ΑΠΟ ΕΔΩ το ΄χανε από ΄κεί το φέρανε, τελικά το έλλειμμα που μας άφησε ο Καραμανλής με την παρέα του φτάνει το δέκα και με τόνο.

Αυτό όμως είναι που φαίνεται.

Γιατί είναι και τα κόλπα της τελευταίας ώρας, που όλο σκάνε μύτη.

Στην απόσυρση λοιπόν των Ι.Χ., οι διαφημίσεις μιλάνε ακόμη και για δώδεκα χιλιάδες σκόντο, μόλις αλλάξεις το παλιό με κάποιο φρέσκο.

Δεν λένε κουβέντα όμως για την τιμή. Μόνο μόλις ρωτήσεις «πόσο κάνει» φαίνεται το πλιάτσικο.

Με το που μπήκε λοιπόν μπροστά το σύστημα, παραμονές της κάλπης, διώξτε το παλιό, η τιμή του νέου ανέβηκε όσο ακριβώς είναι το σκόντο.

Στο ερώτημα λοιπόν γιατί η απόσυρση δεν αρχίζει από εκεί που έκατσαν οι τιμές με την προηγούμενη έκπτωση (για τα τέλη ταξινόμησης), η απάντηση είναι: Αυτά τα μοντέλα εξαντλήθηκαν, αλλά και κάποια που μείνανε δεν έχουν εκτελωνιστεί γιατί… έληξε η προθεσμία.

Έτσι, τα δώδεκα χιλιάρικα που δήθεν γλιτώνει ο αγοραστής, είναι καπέλο πάνω στην παλιά τιμή, που έτσι ανεβαίνει.

Η άλλη ιστορία πάλι που άρχισε πριν από μερικούς μήνες, με τιμές στα φάρμακα και προμήθειες στα νοσοκομεία στα μέτρα των χορηγών (βγήκε στον αέρα τις ημέρες των εκλογών), έχει και ουρά.

Με Π.Δ. του υπουργείου Υγείας, μια ανάσα πριν από τις εκλογές, δίνεται γερός μποναμάς στην ιδιωτική πρωτοβουλία για μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας, αφού η διαδικασία πετάει έξω τους γιατρούς και το κουμάντο έχουν μόνο οι κλινικάρχες.

Είναι βέβαια και τα δίδακτρα μαζί με το σύστημα αναγνώρισης σε κολέγια, εκπαιδευτήρια και πτυχία.

Έτσι οι νέοι υπουργοί κάθε μέρα βρίσκουν και μια έκπληξη.

Και οι πρώην;

ΥΓ: Πάνε Συνέδριο.