Tο λάθος του Άρτσε στοίχισε την πρώτη απώλεια βαθμών στην ΑΕΚ, στο φετινό πρωτάθλημα. Η Ένωση αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αν και προηγήθηκε στο σκορ και μάλιστα ένα λεπτό πριν δεχτεί το γκολ, ο αντίπαλός της έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές, λόγω ανόητης συμπεριφοράς του Ντιμπαλά.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε με πολλούς ποδοσφαιριστές στον χώρο του κέντρου και η ΑΕΚ με πολλές αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που έπαιξε στην Αγγλία. Οι Καφές, Λεονάρντο, Μάκος, Μπλάνκο έμειναν στον πάγκο και στο ματς ξεκίνησαν οι Γκερέιρο, Παυλής, Νέμεθ και φυσικά ο Μαϊστόροβιτς.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν σαφώς καλύτερα το ματς και ήταν η ομάδα που φαινόταν πιο πολύ στον αγωνιστικό χώρο και θα μπορούσε να είχε προηγηθεί, αν η μπάλα δεν έβρισκε στο δοκάρι έπειτα από σουτ του Βάντερσον στο 12΄. Στο ίδιο διάστημα η «νέα» ενδεκάδα της Ένωσης ψαχνόταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με τους Χουανφράν και Μαϊστόροβιτς να δίνουν λύσεις σε κρίσιμες επιθέσεις των Γιαννιωτών.

Μετά το 25΄ η ΑΕΚ ισορρόπησε το ματς. Οι μέσοι της λειτούργησαν καλύτερα. Ο Γιώργος Παράσχος θέλησε να μην αφήσει τους φιλοξενούμενους να φτιάξουν παιχνίδι και γι΄ αυτό τοποθέτησε πέντε παίκτες στο κέντρο με δύο αμυντικούς χαφ και πολλά «μπλόκα» στους «κιτρινόμαυρους».

Ο Νέμεθ έδωσε πολλές μάχες στην επίθεση, αλλά φαινόταν ότι δεν υπήρχε καλή συνεργασία με τον Παυλή. Έτσι ο Μπάγιεβιτς στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους έβαλε τον Μπλάνκο και ο Ούγγρος απελευθερώθηκε.

Από την άλλη ο Μενδρινός ήταν ο κινητήριος μοχλός των γηπεδούχων και με συμπαραστάτη τον Μπακαγιόκο προσπαθούσαν να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα. Το πρώτο μέρος τελείωσε με κάποιες ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές.

Στο δεύτερο 45λεπτο η ΑΕΚ ήταν σαφώς καλύτερη. Η προσθήκη του Μπλάνκο απελευθέρωσε τον Νέμεθ, ο οποίος σε ένα ακόμα ματς έδειξε τα μεγάλα προσόντα του. Το απευθείας πλασέ έξω από τη μεγάλη περιοχή στη φάση του γκολ δείχνει δείγματα μεγάλου ποδοσφαιριστή. Αλήθεια, πόσοι παίκτες δεν θα προσπαθούσαν να μπουν στη μεγάλη περιοχή και μετά να σουτάρουν. Ο Ούγγρος σε ένα ακόμα ματς λειτούργησε «με τη μία».

Το γκολ λειτούργησε καταλυτικά υπέρ των φιλοξενουμένων. Οι παίκτες του Μπάγιεβιτς δημιούργησαν ευκαιρίες και τις έχαναν. Αναγκαστικά ο Γιώργος Παράσχος έπαιξε πιο ανοιχτά, έριξε στο ματς παίκτες που να μπορούν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις και ο ΠΑΣ θέλησε να φέρει το ματς στα ίσα.

Τα πράγματα δυσκόλεψαν περισσότερο για τους Γιαννιώτες, όταν ο Ντιμπα λά στο 80΄ με ανόητη ενέργεια πήρε δύο κίτρινες κάρτες στο ίδιο λεπτό και αποβλήθηκε αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες. Όμως ό,τι δεν κατάφεραν οι γηπεδούχοι το έκανε άθελά του ο Άρτσε, ο οποίος σε σέντρα του Μενδρινού έστειλε με λάθος κεφαλιά την μπάλα στον Κοντογουλίδη και αυτός εύκολα ισοφάρισε με τον ίδιο τρόπο (κεφαλιά) σε 1-1. Η ΑΕΚ πίεσε, στη συνέχεια προσπάθησε να σημειώσει το γκολ που θα της έδινε τη νίκη, έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 87΄ (δύο φορές η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι) κι έτσι το σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες.

Σε γενικές γραμμές ο ΠΑΣ έδειξε ότι θα αποτελέσει «σκληρό καρύδι» για όλες τις ομάδες που θα επισκεφθούν τα Γιάννινα, ενώ η ΑΕΚ πλήρωσε την αστοχία των ποδοσφαιριστών της. Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε τρία ματς έχει σημειώσει ισάριθμα γκολ, ένα σε κάθε αγώνα, ενώ δέχτηκε για πρώτη φορά γκολ στο εφετινό πρωτάθλημα. Τώρα υπάρχει το μεθαυριανό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπου θα φανούν πολλά πράγματα και για τις δύο ομάδες.

Ο διαιτητής Καλόπουλος έκανε κάποια λάθη.

ΦΑΣΕΙΣ


Στο 7΄ ο Μαντούκα βρέθηκε μόνος και λίγο πλάγια, σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Στο 12΄ ο Βάντερσον έκανε σουτ, η μπάλα κτύπησε στο δεξί δοκάρι του Σάχα και έφυγε άουτ. Στο 33΄ ο Παυλής έφυγε μόνος του και αντί να γυρίσει την μπάλα σε δύο συμπαίκτες του την έστειλε πάνω στον Σικαλιά. Σουτ του Ντιμπαλά στο 34΄, η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. ΓΚΟΛ Ο Μαντούκα με κάθετη πάσα στο 52΄ έβγαλε τον Νέμεθ απέναντι στον Σικαλιά. Ο Ούγγρος από μεγάλη απόσταση πλάσαρε και άνοιξε το σκορ (0-1). Στο 53΄ ο Μενδρινός έβγαλε σέντρα και ο Ντιμπαλά με κεφαλιά έχασε μεγάλη ευκαιρία στέλνοντας την μπάλα άουτ. Ο Μπλάνκο στο 55΄ από καταπληκτική μπαλιά του Νέμεθ έπιασε κεφαλιά, αλλά η μπάλα πήγε στα χέρια του Σικαλιά. Στο 72΄ ο Νέμεθ έδωσε στον Γκερέιρο, αυτός στον Χέρσι, αλλά το σουτ του τελευταίου έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. ΓΚΟΛ Στο 81΄ ο Κοντογουλίδης με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 επωφελούμενος από λάθος του Άρτσε. Στο 87΄ η ΑΕΚ είχε διπλό δοκάρι. Ο Γκερέιρο εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα πήγε στον Καφέ που την έστειλε με κεφαλιά στο δοκάρι, η μπάλα κόντραρε, έφτασε στον Γιάχιτς που έπιασε νέα κεφαλιά και κτύπησε πάλι στο δεξί δοκάρι του Σικαλιά.

Επτά μέρες διορία για τις προκαταβολές

ρεπορτάζ: Θόδωρος Ακάλεστος


Νέα παράταση έδωσε ο Νίκος Θανόπουλος στους υποψήφιους… συμπαίκτες στα διοικητικά της ΑΕΚ.

Ο πρόεδρος της Ένωσης τόνισε στον κ. Αθηνή ότι θα περιμένει μέχρι το τέλος της εβδομάδας το «καπάρο» για τους αρραβώνες με τους υποψήφιους επενδυτές.

Ο κ. Θανόπουλος είχε δώσει αρχικά διορία μέχρι σήμερα στον Παντελή Αθηνή και τον Ηλία Ηλία, αλλά στη συνέχεια και λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ΑΕΚ, έδωσε νέα προθεσμία μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Τα 2,5 εκατ. ευρώ είναι το μίνιμουμ της προκαταβολής και αν αυτά δεν μπουν στο ταμείο της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ μέχρι το τέλος της εβδομάδας τότε το διαζύγιο θα βγει πριν καν γίνει ο… γάμος.

Ο Νίκος Θανόπουλος πάντως πήγε στους Θρακομακεδόνες το Σάββατο, μίλησε για λίγο με τον Μπάγιεβιτς, είδε την προπόνηση και προσπάθησε με την παρουσία του να δείξει ότι είναι παρών και κοντά στην ομάδα.

Παράλληλα δόθηκε στους ποδοσφαιριστές ο εσωτερικός κανονισμός το Σάββατο και οι περισσότεροι τον υπέγραψαν. Ο κανονισμός μεταφράστηκε στη γλώσσα που μιλά ο κάθε παίκτης ώστε να μπορούν να καταλάβουν τι ακριβώς χρήματα θα πάρουν, αλλά και ποιες είναι οι υποχρεώσεις τους. Σ΄ αυτόν, όπως έχουμε ήδη αναφέρει, αναγράφεται ότι το πριμ για κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι 2 εκατ. ευρώ, ενώ θα υπάρχει ένα ποσό για τετράδα αγώνων και πριμ για τα ντέρμπι. Επίσης οι παίκτες θα πάρουν 300.000 ευρώ σε περίπτωση κατάκτησης του πρωταθλήματος. Ίσως αυτό το ποσό γίνει μεγαλύτερο αν ο αντίπαλος είναι μία από τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες.

Πάντως, σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό, οι Σκόκο και Αραούχο θα πληρώσουν πρόστιμο για τις κόκκινες κάρτες. Ο δεύτερος μεγαλύτερο για τον τρόπο με τον οποίον αποβλήθηκε, ενώ και ο Τζιμπούρ δεν θα γλιτώσει το πρόστιμο για τη συμπεριφορά του απέναντι στον προπονητή.

Σήμερα εξάλλου- εκτός απροόπτου- θα παρουσιαστεί στους παίκτες ο νέος γενικός διευθυντής της ΑΕΚ, Βασίλης Δημητριάδης.

Πρώτη φορά χάνουμε τόσες ευκαιρίες


Στις πολλές ευκαιρίες που έχασε η ΑΕΚ και στο λάθος που στοίχισε τους βαθμούς στάθηκε ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς στις δηλώσεις του, μετά το τέλος του αγώνα: «Στο διάστημα που είμαι προπονητής στην ΑΕΚ είναι η μοναδική φορά που χάσαμε τόσες πολλές ευκαιρίες σε ένα ματς», είπε ο τεχνικός της Ένωσης και συνέχισε: «Ήταν ένα καλό παιχνίδι και από τις δύο πλευρές. Χάσαμε κλασικές ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο και στο τέλος το πληρώσαμε με το δικό μας λάθος στη φάση της ισοφάρισης. Τέλος πάντων, συνεχίζουμε κοιτάζουμε μπροστά, συγχαίρω τα παιδιά για το παιχνίδι που έκαναν και κοιτάμε το ματς της Τετάρτης. Συγχαρητήρια στον ΠΑΣ και εύχομαι ό,τι καλύτερο».

Σε ερώτηση αν οι αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα οφείλονται στην κούραση ή στην άσχημη απόδοση που είχαν κάποιοι παίκτες στον αγώνα με την Έβερτον απάντησε: «Όλα είναι μέσα».

Σχολιάζοντας την απόδοση του ΠΑΣ, είπε: «Ο ΠΑΣ τα πήγε πολύ καλά, έκανε ευκαιρίες και έγινε ένα καλό ματς και από τις δύο πλευρές. Πάντως, εγώ έμεινα ικανοποιημένος από την απόδοση της ΑΕΚ».

Στο τέλος ο τεχνικός της Ένωσης αρνήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση αν θα επηρεαστούν οι παίκτες του από το λάθος στο γκολ, εν όψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. «Δεν απαντώ. Όλο το ίδιο ακούω», είπε ο Ντούσκο.

Ο Γιώργος Παράσχος δήλωσε: «Έγινε πολύ καλό παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες επιδίωξαν το γκολ. Χάσαμε κάποιες κλασικές ευκαιρίες και δεν ήμασταν καλοί στην τελική προσπάθεια». Και συνέχισε ο τεχνικός του ΠΑΣ: «Κινδυνέψαμε από τις αντεπιθέσεις που έκανε η ΑΕΚ. Πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ στις στημένες φάσεις και να έχουμε μετά καλές επιστροφές. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε καλά στον αγώνα και αν σημειώναμε γκολ στην κεφαλιά του Ντιμπαλά, δεν θα δίναμε χώρο στην ΑΕΚ και τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Οφείλω όμως να πω ότι μετά το 1-0 σταθήκαμε τυχεροί. Μας έπιασε πανικός και αφού δεν έκανε το δεύτερο γκολ η ΑΕΚ, πετύχαμε εμείς την ισοφάριση και πήραμε θετικό αποτέλεσμα. Σε καμία περίπτωση δεν υποτιμήσαμε την ΑΕΚ. Έχει μία πολύ καλή μεσοεπιθετική γραμμή. Δεν θέλαμε να ρισκάρουμε στο παιχνίδι αυτό. Το διαβάσαμε και μας βγήκε. Η ΑΕΚ μάς πίεσε πολύ στον χώρο του κέντρου.

Όσον αφορά τον Ντιμπαλά, ήταν απαράδεκτη η συμπεριφορά του και θα τιμωρηθεί. Αφού πήρε την πρώτη κίτρινη κάρτα δεν έπρεπε να συνεχίσει. Στα δοκάρια της ΑΕΚ είχαμε την τύχη με το μέρος μας».

«ΤΟ ΠΡΟΣΦΕΡΑΜΕ»

Ο Σάνελ Γιάχιτς τόνισε: «Είχαμε τη νίκη στα χέρια μας και τη χάσαμε. Γι΄ αυτό είμαστε πολύ στενοχωρημένοι, γιατί το γκολ το προσφέραμε εμείς στην αντίπαλη ομάδα».

Ο Ντιμπαλά είπε για την αποβολή του: «Μετάνιωσα, αλλά στο ποδόσφαιρο υπάρχει ένταση. Κάτι μου είπε ο αντίπαλος. Εγώ δεν είμαι από τους ανθρώπους που κάνω τέτοια πράγματα. Είναι η δεύτερη φορά που αποβλήθηκα στην καριέρα μου».

«Δεν είναι θέμα ποιος βάζει το γκολ. Είμαι ικανοποιημένος που γύρισα στην ομάδα», είπε ο Κοντογουλίδης και κατέληξε: «Ευχαριστώ τον κόσμο, αλλά τώρα πρέπει να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους γιατί το πρωτάθλημα έχει ακόμα δρόμο».

ΠΑΡΑΣΧΟΣ

Οφείλω να πω ότι μετά το 1-0 σταθήκαμε τυχεροί. Μας έπιασε πανικός και αφού δεν έκανε το δεύτερο γκολ η ΑΕΚ πετύχαμε εμείς την ισοφάριση