Ο ΤΕΛΕΙΟΣ επιχειρηματίας στον κόσμο είναι ο επιτυχημένος Έλληνας. Ο Αυτοδημιούργητος.

Αυτός που δεν τον βοήθησε κανένας, αλλά έκανε μόνος του τον εαυτό του. Ο Αχεροποίητος. Αυτός που καταφέρνει κάθε μέρα το θαύμα της Κανά στην οικονομία:

δηλώνει μόνο 9.200 ευρώ τον χρόνο εισόδημα στην Εφορία. Και τον ίδιο χρόνο πληρώνει 150.000 ευρώ για πιστωτικές κάρτες στην τράπεζα. Είναι ή δεν είναι θαύμα; Γι΄ αυτό δεν πληρώνει σέντσι σε δημόσιο ταμείο, ΙΚΑ κ.λπ. Μόνον εισπράττει. Πώς τα καταφέρνει;

Ιδού η συνταγή:

Στην αρχή, στο ξεκίνημα, «δάγκωσε» όλους τους φίλους και τους συγγενείς: προίκες, χωράφια κ.λπ. Έτσι απέκτησε ένα μικρό κεφάλαιο. Το ΄βαλε στην τράπεζα και μετά πήρε δάνειο και μπλοκ (μεταχρονολογημένων) επιταγών.

Έδωσε προκαταβολή και νοίκιασε ένα μαγαζί. Έφερε και μερικούς μαστόρους, για ράφια, βιτρίνες και ηλεκτρικά. Κι αυτούς με προκαταβολές. Έδωσε συναλλαγματικές, επιταγές μεταχρονολογημένες, γραμμάτια και πήρε εμπόρευμα. Αγοράζει ένα, πουλάει δέκα. Αν του κάτσει, του ΄κατσε.

Αν αποτύχει την πρώτη φορά, ύστερα από λίγο δοκιμάζει σ΄ άλλη γειτονιά. Και σ΄ άλλη και σ΄ άλλη.

Μέχρι να του κάτσει. Μετά όλα είναι εύκολα. Αρχίζει τις επεκτάσεις και τις μπούκες σε άλλες κομπίνες ή την τοκογλυφία.

Σιγά σιγά δημιουργεί μια μικρή αυτοκρατορία. Μπαίνει και στο Χρηματιστήριο. Επειδή είναι πονηρός, μπαίνει σε περιόδους ανόδου. Τώρα δεν μαζεύει χιλιάρικα, τώρα μαζεύει εκατομμύρια…

Έτσι αποκτά βίλες, εξοχικά, αυτοκίνητα, κότερο και αεροπλάνο. Και για όλα αυτά δεν πληρώνει σέντσι. Είναι όλα ανασφάλιστα, κλεμμένα, λαθραία, αυθαίρετα, καταπατημένα. Στη χειρότερη περίπτωση είναι γραμμένα στην εταιρεία. Έτσι δεν πληρώνει φως, νερό, βενζίνη, σκυλάδικα, συντήρηση, ταξίδια.

Όλα τα έξοδα τα πληρώνει η εταιρεία, δηλαδή οι εργαζόμενοι και οι καταναλωτές. Ακόμη και το μισθό της Φιλιππινέζας. Όλα τα κέρδη πάνε στις οφσόρ εταιρείες των νήσων της Παρθένου, των Χριστουγέννων ή του Πάσχα! Δεν πληρώνει φόρους, εισφορές, ΙΚΑ. Γι΄ αυτό και η κυβέρνηση κατήργησε τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και έκοψε τα τέλη των αυτοκινήτων στη μέση.

Σου λέει, δεν πληρώνουν που δεν πληρώνουν, μη χάσουμε και τις ψήφους. Εκλογές έρχονται.

Αυτή είναι η σύγχρονη οικονομική ιστορία της Ελλάδας. Ορίστε;