ΤΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΙ ΑΥΤΗ! Εκρήξεις τιμών στα ράφια, μέσα την ύφεση, παρά τις διαρκείς εκπτώσεις και τον τζίρο στην αγορά να έχει γκρεμοτσακιστεί.

Με το μυαλό στις κάλπες, η κυβέρνηση (και όχι μόνο) έχει αφήσει την αγορά και την τσέπη μας στο έλεος των κερδοσκόπων που αλωνίζουν ασύδοτοι.

Άσε που μέχρι και ο τιμάριθμος τον Ιούλιο ξαναπήρε τα πάνω του, έστω και οριακά.

Το μόνο που ΄χουν στο μυαλό τους, Μαξίμου και πέριξ, είναι παροχές- φούμαρα και με τον τρόπο αυτό:

– Δίνουν (υπόσχονται δηλαδή)

αβέρτα δάνεια, αλλά με δανεικά που αυξάνουν το έλλειμμα. – Στήνουν κόλπα με σκόντο στον φόρο για στεγαστικά, αλλά και πάλι στα μέτρα των τραπεζών.

– Παραμυθιάζουν ελεύθερους επαγγελματίες μ΄ ένα κουστουμάκι και γι΄ αυτούς.

– Δίνουν επιδοτήσεις σε νοικοκυραίους για τα κουφώματα, αλλά στην ουσία είναι αβάντα σε εργολάβους και φάμπρικες.

– Το χειρότερο όμως, το προχθεσινό, είναι που κοροϊδεύουν εν ψυχρώ τους ανέργους, ότι δήθεν τους βρίσκουν «δουλειά» (παραμονές των εκλογών), αλλά τους στέλνουν αιχμάλωτους στη ΔΕΗ και αλλού για να τους έχουν στο χέρι και για τις επαναληπτικές κάλπες, αν δεν βγει με αυτοδυναμία το πρώτο κόμμα.

Θα καταργηθούν οι άδικοι φόροι, παρεμβαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση, που χαρακτηρίζει (και σωστά) ακάλυπτες επιταγές την πανδημία από τις κυβερνητικές υποσχέσεις.

Κάποιοι από την Αριστερά, που άφησαν πίσω τους τον Δεκέμβρη, τώρα στο Ευρωκοινοβούλιο ζητούν εξηγήσεις για το καπέλο στις τιμές των καυσίμων.

Με τρόπο όμως που μόνο τα καρτέλ δεν ανησυχούν.

Και το μόνο παρήγορο σε όλα αυτά είναι η πανσέληνος.

ΥΓ: Που όμως ήταν χθες.