Πρώτη νίκη για τον ΠΑΣ Γιάννινα! Με σκόρερ τους Κώτσιο και Τζάνη οι Γιαννιώτες συνδύασαν με επιτυχία την πρώτη εμφάνιση μπροστά στο κοινό τους στη Σούπερ Λίγκα αφού επικράτησαν του Πανθρακικού με 2-0. Σε αντίθεση με τους πιο πολλούς συλλόγους μας, στον ΠΑΣ Γιάννινα κυριαρχεί το ντόπιο στοιχείο και μάλιστα οι Έλληνες σκοράρουν. Ο Τζάνης πέτυχε το γκολ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στην Ξάνθη ενώ και χθες έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι αφού είχε προηγηθεί το τέρμα του Κώτσιου. Ακόμη και το τέρμα που δεν μέτρησε για τον ΠΑΣ, ο Ντάσιος το πέτυχε.

Πώς εξελίχτηκε το χθεσινό παιχνίδι; Οι γηπεδούχοι μετά το πρώτο τέταρτο όπου παίχτηκε αναγνωριστικό ποδόσφαιρο άρχισαν την πίεση προς την εστία του Ρόκα και στο 20΄ χρειάστηκε να διακοπεί ο αγώνας για δυόμισι λεπτά προκειμένου να γίνει μίνι σύσκεψη μεταξύ των διαιτητών και να μη μετρήσει τελικά η ενέργεια του Ντάσιου που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από τη σέντρα του Μενδρινού. Ο διαιτητής Τριτσώνης συμβουλεύτηκε τον βοηθό Καρσιώτη αλλά και τον τέταρτο τον Κωνσταντινέα και τελικά το γκολ δεν μέτρησε αφού θεωρήθηκε ότι ο Μενδρινός είχε ξεκινήσει από θέση οφσάιντ.

Παρ΄ όλα αυτά ο Κώστας Μενδρινός που ήταν ο κορυφαίος των γηπεδούχων ήταν και ο δημιουργός των δύο τερμάτων και μάλιστα από στημένες φάσεις.

Στο 34΄ από το κόρνερ του Μενδρινού ο Κώτσιος που είχε ανέβει στην αντίπαλη περιοχή επικράτησε στον αέρα και νίκησε τον Ρόκα (1-0).

Και στο 66΄ από φάουλ- σέντρα του Μενδρινού ο Τζάνης με κεφαλιά έστειλε κι αυτός την μπάλα στα δίχτυα (2-0).

Ο Πανθρακικός που αντικατέστησε την προηγούμενη εβδομάδα τον προπονητή του Ίλιε Ντουμιτρέσκου, προσπάθησε να απαντήσει και να μπει ξανά στο παιχνίδι στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, διάστημα στο οποίο ο ΠΑΣ Γιάννινα αγωνίστηκε ιδιαίτερα προσεχτικά και με σκοπό να διατηρήσει το προβάδισμα που είχε στο σκορ. Μετά το δεύτερο τέρμα όμως όλα έγιναν πιο εύκολα για τους γηπεδούχους ενώ ο Πανθρακικός τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής με δεύτερη κάρτα του Μαρσέλο.

«Συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί πάντα στα ματς στην πρεμιέρα στο γήπεδό σου υπάρχει άγχος», δήλωσε ο Γιώργος Παράσχος και πρόσθεσε: «Αν έχω ένα παράπονο είναι για την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου όταν μπήκαμε λίγο χαλαρά και ήμασταν νευρικοί στην τελική προσπάθεια. Σε γενικές γραμμές τα πήγαμε καλά, είμαστε σε καλό δρόμο ενώ μας βοήθησε πολύ ο κόσμος. Η διακοπή του πρωταθλήματος δεν μας ευνοεί αλλά αποτελεί μία ευκαιρία για να δουλέψουμε. Μας ακυρώθηκε ένα γκολ από την τηλεοπτική κάμερα και αυτό είναι παγκόσμια πρωτοτυπία».

Ο υποψήφιος για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Πανθρακικού Καρτιέ δήλωσε ότι «η ομάδα πρέπει να γίνει οικογένεια», ενώ ο υπηρεσιακός τεχνικός Λεωνίδας Μπίλης (ήταν στον πάγκο μαζί με τον Ζόραν Στοΐνοβιτς) τόνισε: «Μας κόστισαν οι πολλές απουσίες βασικών παικτών ενώ με την αλλαγή προπονητή η ομάδα δεν είχε καλή ψυχολογία. Προσπαθήσαμε για το θετικό αποτέλεσμα αλλά δεχτήκαμε την ήτα από δύο στημένες φάσεις όπως έγινε και στον αγώνα με τον Ηρακλή».