ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ από «κόλπο γκρόσο» οι άνθρωποι.

Πηδάνε από τα μπαλκόνια και φεύγουν όπως- όπως αλλά μέχρι και την τελευταία στιγμή, εκεί να κάνουν τα δικά τους.

Από τη μια λοιπόν πήγανε το μαγαζί φούντο, αλλά τελευταία ώρα φορτώνουν το Δημόσιο με μερικές χιλιάδες προσλήψεις ακόμη.

Στρώσανε το χαλί για να δώσουν ΔΕΗ και αέριο σε κάποια «τζάκια».

Με το που φεύγουν όμως, δίνουν και μια τελευταία κατραπακιά στον δημόσιο χαρακτήρα της κοινής ωφέλειας, με τον νέο τρόπο τιμολόγησης της ενέργειας.

Εκεί όμως που είναι ασυναγώνιστοι είναι με την τελευταία ρύθμιση και απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τον ανταγωνισμό.

Η σύνθεση της Επιτροπής ορίσθηκε χθες με αυστηρά αξιο…

κομματικά κριτήρια, για κάποια πρόσωπα, με ευαισθησία στο περιβάλλον φίλων του τέως Πρωθυπουργού και σφραγίδα καρτέλ.

Έτσι η πρόκληση είναι τουλάχιστον τρία πρόσωπα της Επιτροπής που αποφάσισε σαν επίλογο σεμνά και ταπεινά το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο ένας ξέρει καλά από μονοπώλια, για να κάνει κουμάντο κάμποσο καιρό στα πετρέλαια, ο άλλος μέσα στα πράγματα του ΣΕΒ, ως πρόεδρος των μεταλλευτικών επιχειρήσεων, και ο τρίτος με… προϊστορία στις εξαγωγές για την οποία παύθηκε ως δημόσιος υπάλληλος, με απόφαση του Πρωθυπουργού Ι. Γρίβα της Οικουμενικής Κυβέρνησης και πρόταση του τότε υπουργού Εμπορίου Θ. Γκαμαλέτσου.

Αναπληρωματικό μέλος στη σύνθεση είναι και νομικός από ΔΕΚΟ στην οποία η προηγούμενη «επιτροπή» έκρινε ότι έπρεπε να πέσει καμπάνα.

Και έτσι τα καρτέλ «ελέγχουν» τα καρτέλ.

ΥΓ. 1. Με τους πολίτες να το πληρώνουν και αυτό.

ΥΓ. 2. Μέχρι τις κάλπες.