Εξελίξεις αναμένονται στον Παναθηναϊκό μετά τη σημερινή σύσκεψη που θα έχει ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Νικόλας Πατέρας με τους Κώστα Αντωνίου και Χενκ Τεν Κάτε, όπου θα συζητήσουν τις εκκρεμότητες που υπάρχουν με την απόκτηση κεντρικού αμυντικού και δεξιού πλάγιου αμυντικού. Το θέμα με τον Ματίας Μπιέρσμιρ παραμένει στην επικαιρότητα, καθώς ο 23χρονος Σουηδός αμυντικός δείχνει αποφασισμένος να πιέσει τη διοίκηση της Γκέτεμποργκ να τον παραχωρήσει, αποδεχόμενη την πρόταση των «πρασίνων» που φθάνει τα 450.000

ευρώ. Η Γκέτεμποργκ προς το παρόν ζητεί όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα (600.000 ευρώ), αλλά οι συνθήκες δεν είναι με το μέρος της, καθώς ο Μπιέρσμιρ τον Δεκέμβριο μένει ελεύθερος και μπορεί να ενταχθεί στον Παναθηναϊκό χωρίς η ελληνική ομάδα να δαπανήσει ούτε ένα ευρώ. Επίσης, είναι βέβαιο ότι οι τρεις άνδρες θα εξετάσουν και τις περιπτώσεις των Γκριγκέρα και Νταμπό, οι οποίες όμως κοστίζουν αρκετά χρήματα. Νέο όνομα για τον Παναθηναϊκό προέκυψε από ολλανδική ιστοσελίδα, η οποία αναφέρει ότι οι «πράσινοι» ενδιαφέρονται για τον Γιόχαν Φονλάντεν ο οποίος αγωνίζεται στην Άλκμααρ. Για τον 23χρονο διεθνή μέσο, που μπορεί να αγωνιστεί και στα άκρα, ο μάνατζέρ του τόνισε πως κανείς από τον Παναθηναϊκό δεν έχει επικοινωνήσει μαζί του.

Στο μεταξύ, επτά παίκτες δεν περιλαμβάνονται στα σχέδια του Χεν Τεν Κάτε και πρέπει να αποχωρήσουν από την Παιανία. Πρόκειται για τους Ίβανσιτς, Δάρλα, Τζιόλη, Κλέιτον, Μάντζιο, Δημούτσο και Μόρις οι οποίοι αναζητούν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους. Για τον Ίβανσιτς υπάρχει ενδιαφέρον από την ιταλική Κιέβο Βερόνα και είναι πλέον πολύ πιθανό να κατατεθεί επίσημη πρόταση στους «πράσινους» για την αγορά του Αυστριακού μέσου. Οι Ιταλοί παρακολουθούν τον Ίβανσιτς την τελευταία διετία και σύμφωνα με πληροφορίες είναι διατεθειμένοι να διαθέσουν μέχρι και 1,5 εκατ. ευρώ για να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Από την πλευρά του ο 26χρονος Αυστριακός μεσοεπιθετικός δείχνει θετικός στην προοπτική να συνεχίσει την καριέρα του στο Καμπιονάτο.

Σε ό,τι αφορά τον Δάρλα υπάρχει ενδιαφέρον από τη Στεάουα Βουκουρεστίου, καθώς η ρουμανική ομάδα έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση στον παίκτη και βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Παναθηναϊκό προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για τη μεταγραφή του. Τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας ασχολούνται αναλυτικά με το θέμα και φιλοξενούν δηλώσεις του προέδρου της ομάδας του Βουκουρεστίου, Βαλέριου Αργκασεάλα, ο οποίος τόνισε ότι έχουν γίνει συζητήσεις με τον Δάρλα και τον Παναθηναϊκό και οι διαπραγματεύσεις έχουν προχωρήσει. Σύμφωνα με τους Ρουμάνους, η Στεάουα είναι διατεθειμένη να προσφέρει στον Δάρλα συμβόλαιο που μαζί με τα πριμ θα φτάνει τα 450.000 ευρώ ετησίως. Αντίθετα, στάσιμα παραμένουν τα θέματα των Τζιόλη (υπάρχει πρόταση της Αταλάντα), Μάντζιου (γίνεται λόγος για ενδιαφέρον από Ρόμα και Πάρμα), Δημούτσου (τον θέλει δανεικό η Κάλιαρι), Κλέιτον και Μόρις οι οποίοι περιμένουν τις οριστικές αποφάσεις της διοίκησης του Παναθηναϊκού.

Όσον αφορά το σαββατιάτικο δημοσίευμα των «Τimes» του Λονδίνου για ενδιαφέρον της Φούλαμ για τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, από τον Παναθηναϊκό διαψεύστηκε καθώς τόνιζαν ότι δεν υπάρχει καμία πρόταση για τον Βραζιλιάνο αμυντικό μέσο.

ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗ

Χωρίς τον Κώστα Κατσουράνη θα αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στον Εργοτέλη στην Κρήτη. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά αναμένεται έγγραφο, τόσο στον Παναθηναϊκό, όσο και στην ΕΠΟ, από την πορτογαλική ομοσπονδία, σύμφωνα με το οποίο ο διεθνής αμυντικός μέσος δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στον πρώτο αγώνα του ελληνικού πρωταθλήματος, καθώς συμπλήρωσε 10 κίτρινες κάρτες την τελευταία αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος με αποτέλεσμα να μην προλάβει να εκτίσει την ποινή του, η οποία θα ισχύσει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Επίσης, οι «πράσινοι» δεν θα έχουν στη διάθεσή τους και τον Μαρσέλο Μάτος, που θα εκτίσει στο ματς του Ηρακλείου την ποινή που έχει από το προηγούμενο πρωτάθλημα.

●●● Στα αγωνιστικά θέματα, μετά το διήμερο ρεπό που έδωσε ο Χενκ Τεν Κάτε, σήμερα οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα προπονηθούν κανονικά στην Παιανία και στη συνέχεια θα βγει η αποστολή που θα αναχωρήσει αύριο στις 3.30 μ.μ. για το Κίτσμπουχελ της Αυστρίας (μέσω Μονάχου) όπου θα παραμείνει οκτώ ημέρες και θα δώσει τρία φιλικά παιχνίδια. Συγκεκριμένα, μεθαύριο στις 8 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) θα αντιμετωπίσει την Γκρόιτερ Φιρθ, την Παρασκευή στις 7 μ.μ. στο στάδιο Λέονγκαμπ τη Χόφενχαϊμ και την επόμενη Δευτέρα (20 Ιουλίου) στις 7.30 μ.μ. στο στάδιο Ζααλφέλντεν την Γκλάντμπαχ. Στα παιχνίδια αυτά ο Χενκ Τεν Κάτε θα δείξει τις προθέσεις του όσον αφορά το σχήμα της ενδεκάδας, αφού ουσιαστικά θα είναι τα τελικά τεστ εν όψει των προκριματικών αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΕΠΤΑ ΠΑΙΚΤΕΣ

Δεν περιλαμβάνονται στα σχέδια του Τεν Κάτε και πρέπει να αποχωρήσουν. Πρόκειται για τους Ίβανσιτς, Δάρλα, Τζιόλη, Κλέιτον, Μάντζιο, Δημούτσο και Μόρις