H απόκτηση δεξιού οπισθοφύλακα στον Παναθηναϊκό αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για τον Χενκ Τεν Κάτε, καθώς αυτό προέκυψε από τη χθεσινή συνάντηση που είχε ο Ολλανδός προπονητής με τον τεχνικό διευθυντή των «πρασίνων» Κώστα Αντωνίου, χωρίς την παρουσία του προέδρου της ΠΑΕ, Νικόλα Πατέρα. Την ίδια ώρα επιβεβαιωνόταν η συμφωνία του Παναθηναϊκού με την Γκέτεμποργκ για την απόκτηση του Ματίας Μπιέρσμιρ, ο οποίος χθες βράδυ ενώ επρόκειτο να αγωνιστεί για τελευταία φορά με την ομάδα του κόντρα στην ΑΙΚ Στοκχόλμης, τραυματίστηκε στην προθέρμανση και αποκλείστηκε από την αποστολή. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν υποτροπή σε παλαιότερο τραύμα του, ενώ σήμερα ή το αργότερο αύριο αναμένεται στην Αθήνα για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το συμβόλαιο συνεργασίας του με τους «πράσινους». Στη συνάντηση που είχαν οι Χενκ Τεν Κάτε και Αντωνίου και η οποία διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα, εξετάστηκαν όλα τα θέματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και έχουν να κάνουν με τους παίκτες που δεν υπολογίζονται αλλά και με τις προσθήκες που πρέπει να γίνουν. Αφού ξεκαθάρισε το θέμα της απόκτησης του 23χρονου Ματίας Μπιέρσμιρ, συμφωνήθηκε ότι πρώτη προτεραιότητα πλέον είναι η απόκτηση ενός δεξιού οπισθοφύλακα, καθώς μετά την αποχώρηση του Μίκαελ Νίλσον η ομάδα έχει μείνει μόνο με τον Μπράις Μουν και περιστασιακά στη θέση αυτή μπορεί να αγωνιστεί και ο Λουκάς Βύντρα. Τα ονόματα που έχουν ακουστεί είναι του Γκριγκέρα της Γιουβέντους και του Μπέιγ της Νιούκαστλ, περιπτώσεις που θεωρούνται αρκετά δύσκολες και θα απαιτηθούν αρκετά χρήματα. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι όσο ο Γιούρκας Σεϊταρίδης που είναι ελεύθερος, δεν υπογράφει σε κάποια ομάδα, μπορεί κάποια στιγμή να ασχοληθεί μαζί του ο Παναθηναϊκός. «ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ»

Για τον Ματίας Μπιέρσμιρ, χθες η «Εxpressen» σε δημοσίευμά της έκανε λόγο για τελειωμένη μεταγραφή, κάτι που επιβεβαίωναν και πηγές από την ΠΑΕ. Η Γκέτεμποργκ θα εισπράξει 450.000 ευρώ ενώ θα διατηρήσει και κάποιο ποσοστό σε περίπτωση μεταπώλησης του 23χρονου κεντρικού αμυντικού. Γεγονός είναι ότι οι πιέσεις του Μπιέρσμιρ προς την Γκέτεμποργκ έπιασαν τόπο, αφού το συμβόλαιο του νεαρού αμυντικού τελείωνε τον Δεκέμβριο και η Γκέτεμποργκ αν δεν τον παραχωρούσε τώρα, κινδύνευε να χάσει τον παίκτη χωρίς να βάλει ευρώ στο ταμείο της.

ΥΠΟ ΕΞΩΣΗ

Σε ό,τι αφορά το θέμα των παικτών που δεν υπολογίζονται (Ίβανσιτς, Μάντζιος, Τζιόλης, Κλέιτον, Δάρλας, Μόρις, Ντέιβιντ, Δημούτσος) οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες για την παραχώρησή τους με μεταγραφή και όχι υπό μορφήν δανεισμού. Στη λογική αυτή κινείται και η διοίκηση, προκειμένου να μπουν χρήματα στο ταμείο της ΠΑΕ. Χθες το απόγευμα ο Νικόλας Πατέρας πήγε στην Παιανία όπου είχε σύντομη συζήτηση με τον Τεν Κάτε και στη συνέχεια μίλησε για λίγο στους παίκτες στους οποίους τόνισε ότι περιμένει πολλά φέτος και ότι πρέπει να δείξουν την ίδια σοβαρότητα και στην Αυστρία όπου θα βρεθούν από σήμερα. Η αποστολή του Παναθηναϊκού πρόκειται να αναχωρήσει το μεσημέρι (15.25) για το Μόναχο και από κει οδικώς για το Κίτσμπουχελ της Αυστρίας, όπου θα παραμείνει οκτώ μέρες στο πλαίσιο της προετοιμασίας της και θα δώσει τρία φιλικά παιχνίδια. Αύριο με την Γκρόιτερ Φιρτ, την Παρασκευή με τη Χοφενχάιμ και την ερχόμενη Δευτέρα με την Γκλάντμπαχ. Στην αποστολή αναμένεται να ενσωματωθεί αύριο και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο οποίος είχε πάρει ολιγοήμερη άδεια μετά τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Βραζιλίας στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών της Νοτίου Αφρικής.

●●● Ο μάνατζερ του Νασίφ Μόρις με δηλώσεις του υποστήριξε ότι υπάρχει ενδιαφέρον της Μαγιόρκα για τον Νοτιοαφρικανό αμυντικό, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται από την «πράσινη» ΠΑΕ.

●●● Με συνέντευξή του στον Αθήνα 9,84, ο Χουάν Ραμόν Ρότσα αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους δημιουργήθηκε η Golden Τeam, λέγοντας ότι αυτή η ομάδα έχει ένα διαφορετικό σκεπτικό καθώς έχει θέσει έναν πολύ δυνατό στόχο που είναι να δουλέψει για να φτάσουν τα παιδιά να γίνουν μέλη του ρόστερ του Παναθηναϊκού και πρόσθεσε ότι ο Τεν Κάτε θα έχει συνεχή ενημέρωση για την πρόοδο των νεαρών παικτών, καθώς λόγω πίεσης και περιορισμένου χρόνου δεν έχει περιθώρια να παρακολουθήσει πολλές φορές τη δεύτερη ομάδα.

ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ

Σε ό,τι αφορά το θέμα των παικτών που δεν υπολογίζονται, οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες για την παραχώρησή τους με μεταγραφή και όχι υπό μορφήν δανεισμού