«Πηγαίνουμε στη Βασίλεια για να αντιμετωπίσουμε την Ελβετία που είναι ο πιο σοβαρός αντίπαλος για την πρώτη θέση. Θα χρειαστεί να έχουμε καλή απόδοση και ο καλός επαγγελματίας πρέπει να δείξει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει κάτω από πίεση. Όλη η Ελλάδα θα βλέπει αυτό το παιχνίδι. Εμείς έχουμε ως στόχο να κερδίσουμε, αλλά αν δεν μπορείς να κερδίσεις, καλή είναι και η ισοπαλία». Αυτά τόνισε λίγο πριν από την αναχώρηση της εθνικής ομάδας για την Ελβετία, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ότο Ρεχάγκελ. Και πρόσθεσε: «Χρειάζεται να έχουμε διάθεση, να μην είμαστε αγχωμένοι και να έχουμε θετική σκέψη. Οι παίκτες πρέπει να παλέψουν, να οργώσουν τον αγωνιστικό χώρο, καθώς το παιχνίδι είναι στην κόψη του ξυραφιού. Δεν μπορούμε να πούμε πού θα κριθεί, αλλά σίγουρα θα πρέπει να μπλοκάρουμε τα ατού της Ελβετίας».

ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ

Ο Γερμανός τεχνικός οριστικά δεν υπολογίζει τον Γιώργο Καραγκούνη για το αυριανό παιχνίδι, καθώς ο διεθνής μέσος παρέμεινε στην Αθήνα όπου θα συνεχίσει τη θεραπεία του. Όλες οι ενδείξεις καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να προλάβει και το παιχνίδι της Τετάρτης με τους Μολδαβούς και μάλλον δεν θα ταξιδέψει τη Δευτέρα για το Κισινάου. Ο Ότο Ρεχάγκελ αναφέρθηκε στην απουσία των Καραγκούνη, Τοροσίδη και Σεϊταρίδη, λέγοντας: «Τρεις βασικοί παίκτες δεν θα είναι στην ομάδα μας. Οι παίκτες που δεν παίζουν είναι απογοητευμένοι, αλλά εκείνοι που θα αγωνιστούν πρέπει να δείξουν ότι μπορούν να καλύψουν το κενό. Δουλεύουμε μέρα- νύχτα με τους παίκτες, μέχρι και την ημέρα του αγώνα». Τέλος, ο ομοσπονδιακός τεχνικός σχολιάζοντας τη δήλωση του Κατσουράνη ότι το αυριανό παιχνίδι με την Ελβετία που θα γίνει στο «Σεντ Γιάκομπ» της Βασιλείας είναι πιο σημαντικό και από αυτά στο ΕURΟ, απάντησε: «Αφού το είπε έτσι, έτσι θα είναι».

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος, ο οποίος ταξίδεψε μαζί με την αποστολή, παρουσιάστηκε αισιόδοξος για την έκβαση των δύο αγώνων της εθνικής ομάδας με Ελβετία και Μολδαβία, από τα αποτελέσματα των οποίων θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό η παρουσία μας στην τελική φάση του Μουντιάλ του 2010 στη Νότια Αφρική.

«Ξεκινάει ένα μακρύ ταξίδι και είμαστε αισιόδοξοι. Πήγα στην προπόνηση και είδα αποφασισμένους τους παίκτες να πάρουν τα καλύτερα αποτελέσματα. Πάντως και οι τέσσερις βαθμοί από δύο παιχνίδια θα είναι μία καλή συγκομιδή. Μπορεί να αντιμετωπίζουμε προβλήματα απουσιών, αλλά νομίζω ότι μπορούμε να τα καλύψουμε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε άλλα δύο παιχνίδια στην Αθήνα που είναι εξίσου σημαντικά», τόνισε ο κ. Πιλάβιος, ενώ σχολιάζοντας την ήττα στο τελευταίο φιλικό με την Πολωνία, είπε: «Ήταν μόνο ένα φιλικό παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλοί, αλλά μετά τις αλλαγές που έγιναν στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα αποσυντονίστηκε».

ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ

Από την πλευρά του ο Φάνης Γκέκας, αναφερόμενος στον αυριανό αγώνα, είπε: «Αν και υπάρχουν προβλήματα, η ομάδα διαθέτει παίκτες που μπορούν να αναπληρώσουν αυτούς που θα απουσιάσουν, έτσι ώστε να πάρουμε βαθμό ή βαθμούς. Δεν θα είναι εύκολη η αποστολή μας, αφού και η Ελβετία θέλει μόνο τη νίκη. Εμείς έχουμε πρώτο στόχο τη νίκη και μετά την ισοπαλία. Οι περισσότεροι παίκτες έχουν αρχίσει τις υποχρεώσεις τους και πιστεύω ότι η Εθνική είναι σε θέση να διεκδικήσει το αποτέλεσμα και να πάρει αυτό που θέλει. Είναι ένα παιχνίδι οριακό. Βέβαια πάντα υπάρχει και η ήττα, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να σκύψουμε τα κεφάλια».

Οι παίκτες που βρίσκονται στη διάθεση του ομοσπονδιακού τεχνικού είναι οι: Χαλκιάς, Τζόρβας, Σηφάκης, Βύντρα, Πατσατζόγλου, Μόρας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Κατσουράνης, Παπασταθόπουλος, Κυργιάκος, Σπυρόπουλος, Τζιόλης, Μάκος, Φωτάκης, Νίνης, Πλιάτσικας, Σαλπιγγίδης, Χαριστέας, Λυμπερόπουλος, Γκέκας, Αμανατίδης και Σαμαράς.

Απόψε στις 8 μ.μ. οι παίκτες της εθνικής ομάδας θα προπονηθούν στο στάδιο «Σεντ Γιάκομπ Παρκ» της Βασιλείας, όπου θα διεξαχθεί το αυριανό παιχνίδι.

ΓΚΕΚΑΣ

Έχουμε πρώτο στόχο τη νίκη και μετά την ισοπαλία. Είναι παιχνίδι οριακό