευής το νέο μοντέλο θα κινείται κατά πάσα πιθανότητα από τους κινητήρες Εcoboost της Ford 1.6 λ.τ. με ισχύ 150 και 180 ίππους. Αν και δεν έχουν δοθεί ακόμη οι τελικές φωτογραφίες από το εσωτερικό του μοντέλου αν κρίνουμε από την κόνσεπτ έκδοση, το τετραθέσιο σαλόνι του θα παραπέμπει περισσότερο σε σπορ μοντέλο παρά σε οικογενειακό αυτοκίνητο, χωρίς ωστόσο να υστερεί σε άνεση. Δεδομένη είναι η αυξημένη ενεργητική και παθητική ασφάλεια που θα προσφέρει το μοντέλο ενώ όπως ανακοίνωσαν οι ιθύνοντες της σουηδικής φίρμας θα φέρει τεχνολογικές καινοτομίες σχετικά με την προστασία των πεζών. Συγκεκριμένα, στον εξοπλισμό του θα υπάρχει το σύστημα Ρedestrial Detection, το οποίο μόλις εντοπίζει πεζούς στον δρόμο θα φρενάρει το αυτοκίνητο αυτόματα όταν διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει έγκαιρη αντίδραση του οδηγού.

TOP

Το νέο ηλεκτρικό σύστημα που φρενάρει αυτόματα το S60 μόλις αντιληφθεί πεζούς στον δρόμο