Η πρώτη εμφάνιση των Τζιμπρίλ Σισέ και Σεμπάστιαν Λέτο ήταν φυσικό να αφήσει σε δεύτερη μοίρα τη νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στην Γκρόιτερ Φιρτ με 2-1, στο πρώτο φιλικό παιχνίδι που έγινε χθες επί αυστριακού εδάφους. Άλλωστε δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, καθώς ήταν το ντεμπούτο τόσο του Γάλλου επιθετικού όσο και του Αργεντινού μεσοεπιθετικού. Ο Γάλλος, στα τελευταία 17 λεπτά του ματς, που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο, έδειξε ότι πρόκειται για έναν πολύ γρήγορο επιθετικό, που προσπαθεί συνεχώς με κινήσεις να προκαλέσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα και να βρεθεί σε θέση βολής. Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην απέδωσε εξαιρετικό ποδόσφαιρο, αφού ήταν εμφανή τα σημάδια της κούρασης, όμως η παρουσία του Κατσουράνη δικαίωσε απόλυτα αυτούς που επέμεναν για την απόκτησή του. ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ

Οι πολλοί νέοι παίκτες που χρησιμοποίησε στο πρώτο ημίχρονο ο Χενκ Τεν Κάτε προσπάθησαν να δώσουν τα διαπιστευτήριά τους και να πείσουν το προπονητή τους, καθώς οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι θα έχουν περιορισμένο χρόνο συμμετοχής στις επίσημες διοργανώσεις. Στο διάστημα αυτό, με εξαίρεση την αντίδραση στο γκολ της ισοφάρισης και το τελευταίο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός έδειξε μεγάλη δυσκολία στη δημιουργία φάσεων. Ο Κατσουράνης έχοντας δίπλα του τον Σιμάο, προσπάθησε να οργανώσει το παιχνίδι της ομάδας του, αλλά ήταν εμφανή τα προβλήματα συνοχής και αυτοματισμών από τους νεαρούς συμπαίκτες του. Η Γκρόιτερ Φιρτ αιφνιδίασε τους «πράσινους» και προηγήθηκε στο 10΄ με κεφαλιά του Πριμπ, όμως στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Παναθηναϊκός έφτασε στην ισοφάριση με κοντινό πλασέ του νεοαποκτηθέντα Καντέ. Το τελικό 2-1 πέτυχε στο 40΄ με αριστερό σουτ ο Πετρόπουλος έπειτα από κάθετη πάσα του Χριστοδουλόπουλου. ΚΑΙ Ο ΛΕΤΟ

Στο δεύτερο ημίχρονο η είσοδος του Σεμπάστιαν Λέτο δεν άλλαξε την εικόνα του Παναθηναϊκού που συνέχισε να είναι μέτριος, ενώ το πρόβλημα της τελικής προσπάθειας ήταν εμφανέστατο. Ο Χενκ Τεν Κάτε χρησιμοποίησε σύστημα 4-3-3, με το νεαρό Μαχλελή στο δεξί άκρο, τον Μελίσση αριστερά και τους Μενσά, Καντέ στο κέντρο της άμυνας, ενώ κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καρνέζης. Στη μεσαία γραμμή και σε ρόλο αμυντικού χαφ ήταν ο Σιμάο, ο Γκάμπριελ βρισκόταν δεξιά του και ο Κατσουράνης αριστερά του, ενώ ο Χριστοδουλόπουλος αγωνίστηκε ως αριστερός εξτρέμ, στα δεξιά βρέθηκε ο Νίνης και σέντερ-φορ ο Πετρόπουλος.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Γεγονός είναι ότι ο Ολλανδός προπονητής έβγαλε κάποια συμπεράσματα περισσότερο σε ατομικό επίπεδο παικτών παρά σε συλλογικό και στα επόμενα φιλικά θα δείξει τι ακριβώς σκέφτεται για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Το επόμενο φιλικό του Παναθηναϊκού στην Αυστρία είναι αύριο με τη Χόφενχαϊμ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ:Καρνέζης, Μαχλελής, Μελίσσης (74΄ Σπυρόπουλος), Καντέ, Μενσά, Σιμάο, Γκάμπριελ (46΄ Λέτο), Κατσουράνης (62΄ Σαριέγκι), Νίνης (83΄ Σαλπιγγίδης), Χριστοδουλόπουλος (70΄ Μουν), Πετρόπουλος (74΄ Σισέ).

ΓΚΡΟΪΤΕΡ ΦΙΡΤ:Λόμπουε, Μπιλίσκοφ, Μαουερσμπέργκερ, Φάλκενμπεργκ, Φέρτσνερ, Πριμπ, Μοκτάρι, Σροκ, Αλάγκουι, Σέιλερ, Μέλερ.

Και ο Μπιέρσμιρ στις διαταγές του Τεν Κάτε

Ολοκληρώθηκε χθες η μεταγραφή του Ματίας Μπιέρσμιρ από την Γκέτεμποργκ στον Παναθηναϊκό, καθώς ο Σουηδός αμυντικός που πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις, το πρωί πήγε στα γραφεία της «πράσινης» ΠΑΕ και υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο το οποίο θα έχει διάρκεια τεσσάρων χρόνων. Στη συνέχεια εκδόθηκε ανακοίνωση όπου αναφέρει: «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει ότι υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας τεσσάρων ετών με τον ποδοσφαιριστή Ματίας Μπιέρσμιρ, τον οποίο απέκτησε με μετεγγραφή από την Γκέτεμποργκ».

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στο συμβόλαιο του 23χρονου κεντρικού αμυντικού υπάρχει ρήτρα πάνω από πέντε εκατ. ευρώ, προκειμένου να διασφαλιστεί ο Παναθηναϊκός σε ενδεχόμενη πρόταση από άλλη ομάδα του εξωτερικού που θα θελήσει να εντάξει τον Μπιέρσμιρ στο δυναμικό της. Ο νεαρός αμυντικός αναχώρησε χθες για το Κίτσμπουχελ της Αυστρίας, όπου έφτασε νωρίς το απόγευμα και από σήμερα θα τεθεί στη διάθεση του Χενκ Τεν Κάτε.

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΓΙΑ ΣΟΟΥΖΑ

Στο μεταξύ, ο Παναθηναϊκός σκέφτεται να προσφύγει στη FΙFΑ κατά της Κορίνθιανς, αφού η βραζιλιάνικη ομάδα οφείλει χρήματα από τη μεταγραφή του Ροντρίγκο Σόουζα. Αυτό αναφέρουν δημοσιεύματα στη χώρα του καφέ, τα οποία τονίζουν ότι η Κορίνθιανς δεν έχει πληρώσει δύο δόσεις από το συνολικό ποσό που έπρεπε να καταβάλει στον Παναθηναϊκό. Η πρώτη έπρεπε να είχε καταβληθεί στις 30/4 και η άλλη στις 15/5, συνολικής αξίας 500.000 ευρώ. Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του έχει δώσει προθεσμία στην Κορίνθιανς μέχρι τις 20 Ιουλίου για να τακτοποιήσει την οφειλή της, ειδάλλως θα προσφύγει στη FΙFΑ. Σε ό,τι αφορά τώρα τους παίκτες που έχουν μείνει στην Αθήνα και πρόκειται να παραχωρηθούν με μεταγραφή ή δανεικοί, τελειωμένη θεωρείται η υπόθεση του Νασίφ Μόρις ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στη Ρασίνγκ Σανταντέρ. Ο 28χρονος Νοτιοαφρικανός αμυντικός που θα αγωνιστεί για έναν χρόνο με τη μορφή δανεισμού στον ισπανικό σύλλογο και στη συνέχεια θα ενεργοποιηθεί η οψιόν αγοράς του, κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Παράγιας» του Σανταντέρ όταν ρωτήθηκε για τη μεταγραφή του στη Ρασίνγκ είπε: «Είναι ένα σημαντικό βήμα για την καριέρα μου, καθώς ήλθα σε έναν μεγάλο σύλλογο στον οποίο θα συνεχίσω να βελτιώνομαι ως ποδοσφαιριστής».