Σίφουνας ο ΠΑΟΚ, διέλυσε τον Λεβαδειακό (3-0), έβαλε τέλος στη μουρμούρα μετά τη βαριά ήττα από τον Παναθηναϊκό την περασμένη αγωνιστική και επανέφερε τα χαμόγελα στους οπαδούς του. Ο Λεβαδειακός, όπως παραδέχθηκε και ο προπονητής του, βρίσκεται σε περίοδο κρίσης και πλέον έχει μπει για τα καλά στα σενάρια υποβιβασμού, αφού βρίσκεται μόλις μία θέση πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Το γκολ του Κονσεϊσάο μόλις στο 9΄ «άνοιξε» τον δρόμο για τον θρίαμβο του Δικέφαλου του Βορρά. Ο Σορλέν στο 51΄ και ο Ίβιτς με χτύπημα πέναλτι (χέρι του Μασάδο μέσα στην περιοχή) στο 58΄ διαμόρφωσαν το τελικό 3-0. Ο ΠΑΟΚ διαμαρτύρεται- δίκαια- για ακόμη ένα πέναλτι, σε ανατροπή του Ίβιτς από τον Καρακώστα στο 34΄, αλλά ο διαιτητής Ντάκος- που μόνο καλά δεν τα πήγε- έδειξε να συνεχισθεί το ματς.

Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο. Ο ΠΑΟΚ ήταν το αφεντικό του αγώνα από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό και δεν επέτρεψε στον Λεβαδειακό να φανεί απειλητικός για την εστία του Χαλκιά.

ΕΣΤΑΖΕ ΜΕΛΙ

Μόνο καλά έλεγε ο Φερνάντο Σάντος μετά τη σπουδαία νίκη της ομάδας του, κάνοντας λόγο για αλλαγή νοοτροπίας. Είπε ο Πορτογάλος: «Το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της εμφάνισης είναι η αλλαγή νοοτροπίας. Είχα πει στους παίκτες, μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό, να βγάλουν κάτι θετικό στο παιχνίδι τους. Το κατάλαβαν, το έβγαλαν και η νίκη αυτή οφείλεται στους ποδοσφαιριστές, που έκαναν εξαιρετική δουλειά. Κόντρα μάλιστα σε μια ομάδα όπως ο Λεβαδειακός, που είχε μόλις μία ήττα στο γήπεδό του και σήμερα, παρά το ότι προσπάθησε, δεν μπορούσε να πάρει κάτι από εμάς. Με τη νοοτροπία που είχαμε, δείξαμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και είναι σημαντικό να διατηρήσουμε την ίδια εικόνα στη συνέχεια».

Ο Φερνάντο Σάντος έπλεξε το εγκώμιο των παικτών λέγοντας πως το έμψυχο δυναμικό είναι καλό και ο ανταγωνισμός για μια θέση στην 11άδα μεγάλος, ενώ αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια και στην παρουσία των οπαδών της ομάδας. Μοναδικό σημείο προβληματισμού για τον Πορτογάλο τεχνικό είναι η κίτρινη κάρτα που δέχθηκε ο Ίβιτς- είναι η έβδομη και θα απουσιάσει από δύο προσεχή παιχνίδια της ομάδας. «Κοστίζει στην ομάδα η κάρτα που δέχτηκε ο Ίβιτς. Είτε ήταν είτε δεν ήταν πέναλτι η φάση που διαμαρτυρήθηκε. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύση ώστε να καλύψουμε την απουσία του» κατέληξε ο Σάντος.

ΣΕ ΚΡΙΣΗ

«Είναι φανερό ότι περνάμε περίοδο κρίσης. Μια κρίση που πρώτα είχε να κάνει με τα αποτελέσματα, τώρα και με την αγωνιστική εικόνας της ομάδας μου. Δεν έχουμε βάλει γκολ στα δύο τελευταία παιχνίδια και πλέον έχουμε πρόβλημα και στην έδρα μας, που ήταν η δύναμή μας μέχρι τώρα» επισήμανε εμφανώς προβληματισμένος ο Μόμτσιλο Βούκοτιτς, μετά την ολοκλήρωση του αγώνα. Ο Σέρβος τεχνικός απένειμε τα εύσημα στον ΠΑΟΚ: «Ήταν καλύτερη ομάδα και κέρδισε δίκαια. Τα γρήγορα γκολ που πέτυχε, δυσκόλεψαν την προσπάθειά μας». Κατέληξε δε λέγοντας: «Δεν έχουμε περιθώρια για άλλα λάθη, γιατί τα περιθώρια στενεύουν και κάθε λάθος έχει συνέπειες. Να κυνηγήσουμε παντού βαθμούς. Επειδή βρισκόμαστε σε κρίσιμο σημείο, πρέπει να βγούμε μόνοι μας από την κρίση».