Τις σκέψεις του για τους παίκτες που αποτελούν πρώτη επιλογή του εν όψει των προκριματικών αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ θα αποκαλύψει σήμερα ο Χενκ Τεν Κάτε, στο σημερινό δυνατό φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τη Χόφενχαϊμ που θα αρχίσει στις 7 μ.μ. στο στάδιο «Λέονγκαμπ». Άλλωστε, ο Ολλανδός τεχνικός του Παναθηναϊκού είχε προαναγγείλει ότι στα φιλικά παιχνίδια που θα δώσουν κατά τη διάρκεια της παραμονής των «πρασίνων» στην Αυστρία δεν είναι δυνατόν να αγωνιστούν όλοι οι παίκτες, ενώ σε αυτό με τη Χόφενχαϊμ και τη Δευτέρα με την Γκλάντμπαχ θα αγωνιστούν εκείνοι που υπολογίζονται για την προκριματική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Όπως αποκάλυψε προχθές ο Χενκ Τεν Κάτε, σήμερα θα ξεκινήσουν στη βασική ενδεκάδα οι Σισέ, Λέτο, Κατσουράνης και Καντέ, ενώ είναι πολύ πιθανόν στο δεύτερο ημίχρονο να αγωνιστεί και οι Μπιέρσμιρ που αγωνιστικά είναι έτοιμος καθώς προέρχεται από το σουηδικό πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα αν και έχει προπονηθεί μόνο δύο ημέρες μετά την άδεια των δύο εβδομάδων που είχε λόγω υποχρεώσεών του με την Εθνική Βραζιλίας στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών. «Πρέπει να βάλω κάποια κομμάτια στη σειρά, όπως είναι ο Ζιλμπέρτο που μόλις ήρθε. Είναι ένας παίκτης που θα είναι μέλος της βασικής ενδεκάδας υπό νορμάλ συνθήκες, οπότε πρέπει να περιμένουμε κάποιες θέσεις», τόνισε ο Χενκ Τεν Κάτε.

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Γκαλίνοβιτς, δεξιά ο Μουν και αριστερά ο Σπυρόπουλος, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Καντέ και Βύντρα ή Σαριέγκι. Στο κέντρο δίπλα στον Κατσουράνη θα είναι ο Σιμάο, δεξιά ο Γκάμπριελ και αριστερά ο Λέτο, ενώ ο Σισέ θα έχει παρτενέρ στην επίθεση τον Σαλπιγγίδη.

ΥΨΗΛΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ

Στο Κίτσμπουχελ της Αυστρίας βρίσκεται από χθες και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Νικόλας Πατέρας, όπως και ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Κώστας Αντωνίου, προκειμένου να παρακολουθήσουν μέρος της προετοιμασίας καθώς και το σημερινό φιλικό παιχνίδι με τη Χόφενχαϊμ. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού δήλωσε, πως δεν πρόκειται να γίνει άλλη μεταγραφή και αστειευόμενος τόνισε: «Ας αφήσουμε και κανέναν παίκτη να πάρουν και οι άλλοι».

Η χθεσινή προπόνηση του Παναθηναϊκού είχε ιδιαίτερα δυνατούς ρυθμούς με τους Ζιλμπέρτο Σίλβα και Ματίας Μπιέρσμιρ να ακολουθούν το πλήρες πρόγραμμα με τη χρήση μπάλας, καθώς οι ημέρες είναι λίγες μέχρι τον πρώτο προκριματικό αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ και ο Χενκ Τεν Κάτε θέλει να τους έχει οπωσδήποτε στη διάθεσή του. Το χθεσινό πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις κατοχής στο μισό γήπεδο, με τους παίκτες να γυμνάζονται σε τρία γκρουπ. Ο Ολλανδός προπονητής διέκοπτε αρκετές φορές τις ασκήσεις για να βάλει τις φωνές στους παίκτες του που δεν τις εκτελούσαν σωστά, ενώ αρκετές φορές δεν δίστασε να τους γυρίζει στην αρχή. Ο Γιώργος Καραγκούνης συνεχίζει να ταλαιπωρείται από το αιμάτωμα που απέκτησε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας στην Ελβετία και συνέχισε να κινείται με ατομικό πρόγραμμα περισσότερο για προληπτικούς λόγους. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε και ο Ρουκάβινα καθώς ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στους δύο δικέφαλους.

●●● Χθες το πρωί ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Πατέρας συναντήθηκε στο γραφείο του με τους Αλέξανδρο Τζιόλη, Κλέιτον Σίλβα και Βαγγέλη Μάντζιο, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την πορεία των υποθέσεών τους και τις επαφές που έχουν με ξένους συλλόγους για να βρουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους.

●●● Στο μεταγραφικό στόχαστρο της Βέρντερ Βρέμης βρίσκεται ο Σιμάο Μάτε Ζούνιορ. Αυτό αναφέρει η ιστοσελίδα «fussballtransfers. com» και τονίζει ότι η γερμανική ομάδα ενδέχεται να στραφεί στην περίπτωση του νεαρού άσου του Παναθηναϊκού, καθώς η υπόθεση με τον Τιμ Μπορόφσκι παρουσιάζει αρκετές δυσκολίες.

●●● Με χθεσινές δηλώσεις του στη ΝΕΤ ο Σεμπάστιαν Λέτο χαρακτήρισε εξαιρετικό άνθρωπο τον Χενκ Τεν Κάτε, ο οποίος τον βοήθησε πολύ στην προσαρμογή του στον Παναθηναϊκό, ενώ για τον εαυτό του είπε ότι «… έπειτα από 45 ημέρες διακοπών, άρχισα να προπονούμαι την προηγούμενη εβδομάδα και μέρα με τη μέρα νιώθω όλο και καλύτερα».

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ

«Ας αφήσουμε και κανέναν παίκτη να πάρουν και οι άλλοι».