Αλλαγή σκηνικού στην ΕΟΕ με τον Σπύρο Καπράλο να είναι ο νέος πρόεδρος στη θέση του απερχόμενου Μίνωα Κυριακού. Έμπειρος στα βαθιά νερά (λόγω της ενασχόλησής του με το πόλο) ο νέος πρόεδρος επικράτησε στον… παίκτη παραπάνω και μάζεψε τις ψήφους (18 έναντι 11) που χρειαζόταν για να ανέλθει στον προεδρικό θώκο της ελληνικής ολυμπιακής επιτροπής. Με ομόφωνη απόφαση, δεν επετράπη τελικά η ψηφοφορία μόνο στον εκπρόσωπο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, λόγω της τιμωρίας της από τη Διεθνή Ομοσπονδία.

Ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου λοιπόν πέτυχε limit up και θα είναι ο νέος πρόεδρος μέχρι (τουλάχιστον) το 2013 και θα έχει την ευθύνη για την προετοιμασία των ελληνικών αποστολών στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Βανκούβερ (2010), στους Θερινούς Ολυμπιακούς του Λονδίνου (2012) και στους φετινούς Μεσογειακούς Αγώνες που θα φιλοξενηθούν στην Πεσκάρα της Ιταλίας.

ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ

«Είμαι πολύ συγκινημένος και πολύ χαρούμενος, γιατί μου δίνεται η δυνατότητα να υπηρετώ τον ελληνικό αθλητισμό από ένα άλλο πόστο. Νικητές και ηττημένοι όλοι μαζί πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να ανεβάσουμε το όνομα του αθλητισμού ξανά εκεί που πρέπει. Να φροντίσουμε στον αθλητικό τομέα να έχουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα με καθαρούς αθλητές και από την άλλη μεριά να κοιτάζουμε και τον παιδαγωγικό τομέα. Να φροντίσουμε ώστε η ΕΟΕ να δώσει το σύνθημα για λιγότερη βία, λιγότερη χυδαιολογία στα γήπεδα και παράλληλα το θέμα της ελληνικής και ολυμπιακής παιδείας, σε συνεργασία με τα υπουργεία, να γίνει πραγματικότητα. Η εκλογική διαδικασία τελείωσε. Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Σπύρου Καπράλου, ο οποίος συνέχισε: «Δεν ξέρω τι παραλαμβάνω. Ο κ. Κυριακού προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις, σε αυτή την τετραετία, να ανεβάσει το κύρος του ελληνικού αθλητισμού. Το στοίχημα είναι να έχουμε καλή ομάδα, καθαρούς αθλητές, καλά προετοιμασμένους επιστημονικά και αγωνιστικά. Από την άλλη μεριά το κομμάτι της ολυμπιακής παιδείας είναι κάτι που έχει λείψει από εμάς αλλά θα φροντίσουμε να μη λείψει στις επόμενες γενιές».

Όσο για το αν υπάρχει θέμα ασυμβίβαστου με το Χρηματιστήριο, ο κ. Καπράλος τόνισε: «Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Στο Χρηματιστήριο βγάζω τα προς το ζην ενώ η ΕΟΕ και ο ελληνικός αθλητισμός είναι η αγάπη και το μεράκι μου. Σηκώνουμε τα μανίκια για σκληρή δουλειά την επόμενη μέρα». ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Ο απερχόμενος πρόεδρος Μίνωας Κυριακού υποστήριξε: «Δεν φεύγω πικραμένος, αφού στη ζωή υπάρχει και η νίκη και η ήττα και εγώ τα έχω γευτεί και τα δύο. Εύχομαι καλή τύχη και καλή επιτυχία στον κ. Καπράλο. Θα βρει μια Ολυμπιακή Επιτροπή με προίκα περίπου 9.000.000 ευρώ, αφού την αφήνω με αυτό το ποσό, τη στιγμή που την είχα βρει όταν ανέλαβα μόλις με 120.000 ευρώ», ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν συμμετείχε σε κανενός είδους παιχνίδι.

«Δεν το έχω κάνει ποτέ, και γενικά δεν μου αρέσει να συμμετέχω σε παιχνίδια. Άλλωστε ο χώρος της ΕΟΕ είναι ιερός και δεν πρέπει να παίζονται κομματικά παιχνίδια. Πιστεύω ότι η ΕΟΕ είναι κρατικοδίαιτη, δηλαδή δέχεται οικονομική ενίσχυση από την πολιτεία, άρα δεν μπορεί να μετεξελιχθεί σε ένα μοντέλο όπως η ιταλική ΚΟΝΙ. Εκεί οι Ιταλοί έχουν επαγγελματίες παράγοντες, ενώ οι δικοί μας είναι ερασιτέχνες», πρόσθεσε ο κ. Κυριακού, που χαρακτήρισε μεγαλύτερή του στιγμή «το γεγονός ότι δεν επέτρεψα να διασυρθεί το όνομα της Ελλάδας στο Πεκίνο και η χώρα μας είχε τον σεβασμό όλων. Δεν θα έστελνα ποτέ τη χώρα μου στα δικαστήρια. Επίσης θα θυμίσω απλά ότι σε 40-42 διαγωνισμούς για προμήθειες, οι αποφάσεις ήταν πάντα ομόφωνες. Όσο για τη διακήρυξη που υπέγραψαν κάποιοι, απλά θα πω ότι ορισμένοι δεν φοράνε παντελόνια».

ΤΟ Δ.Σ.

Τη θέση του α΄ αντιπροέδρου πήρε ο Θανάσης Κανελλόπουλος (με 19 ψήφους υπέρ, 7 λευκά και 2 άκυρα), τη θέση του β΄ αντιπροέδρου κατέλαβε ο Θανάσης Βασιλειάδης (με 19 υπέρ και 9 κατά), ενώ γενικός γραμματέας έπειτα από μεγάλη μάχη αναδείχθηκε ο Μανώλης Κατσιαδάκης (με 15-12), ύστερα από επαναληπτική ψηφοφορία αφού στην πρώτη με αντίπαλο τον Στέλιο Αγγελούδη υπήρχε ισοψηφία (14-14). Ταμίας ψηφίστηκε ο Αντώνης Νικολόπουλος (με 25-2), ενώ τη θέση του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας πήρε ο Ισίδωρος Κούβελος. Τέλος, στη θέση του προέδρου Ολυμπιακής Προετοιμασίας εκλέχθηκε ο Γιάννης Βασιλειάδης.

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Δεν φεύγω πικραμένος, αφού στη ζωή υπάρχει και η νίκη και η ήττα και εγώ τα έχω γευτεί και τα δύο. Ο κ. Καπράλος θα βρει προίκα περίπου 9.000.000 ευρώ