Θα αργήσει αρκετές μέρες η συνάντηση μεταξύ του προέδρου της ΑΕΚ Νίκου Θανόπουλου και του τεχνικού της ομάδας, Ντούσαν Μπάγιεβιτς καθώς και οι δύο πλευρές εκτιμούν ότι πρώτα πρέπει να ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας και μετά να συζητήσουν τον σχεδιασμό της νέας περιόδου.

Πάντως από χθες, όταν έγινε γνωστό ότι ο Κώστας Κατσουράνης θα αποτελέσει παρελθόν το καλοκαίρι από την Μπενφίκα, πολλά σενάρια προέκυψαν για επιστροφή του στην ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα. Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Χθεσινό δημοσίευμα της «Ο΄ Jogo» ανέφερε ότι ο 29χρονος μέσος αρνήθηκε την πρόταση της Μπενφίκα για επέκταση του συμβολαίου του που λήγει το 2010 με αυξημένες αποδοχές κατά 300.000 ευρώ. Η άρνηση αυτή ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο για την πώλησή του το καλοκαίρι από την πορτογαλική ομάδα, προκειμένου να βάλει κάποιο σοβαρό ποσό στο ταμείο της. Ο διεθνής μέσος έχει κάνει γνωστό ότι προτιμάει να παίξει σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα (Ισπανία, Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία) και έχει δώσει εντολή στον μάνατζέρ του να του βρει ομάδα. Μόνο αν οι προσπάθειες αυτές αποτύχουν ο Κατσουράνης θα σκεφθεί την επιστροφή του στην Ελλάδα, με πρώτη του επιλογή την ΑΕΚ όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν, καθώς καμία άλλη ελληνική ομάδα δεν δείχνει διατεθειμένη να πληρώσει τη ρήτρα των 5 εκατ. ευρώ στην Ένωση, η οποία είχε μπει όταν παραχωρήθηκε στην Μπενφίκα. Το ζήτημα είναι αν η ΑΕΚ μπορεί να ανταποκριθεί στο ποσόν που θα απαιτήσει η ομάδα της Λισαβώνας, κάτι που με τα σημερινά δεδομένα φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο. Όμως η Ένωση διαθέτει ένα διαπραγματευτικό ατού, που ακούει στα ονόματα των Κυργιάκου και Μπλάνκο οι οποίοι αποτελούν μεταγραφικούς στόχους των «αετών». Έτσι, αν προκύψει θέμα επιστροφής στην Ελλάδα, τότε όλα είναι ανοιχτά.

Ο ΣΟΡΕΝΤΙΝΟ

Στο μεταξύ, χθες ήρθε στην επιφάνεια ξανά ο Στέφανο Σορεντίνο, καθώς δημοσιεύματα στην Ιταλία αναφέρουν ότι η Ρόμα εξετάζει την περίπτωσή του, αφού αντιμετωπίζει πρόβλημα στη θέση του τερματοφύλακα. Ο Σορεντίνο φέτος αγωνίζεται δανεικός από την ΑΕΚ στην Μπολόνια, η οποία αν αποφασίσει να τον κρατήσει θα πρέπει να πληρώσει την οψιόν αγοράς του ύψους 600.000 ευρώ, σενάριο που δεν έχει πολλές πιθανότητες αφού τα οικονομικά της δεν είναι και τόσο… ανθηρά. Αντίθετα η Ρόμα δεν έχει πρόβλημα να δαπανήσει αυτό το ποσό για να δώσει λύση στη θέση του τερματοφύλακα. Σε ό,τι αφορά τον 24χρονο Ρουμάνο αριστερό μέσο, Ίλιε Ιορντάκε, θα παραμείνει μέχρι και αύριο στους Θρακομακεδόνες, ώστε ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς να διαμορφώσει όσο το δυνατόν καλύτερη άποψη για την αξία του. Ο Ιορντάκε, που στις δύο προπονήσεις έχει αφήσει καλές εντυπώσεις, ύστερα από προσφυγή που κατέθεσε για οικονομικές οφειλές έχει μείνει ελεύθερος από την Παντούρι και το κασέ του δεν είναι απαγορευτικό για την ΑΕΚ. Εκτός του Ρουμάνου μέσου, στη χθεσινή προπόνηση πήρε μέρος και ο Ηλίας Σταύρου του Αθηναϊκού. Είναι η δεύτερη φορά που ο Σταύρου κλήθηκε στους Θρακομακεδόνες για να γυμναστεί και η περίπτωσή του θα απασχολήσει την ΑΕΚ μετά το τέλος του πρωταθλήματος.

●●●Το εγκώμιο του Ντούσαν Μπάγιεβιτς έπλεξε χθες με δηλώσεις του στον Sentra FΜ ο Βασίλης Τσιάρτας, ο οποίος τόνισε πως η θέση που βρίσκεται σήμερα η ΑΕΚ οφείλεται στον Σερβοέλληνα τεχνικό. «Εδώ που έχει φτάσει η ΑΕΚ αυτήν τη στιγμή θεωρείται τεράστια επιτυχία, καθώς ο Μπάγεβιτς πήρε μια ομάδα που δεν την είχε δουλέψει ο ίδιος από την αρχή της σεζόν και με επιλογές που δεν ήταν δικές του. Είναι στον τελικό του Κυπέλλου και διεκδικεί μέσω των πλέι οφ την έξοδό της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αν όλα αυτά δεν είναι σημάδια, τότε τι άλλο μπορεί να κάνει κάποιος;», τόνισε ο πρώην διεθνής μέσος.

ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Πρώτα θα ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις και μετά θα συζητήσουν τον σχεδιασμό της νέας περιόδου Θανόπουλος και Μπάγιεβιτς